Erik Eikehaug tildeles Vestfold og Telemarks litteraturpris 2022

Forfatter Erik Eikehaug (40) fra Kragerø, mottar prisen for sin kritikerroste roman «Skatten og tyven». – Allerede fra første side gir leseren seg ut på en intens, vittig og svimlende litterær reise, og vi ser oss ikke tilbake før sidetallet slutter på 374, uttaler juryen i sin begrunnelse.

«Skatten og tyven» er Eikehaugs andre roman, den første kom i 2017. Juryen skriver i sin begrunnelse at «romanen er en briljant parering av utfordringen med å skrive roman nummer to». Handlingen foregår i Oslo, og hovedpersonen Vetle er en homofil, middelaldrende mann – som ønsker å bli en suksessrik forfatter. Men livet kommer stadig i veien, både for forfatterdrømmen og jakten på kjærligheten.

Begeistret jury

Vestfold og Telemarks Litteraturpris tildeles en forfatter som personlig eller gjennom sitt forfatterskap har tilknytning til Vestfold og Telemark fylke. Prisen deles ut av Vestfold og Telemark fylkeskommune, og består av et grafisk blad av en kunstner fra fylket, og et reisestipend på 25 000 kroner. Kandidater kan kun foreslås av andre enn forfatteren selv.

«Det er en glede å tildele Vestfold og Telemarks litteraturpris for 2022 til Erik Eikehaug. Juryen har latt oss begeistre av «Skatten og tyven»
– Maja Foss Five, juryleder

– Jeg er stolt av at vi har en egen pris som løfter litteraturen, forfatterskapet og ytringsfriheten. Fylkets litteraturpris hedrer forfatterne som gir oss de gode leseropplevelsene – som gleder oss og utfordrer oss, gir oss et blikk på verdenen vi lever i, og en verden å rømme inn i. Erik Eikehaug er en slik forfatter, og vi gratulerer med prisen, sier juryleder Maja Foss Five.

– Ekstra gjevt

Forfatteren selv, er glad for å motta prisen – og gir samtidig en hyllest til hjembyen sin.

– Jeg er svært takknemlig for at juryen bestemte seg for å kaste denne glansen på meg. Telemark, og særlig hjembyen min, Kragerø, er utgangspunktet for alt jeg er og dermed alt jeg skriver. Derfor er det ekstra gjevt bli tildelt litteraturprisen for Vestfold og Telemark fylke. Tusen takk, uttaler han.

Selve prisutdelingen vil skje under åpningsforestillingen av Kimen litteraturfestival, onsdag 9. november i Bølgen kulturhus i Larvik.

Mer informasjon om Vestfold og Telemarks litteraturpris her

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →