Vestfold og Telemarks litteraturpris

Vestfold og Telemarks Litteraturpris er primært en skjønnlitterær pris, men kan også gis til en sakprosaforfatter. Prisen deles ut av fylkesordføreren under Kimen Litteraturfestival hvert år, og består i dag av et grafisk blad av en Vestfoldkunstner og et reisestipend på 25 000 kroner. Kandidater kan kun foreslås av andre enn forfatteren selv.

Erik Eikehaug. Foto: Erika Hebbert

Vestfold og Telemark Litteraturpris for 2022 går til Erik Eikehaug (40) fra Kragerø. 

Forfatteren mottar prisen for sin kritikerroste roman «Skatten og tyven». – Allerede fra første side gir leseren seg ut på en intens, vittig og svimlende litterær reise, og vi ser oss ikke tilbake før sidetallet slutter på 374, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Les mer om tildelingen her.

Les mer om Tone Hødnebø, prisvinner fra 2021. 

Les mer om Kim Leine, prisvinner fra 2020. 

Juryen

Juryen for prisen består av fem medlemmer; ett fra bibliotek i Vestfold og Telemark oppnevnt av biblioteksjefene, ett fra Pris- og stipendkomiteen i Vestfold og Telemark fylkeskommune (leder), ett fra Vestfold og Telemark fylkeskommune oppnevnt av fylkesrådmannen, ett fra – og oppnevnt av – det litteraturfaglige miljøet ved Universitet i Sørøst-Norge, og én fylkesekstern litteraturkritiker oppnevnt av fylkesrådmannen.

Prisen ble innstiftet i 1997, og ble frem til 2009 utdelt av bokhandelen Norli i Tønsberg (tidligere Olafsens Bog- og Papirhandel). Vestfold fylkeskommune overtok eierskap og rettigheter til prisen og utdelingen i 2012. Fra 2020 ble prisen utvidet til Vestfold og Telemarks Litteraturpris.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →