Om Kimen Litteraturfestival
Sakprosaforfatter og journalist Marta Breen som konferansier under
åpningsforestillingen av Kimen-festivalen 2021. (Foto : Frank Tindvik)

Kimen litteraturfestival er Vestfold og Telemarks litteraturfestival, med et mangfold av litteraturopplevelser av høy kvalitet for alle aldersgrupper.

Kimen litteraturfestival er for alle – både barn, ungdom, voksne og eldre. Hos oss kan du oppleve litterære programposter, opplesninger, foredrag, konserter, forestillinger og prisutdelinger. Kimen har sin egen nettside, Facebook-side og Instagram-profil hvor publikum kan holde seg oppdatert om program, praktisk informasjon og nyhetssaker både i forkant og under festivalen.

Årets litteraturfestival arrangeres 8.-12. november. Vi kommer til å tilby omkring 40 spennende arrangementer fordelt på ulike arenaer og i ulike kommuner.

Festivalbase i Larvik

Tyngdepunktet for litteraturfestivalen er Larvik, med Bølgen Kulturhus som hovedarena. Larvik bibliotek og Festiviteten i Larvik er blant tilleggsarenaene vi også tar i bruk.

Larvik ligger nærmere sentrum for det nye fylkets byer og tettsteder, og har gode kommunikasjonsmuligheter i alle retninger. Med det nye fylkets geografiske utstrekning vil det ikke lenger være praktisk mulig for oss å legge arrangementer i alle kommuner. I stedet vil vi invitere folkebibliotekene til å være arrangører for det vi kaller «satellitter» under festivaldagene.

“Satelittarrangementer” i syv kommuner

Basen for litteraturfestivalen er i Larvik, med Bølgen Kulturhus som hovedarena. Larvik bibliotek og muligens Festiviteten blir også festivalarenaer i Larvik. I tillegg har Kimen hvert år det vi kaller “satellittarrangementer” i utvalgte kommuner i fylket, hvor vi har Kimen-arrangementer i alt fra biblioteker til kulturarenaer rundt omkring i fylket under festivalen. Målet med dette er at de fleste kommunene skal delta i festivalen i løpet av en 3-årsperiode.

I 2023 blir det satellittarrangementer i blant annet, Rjukan og Vinje.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →