Skulptur

Åpningstider hos oss i påsken, klikk her.

Ordinære åpningstider
Fredager 17 – 19
Lørdager & søndager: 12 – 16

Utstillinger 

Minneutstilling
Skjoldvor Wiseth
13.01 til 11.02

Kontraster
Jan Olav Forberg og Arne-Johan Rauan
17. februar til 17. mars

Påskeutstilling
Håkon Gullvåg
22. mars til 21. april

illumine
Fotoutstilling med Line Loholt
15. juni til 28. juli

Aktuell utstilling

23. mars – 21. april

Påskeutstilling med Håkon Gullvåg

Håkon Gullvåg
23. mars – 21. april
Åpning lørdag 23. mars kl. 12.00

Håkon Gullvåg er født og oppvokst i Trondheim. Han visste tidlig at det var kunstner han ville bli, og allerede som 16 åring ble han tatt opp ved kunstskolen i Trondheim. 

Gullvågs ungdomsverker vitner om et tidlig modent talent, både formalt og innholdsmessig. Han eksperimenterte dristig i ulike retninger, både abstrakt og figurativt, men fra slutten av 70-tallet blir det figurative uttrykket enerådende. Som maler har han hatt en sentral plass på den norske kunstscenen siden sitt kunstneriske gjennombrudd i galleri Doblung i 1983. Han har også fått stor anerkjennelse for sine mange portretter av markante personer i Norge. Hans portretter av Kongen og dronningen som nå henger i Oslos rådhus har fått mye oppmerksomhet.

Gullvåg har siden 1995 utført flere store kirkeutsmykninger, noe som har gitt ham posisjon som en av landets fremste innen kirkekunst. De siste ti årene har Gullvåg også arbeidet mye med grafikk. Han er mest kjent for sine litografier, men har i senere tid også fattet interesse for dyptrykk. Gullvåg er i dag en av Norges mest anerkjente malere, og er kjøpt inn av en rekke sentrale institusjoner.

Larvik kunstforening er stolte av å kunne vise denne flotte grafikkutstilling av Gullvåg. Dette er også en salgsutstilling.

Utstillinger som kommer

15. juni – 28. juli

illumine
Fotoutstilling av Line Loholt

Line Loholt Utstilling

Fotoutstillingen bærer navnet illumine, som er et ord med flere betydninger. Oversatt til norsk betyr det både å belyse, sette lys på og det å bevisstgjøre eller opplyse. Å belyse, eller å tegne med lys, er også selve kjernen i det å fotografere.

På sin unike måte belyser og billedliggjør Loholt i denne utstillingen hvordan et traume kan kjennes ut fra innsiden. Enten du selv har traumeerfaring, eller kjenner noen som har vært gjennom traumatiske hendelser, gis du et innblikk i hvordan det indre traume-landskapet kan se ut.

Om utstillingen sier Loholt;
«Verkene mine er iscenesatte fotografier – ikke kompositter eller bilder skapt ved bruk av kunstig intelligens. Jeg har brukt blitz for å forsterke det unaturlige, og for fryse bevegelser. Fargene i naturen er forvrengt ved hjelp av infrarødt filter. I tillegg har jeg brukt rekvisitter og uvanlige lokasjoner som virkemiddel for å skape en følelse av å være i en annen, kunstig, verden. Mitt ønske er at betrakteren skal tenke over hva som er virkelig, også forbi det tekniske.»

Om Line Loholt:
Line er fagutdannet fotograf, med både skole, tradisjonelt svennebrev og Mesterbrev.

Loholt har flere ganger høstet anerkjennelse i Landskonkurransen, som er Norges største konkurranse for fagfotografer. Her har hun blitt tildelt sølv og bronsemedaljer for flere av bildene sine. I 2017 og 2021 ble hun tatt ut på landslaget i fotografi.

I en årrekke drev hun eget fotostudio i Larvik. Nå tar hun oppdrag etter avtale.

Loholt er medlem av Norges Fotografforbund – NFF.
Utstillingen er støttet av Norske Fagfotografers Fond.
Line Loholts nettside: https://lineloholt.no/


Åpning 15. juni kl. 12.00. Utstillingen varer fram til 28.07. 

Åpningstider:
Lørdager og søndager 12 – 16 (Line Loholt tilstede)
Ukedager: 16.30 – 21.00
Lukket 18.06 og 22.06

Tidligere utstillinger

17. februar – 17. mars

«Kontraster» med Jan Olav Forberg og Arne-Johan Rauan

Kontraster
Jan Olav Forberg og Arne-Johan Rauan
17. februar – 17. mars
Åpning lørdag 17. februar kl. 12.00

I vår neste utstilling presenterer vi to dyktige kunstnere fra vår egen by. Begge har arbeidet som kunstnere i en årrekke, og har sitt eget formspråk.

Jan Olav Forberg er utdannet billedkunstner og har i 30år arbeidet profesjonelt i mange klassiske teknikker samt med street art-relaterte uttrykk med både frihånds – og sjablongarbeider. Han er opptatt av å bruke erfaringen fra tradisjonelle teknikker innen maleri og grafikk og skaper nye muligheter når gatekunst møter tradisjon. Jan Olav Forberg har i de senere år utviklet et nytt grafisk uttrykk der diverse mønster danner grunnlaget for beskrivelse av toner, og dessuten som et bærende element i uttrykket. Det mønstrete preget i papiret skaper en opphøyet overflate som grunnlag for reflekterende folier. Resultatet blir et uttrykk som reagerer på lysskifter og gir en lyskraft på veggen, ulik noe annet uttrykk. Arbeidene gløder som smykker, teknikken kaller han «Forgylling». Ved denne utstillingen vil han vise maleri og forgylling.

Arne-Johan Rauan studerte skulptur og maleri ved Mølla Kunstskole i Moss. Etter å ha fullført kunststudier begynte Rauan å eksperimentere med jern og dens spennende fleksibilitet. Hans skulpturer er ofte mytiske og organiske i uttrykket. Dette står i sterk kontrast til tettheten og hardheten i materialet. Skulpturene til Rauan inngår i en serie som han har valgt å kalle «Tear Me Apart», som han har jobbet med de siste årene. Dette studiet henspiller på følelser og hvordan vi blottlegger oss for å oppnå anerkjennelse eller bekreftelse hos andre mennesker. Rauan jobber med en slags «peeling» prosess, hvor han ønsker å oppnå balanse mellom fravær av masse eller det negative rom, og den konsentrerte reduksjonen. Kontrastene skaper fokus på det gjenværende og forteller en historie om sterke følelser. Rauan har hatt en rekke utstillinger i Norge og utlandet. Han er også fast representert ved en rekke anerkjente gallerier.

13. januar – 11. februar

Skjoldvor Wiseth minneutstilling

Galleriåpning 13. januar kl. 12:00.

Vi starter det nye året 2024 med en stor minneutstilling for å hedre kunstneren Skjoldvor Wiseth som gikk bort høsten 2022.

Skjoldvor bodde på Tjøme hvor hun hadde sitt atelier og galleri. Hun var utdannet ved Gerlesborg Art School i Sverige, og deltok på ulike kurs og kreative samlinger i Europa, Los Angeles og Bali. Dette ga henne stor innsikt i ulike kulturer, religioner og livsstiler som reflekteres i kunsten.

De siste 25 årene malte hun i vinterperiodene på Bali i Indonesia. Der utforsket hun spennende elementer i naturen, luften og sjøen, som inspirerte henne til å gå nye retninger innen malerkunsten. Hun brukte sine mange snorkelturer i det tropiske havet, turer på rismarkene og sanselige opplevelser på strendene som inspirasjon til å leke med farger, vann, sand og naturlige former.

Over tid malte hun en rekke malerier med forskjellige stiler og materialer, men for det meste abstrakte kunstverker. Hun hadde også en fasinasjon for å male koraller, portretter, helleristninger og orbs. Dette malte hun gjerne med forskjellige teknikker, som akryl, tempera og olje, og hun brukte sand i mange av sine malerier de siste årene. En annen favoritt på Bali var å male portretter av balinesiske modeller. I et felles atelier med kunstnere malte hun ukentlig portretter av lokale som satt modeller. Det ga henne muligheten til å fordype seg i lokalbefolkningen og deres liv. Skjoldvor så på hver person som et unikt individ, med særegne egenskaper, personlighet og historie.

Hennes syn på verden og naturen er det som reflekteres i denne unike utstillingen, og utstillingen er en hyllest til hennes brede kunnskap og malerglede.

«Når jeg maler følger jeg fascinasjonen av det jeg ser og omgir meg med, for å frigjøre følelsene og drømmene i meg. Jeg fanger essensen i det jeg synes er spennende, det være seg i form, farge eller linjer, og jobber abstrakt for å få frem skjønnheten eller spenningen i dette.» (??Sitat fra katalogen «Abstrakt» Skjoldvor Wiseth, 2022)

28. oktober – 26. november

Morten Abel

Morten Abel (Stavanger, f. 15.10.1962) er en billedkunstner som primært jobber med maleri og grafikk. Parallelt med sin karriere innen det visuelle språket er også Abel en aktiv musiker som har oppnådd stor anerkjennelse, i tillegg til å arbeide innen andre uttrykksformer som teater, mote og bokutgivelser. Abel har mottatt fem Spellemannpriser for musikken sin, og ble inkludert i Rockheim Hall of Fame i 2018.

Abels kunstneriske språk er ekspressivt. Arbeidene er et resultat av en lang prosess, hvor han maler, for så å viske ut og gjøre endringer for å oppnå en enda sterkere og mer emosjonell effekt. Denne intensiteten viser seg i alle verkene til Abel. Også i trykkene, selv om de fremstår mer lekne og avslappede. Som kunstneren selv sier:

– Kunsten min handler om prosesser. Om å være i øyeblikket, ta sjanser og være streng og hensynsløs. Verkene må inneha en følelse, og jeg jobber til følelsen er der.

30. september – 22. oktober

Morten Krogvold & Bruce Naigles

Morten Krogvold er en norsk fotograf, forfatter, foredragsholder og programleder, bosatt i Oslo. Han har siden 1980-tallet vært en av Norges mest medieomtalte fotografer. Krogvold er særlig kjent for sine svart-hvitt portretter av kunstnere, politikere og andre berømte personligheter, men motivkretsene hans består i tillegg til mennesker også av natur og eldre, klassisk arkitektur. Krogvold har mottatt flere priser. For sin samlede innsats og sitt engasjement for fotografiet ble han i 2005 hedret med dekorasjonen ridder av 1. klasse i Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Bruce Naigles er en internasjonal kjent billedhugger født og oppvokst i New York. Han bor og arbeider i dag i Moss. Bruce er innkjøpt av Selvaag AS, Refsnes Gods og flere private samlere også i Europa og USA. Hans omdiskuterte kunstverk «Keepers of faith», ble avduket i vannet utenfor Sjøbadet i Moss høsten 2021. Han har mottatt flere priser i Norge og internasjonalt. Naigles har også skapt den Oslo Business for Peace Award statuetten, en globalt pris delt ut årlig i Oslo Rådhuset. “Å uttrykke seg med skulptur er et språk som gir form til det formløse”.

2. september – 24. september

Pål Dailey

Larvik Kunstforening har gleden av å presentere kunstner Pål Dailey Christoffersen fra 2. september – 24. september i Galleri Bølgen. Utstillingen åpner lørdag 2. september kl. 12:00 med kunstneren selv tilstede.

Pål er en ung og lovende kunstner født og oppvokst i Larvik, og lever ut drømmen sin som fulltids kunstner. Han hadde en av sine første store utstillinger i Stavern som var en kjempe suksess! Dette førte til flere kunstutstillinger, blant annet hos Oslo Art Company.

Pål har et fargerikt og lekent uttrykk i verkene sine og arbeider digitalt, men også med tusj og akryl. Grafitti og natur er et tema vi ser igjen og igjen i bildene.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til åpning av denne unike utstillingen i Galleri Bølgen. Galleriet har som alltid gratis inngang og er egnet for barn.

Velkommen!

01. juli til 27. august

Tidløse Portrett • Fotoutstilling av Marius Lundh Håkestad

Det er med stor glede Galleri Bølgen presenterer “Tidløse Portrett”, en fotoutstilling av Marius Lundh Håkestad, i samarbeid med Bølgen Kulturhus.

Alle portrettene er tatt av kjente og kjære artister, som har en ting til felles; de har opptrådt på Bølgen Kulturhus. På flere av portrettene har Håkestad fanget øyeblikkene hvor artistene er i «sonen», rett før de skal gå på scenen. Her får man et unikt innblikk i artistens tilstedeværelse i akkurat det øyeblikket. Det er en helt egen stemning som er fanget i de ærlige og innsiktsfulle fotografiene.

Foto i topp: Maria Mena

Marius har både utdannelse og bred erfaring innen foto og visuell kommunikasjon. Han har tidligere jobbet på Idéfagskolen som lærer, på Bølgen Kulturhus som grafisk designer og markedskoordinator, og Fjuz kommunikasjon som fotograf og webutvikler.

Portrettbilder har vært en lidenskap siden Marius tok fotoutdannelse på Idéfagskolen i Tønsberg. I tiden etter har han deltatt på flere kurs fra verdenskjente fotografer og retusjeringskurs. Bildene han tar blir behandlet i det digitale mørkerom, noe som krever kunnskap og tid for å mestre.

Portrettfotografering er en av de eldste formene for fotografering vi har. Et godt portrett er ment å personifisere og karakterisere den som blir fotografert. God kommunikasjon mellom fotograf og den som fotograferes er avgjørende for å kunne skape flotte og klassiske portrettfoto.

Marius benytter ikke hudfilter eller andre effekter som kan frarøve trekk fra personligheten i sine portrettbilder. Bildene blir bearbeidet tilnærmet slik det ble gjort i mørkerommet ved analog fremkalling. Dette er en lang og tidkrevende jobb, men gir det beste og mest naturlige resultatet. Grunnen til behandling av bilder er for å nyansere detaljene og gjøre bildet mer virkelighetsnært.

Åpning lørdag 1. juli kl 13.00

Utstillingen er åpen hver dag i perioden 1. juli – 27. august, kl. 11.00 til 21.00.

Marius Lundh Håkestad vil være til stedet i galleriet (14-16) følgende søndager:
Juli: 2., 9., 23., 30.
August: 6., 13., 20.

25. mars til 16. april

Ørnulf Opdahl

Ørnulf Opdahl er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo og ved Statens Kunstakademi i Oslo. Han arbeider som maler og grafiker. Hans motiver grenser opp til et abstrakt formspråk, der naturelementer som vær og vind fremstilles i like stor grad som de storslåtte fjellene eller det røffe kystlandskapet. Ørnulf Opdahl anses som en av Norges fremste landskapsmalere, og har med sine verk holdt en rekke separatutstillinger i inn- og utland. Hans kunst er blitt kjøpt inn til prestisjetunge institusjoner som Nasjonalmuseet for Kunst, Riksgalleriet og Norsk Kulturråd, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst og Nasjonalbiblioteket.

11. februar til 12. mars

Eva Christin Laska og Christina Disington

Eva Christin Laska ble utdannet ved Kunst- og Håndverks skolen i Budapest som Illustratør/ Grafisk designer. Hun jobber i skjæringspunktet foto, illustrasjon og maleri, hvor råmaterialet i bildene hennes som regel er foto som bearbeides lagvis digitalt, for deretter å få et unikt uttrykk ved håndkolorering med pastellkritt. Inspirasjonen er hentet fra renessansen, modernismen, Street art og musikk.

Christina Disington er født og oppvokst i Trondheim, men i dag bor og arbeider hun i Larvik. Utdanningsbakgrunnen hennes er fra Strykejernet kunstskole, i tillegg til en utdanning i kunst og håndverk fra HiOA. Disington arbeider i hovedsak med maleri og tegning hvor utgangspunktet er fotografi. Arbeidene er inspirert av mennesker og familie i nær omgivelse, på det fysiske og mentale plan. Ofte har hun en vag idé som modellene selv spiller videre på og tolker ut fra egne referanser og erfaringer.

14. januar – 05. februar 2023

Jorun Ragnfrid Viken og Tove Sigrun Hellerud

Jorun Ragnfrid Viken har de siste årene tegnet dyr, og da hovedsakelig med fokus på dyrenes anatomi og skjelett. Hennes bilder handler om dyr og mennesker under ett. Gjennom bildene ønsker hun å se på hvilke egenskaper som forbinder menneskene med dyrene, mer enn de forskjellene som er der.

Tove Sigrun Helleruds stofflige oljemalerier er et kapitel i en historie malt i en kontinuerlig strøm. Hun arbeider med farge, linje og form, med utgangspunkt i de tre primær fargene. Hennes arbeider veksler mellom det ytre og det indre. Vi opplever abstrakte landskaps former, og ytre stemningsbilder i en dialog med maleriets premiss. Hun bestreber seg på en malerisk frihet, hvor friheten følger maleriet.

Ordinære åpningstider i utstillingsperioden
Fredager 17 – 19
Lørdager 13 – 17
Søndager 13 – 17

26. november – 11. desember 2022

Juha Luukkonen, Kjell Johannessen, Tine Ericsson, Cathrine Gehrken, Kari Mølstad

Larvik Kunstforening ønsker velkommen til en utstillingen sammen satt av fem forskjellige kunstnere med forskjellig uttrykk – maleri, keramikk, glass og stål. Utstillingen åpner kl. 13:00 den 26. november med kunstnerne tilstede.

Kari Mølstad fra Lillehammer er glassblåser og lager funksjonelle gjenstander så vel som unike kunstverk. Hun henter inspirasjon i fra naturen endringer og omgivelser. Ved å bruke forskjellige skjæringsteknikker eksperimenterer hun med glassoverflaten for å finne nye måter å kommunisere med observatøren på.

Tine Ericsson og Cathrine Gehrken fra Drammen/ Oslo. Disse kunstnerne samarbeider ikke bare, men de maler sammen, samtidig på samme lerret. Kunstnerne utforsker samspill, identitet, og konfrontasjon i felles malerier. Dialogen skaper nye strukturer, hvor penselstrøk og komposisjon blir utfordret og understøttet.

Kjell Johannessen fra Bergen arbeider i mange materialer: rustfritt stål, granitt, marmor, betong og bronse. Lysestakene har vært hans kjennetegn i 30 år. De brennes i deler og støpes sammen med en stålstang i midten. Formspråket har ofte barokke elementer i store formater.

Juha Luukkonen fra Finland viser et stort spenn, fra skulpturelle fat med optiske illusjoner til ny tolkning av bruksgjenstander som skåler og bestikk. Det er tydelig at han har en klar bevissthet om at de skal brukes og med en kvalitet som gjør at de skal gå i arv til neste generasjon.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

05. november – 20. november 2022

«Vi selger rett fra vegg!»

Larvik Kunstforening arrangerer salg av privateid kunst som du kan kjøpe rett fra vegg. Ta turen innom i perioden 5. november til 20. november for å se hva slags bilder som befinner seg i galleriet. Vi henger opp nye bilder hver dag i åpningstiden.

Har du et bilde du vil selge?
Da har du muligheten til å selge bildene dine hos oss. Vi tar i mot privateide bilder fra 26. oktober til 31. oktober i Galleri Bølgen. Vi tar ikke i mot egenprodusert kunst.

Retningslinjer:

  • Max 2 bilder per husholdning.
  • Ingen bilder kan ha skader etc.
  • Kun privateide bilder, ingen egenproduserte kunstverk.
  • For påmelding send bilde av kunstverkene dine + pris (pris settes av deg) til umari@online.no.
  • Må leveres til Galleri Bølgen i perioden 26. oktober til 31. oktober mellom kl. 14:00 – 18:00.
  • Vi tar 30% provisjon av salgene.

Larvik Kunstforening vil stå for håndteringen av salg og innbetaling.

For mer informasjon kontakt Unni Hegge på tlf. 906 43 312 eller umari@online.no.

01. oktober – 23. oktober 2022

MA$ARATI – UNKNOWN MEMORY

Åpning 01. oktober kl.13.00

Larvik Kunstforening ønsker velkommen til en helt unik utstilling med MA$ARATI, Mathias Nordby – UNKNOWN MEMORY.

Utstillingen åpner 1. oktober kl. 13:00 og henger til 23. oktober i Galleri Bølgen. Ma$arati vandrer en stil ingen andre vandrer. Med ett eksplosivt spontant utrykk maler han følelser og tanker i sin reneste form. Tonen i bildene danser mellom mørkt og lyst hvor temaene spenner seg fra kjærlighet og empati til sinne og ensomhet. I en jungel av abstrakte venner, klær og blomster finner man seg i en forvridd drøm i et blomstrende mareritt. Med denne fryktløse stilen han han bygget seg opp en særegen komposisjon som er blitt skrevet i mange publikasjoner og blitt stilt ut i flere land.

I Ma$aratis verden befinner man seg et sted mellom å dekorere klær til prominente artister til nesten utsolgte utstillinger i millionklassen. Det er trygt å si at han er et fenomen innen kunst.

Etter å ha etablert seg i både Norge og utlandet vender Ma$arati til Larvik Kunstforening for det som blir hans største utstilling i Larvik. Dette blir en storslagen kunstutstilling.

Åpning 1. oktober kl. 13:00-17:00
Kunstneren er til stede under åpningen. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

03. september – 25. september 2022

Arjuna Geir Aasehaug og Tony Roos

Åpning 3. september kl.13.00

Arjuna Geir Aasehaug (f.1967) er en norsk billedkunstner som bor og arbeider utenfor Göteborg. Han er utdannet ved Kunstskolen i Bergen og Oslo Kunstskole.

Arjuna maler figurative bilder; først og fremst med akryl på lerret. Bildene har ett drømmeaktig og gåtefullt uttrykk, med kontraster både i det tekniske og det tematiske, han jobber ofte med motsetninger som lever side om side i livet. Arjuna forsøker på en poetisk måte å si noe om ensomhet, isolasjon og fremmedgjørelse i den menneskelige tilværelsen. Han undersøker også møtet mellom ulike verdener og egenskaper; så som flyktighet og letthet kontra tyngde og det som er bundet til jorden. Tid og bevegelse i rommet er viktige stikkord i Arjunas arbeide; ensomme dyr eller mennesker vandrer ofte gjennom et udefinert landskap; og spor av tid og arbeidsprosess er godt synlig i billedflatene.

Arjuna har hatt en rekke utstillinger i inn og utland, og er innkjøpt av for å nevne noen Finansforbundet, Köpenhamn, Norra Älvsborg Länssjukhus, Landstinget i Värmland.

Tony Roos er utdannet ved Hovedskous Malerskole  i Gøteborg i tillegg til en 3 – årig litografisk utdannelse i Gøteborg. Med sitt kunstnerskap formidler Roos en følelse av virkeligheten, som han kaller for moderne realisme. Den gjenskapes i hans bilder slik han ser den. I mange år har Tony arbeidet med å male og tegne fiskeindustrien på vestkysten og Kattegat som en slags dokumentasjon. Som er en del av hverdagen i et kystnært Det kan ibland oppleves som tradisjonelt, men finns enda i vår nærhet. I hans malerier har lyset, kontraster og ett kraftfullt maleri stor betydelse for helheten i oppbyggingen av motivet.

Ordinære åpningstider
Fredager 17 – 19
Lørdager 13 – 17
Søndager 13 – 17

Ønsker du å stille ut på Galleri Bølgen?

Ta kontakt med:
Tone Johansen
tone@toniton.no • 907 22 736

Christian Lorentzen
ChristianL@bolgenkulturhus.no // 924 99 256

 

Larvik Kunstforening

Larvik kunstforening arrangerer 6-8 utstillinger i Galleri Bølgen i året, samt kunstforedrag og andre arrangement.

Klikk her for informasjon om Larvik Kunstforening og medlemskap.

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →