Skulptur

Ordinære åpningstider
Fredager 17 – 19  •  Lørdager 13 – 17  •  Søndager 13 – 17

Galleri Bølgen vår 2023

  • Jorun Ragnfrid Viken og Tove Sigrun Hellerud. 14.01 til 05.02

  • Eva Christin Laska og Christina Disington. 11.02 til 12.03

  • Ørnulf Opdahl. 25.03 til 16.04

Les om utstillingene under

Aktuell utstilling

25. mars til 16. april

Ørnulf Opdahl

Ørnulf Opdahl er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo og ved Statens Kunstakademi i Oslo. Han arbeider som maler og grafiker. Hans motiver grenser opp til et abstrakt formspråk, der naturelementer som vær og vind fremstilles i like stor grad som de storslåtte fjellene eller det røffe kystlandskapet. Ørnulf Opdahl anses som en av Norges fremste landskapsmalere, og har med sine verk holdt en rekke separatutstillinger i inn- og utland. Hans kunst er blitt kjøpt inn til prestisjetunge institusjoner som Nasjonalmuseet for Kunst, Riksgalleriet og Norsk Kulturråd, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst og Nasjonalbiblioteket.

Utstillinger som kommer

Tidligere utstillinger

11. februar til 12. mars

Eva Christin Laska og Christina Disington

Eva Christin Laska ble utdannet ved Kunst- og Håndverks skolen i Budapest som Illustratør/ Grafisk designer. Hun jobber i skjæringspunktet foto, illustrasjon og maleri, hvor råmaterialet i bildene hennes som regel er foto som bearbeides lagvis digitalt, for deretter å få et unikt uttrykk ved håndkolorering med pastellkritt. Inspirasjonen er hentet fra renessansen, modernismen, Street art og musikk.

Christina Disington er født og oppvokst i Trondheim, men i dag bor og arbeider hun i Larvik. Utdanningsbakgrunnen hennes er fra Strykejernet kunstskole, i tillegg til en utdanning i kunst og håndverk fra HiOA. Disington arbeider i hovedsak med maleri og tegning hvor utgangspunktet er fotografi. Arbeidene er inspirert av mennesker og familie i nær omgivelse, på det fysiske og mentale plan. Ofte har hun en vag idé som modellene selv spiller videre på og tolker ut fra egne referanser og erfaringer.

14. januar – 05. februar 2023

Jorun Ragnfrid Viken og Tove Sigrun Hellerud

Jorun Ragnfrid Viken har de siste årene tegnet dyr, og da hovedsakelig med fokus på dyrenes anatomi og skjelett. Hennes bilder handler om dyr og mennesker under ett. Gjennom bildene ønsker hun å se på hvilke egenskaper som forbinder menneskene med dyrene, mer enn de forskjellene som er der.

Tove Sigrun Helleruds stofflige oljemalerier er et kapitel i en historie malt i en kontinuerlig strøm. Hun arbeider med farge, linje og form, med utgangspunkt i de tre primær fargene. Hennes arbeider veksler mellom det ytre og det indre. Vi opplever abstrakte landskaps former, og ytre stemningsbilder i en dialog med maleriets premiss. Hun bestreber seg på en malerisk frihet, hvor friheten følger maleriet.

Ordinære åpningstider i utstillingsperioden
Fredager 17 – 19
Lørdager 13 – 17
Søndager 13 – 17

26. november – 11. desember 2022

Juha Luukkonen, Kjell Johannessen, Tine Ericsson, Cathrine Gehrken, Kari Mølstad

Larvik Kunstforening ønsker velkommen til en utstillingen sammen satt av fem forskjellige kunstnere med forskjellig uttrykk – maleri, keramikk, glass og stål. Utstillingen åpner kl. 13:00 den 26. november med kunstnerne tilstede.

Kari Mølstad fra Lillehammer er glassblåser og lager funksjonelle gjenstander så vel som unike kunstverk. Hun henter inspirasjon i fra naturen endringer og omgivelser. Ved å bruke forskjellige skjæringsteknikker eksperimenterer hun med glassoverflaten for å finne nye måter å kommunisere med observatøren på.

Tine Ericsson og Cathrine Gehrken fra Drammen/ Oslo. Disse kunstnerne samarbeider ikke bare, men de maler sammen, samtidig på samme lerret. Kunstnerne utforsker samspill, identitet, og konfrontasjon i felles malerier. Dialogen skaper nye strukturer, hvor penselstrøk og komposisjon blir utfordret og understøttet.

Kjell Johannessen fra Bergen arbeider i mange materialer: rustfritt stål, granitt, marmor, betong og bronse. Lysestakene har vært hans kjennetegn i 30 år. De brennes i deler og støpes sammen med en stålstang i midten. Formspråket har ofte barokke elementer i store formater.

Juha Luukkonen fra Finland viser et stort spenn, fra skulpturelle fat med optiske illusjoner til ny tolkning av bruksgjenstander som skåler og bestikk. Det er tydelig at han har en klar bevissthet om at de skal brukes og med en kvalitet som gjør at de skal gå i arv til neste generasjon.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

05. november – 20. november 2022

«Vi selger rett fra vegg!»

Larvik Kunstforening arrangerer salg av privateid kunst som du kan kjøpe rett fra vegg. Ta turen innom i perioden 5. november til 20. november for å se hva slags bilder som befinner seg i galleriet. Vi henger opp nye bilder hver dag i åpningstiden.

Har du et bilde du vil selge?
Da har du muligheten til å selge bildene dine hos oss. Vi tar i mot privateide bilder fra 26. oktober til 31. oktober i Galleri Bølgen. Vi tar ikke i mot egenprodusert kunst.

Retningslinjer:

  • Max 2 bilder per husholdning.
  • Ingen bilder kan ha skader etc.
  • Kun privateide bilder, ingen egenproduserte kunstverk.
  • For påmelding send bilde av kunstverkene dine + pris (pris settes av deg) til umari@online.no.
  • Må leveres til Galleri Bølgen i perioden 26. oktober til 31. oktober mellom kl. 14:00 – 18:00.
  • Vi tar 30% provisjon av salgene.

Larvik Kunstforening vil stå for håndteringen av salg og innbetaling.

For mer informasjon kontakt Unni Hegge på tlf. 906 43 312 eller umari@online.no.

01. oktober – 23. oktober 2022

MA$ARATI – UNKNOWN MEMORY

Åpning 01. oktober kl.13.00

Larvik Kunstforening ønsker velkommen til en helt unik utstilling med MA$ARATI, Mathias Nordby – UNKNOWN MEMORY.

Utstillingen åpner 1. oktober kl. 13:00 og henger til 23. oktober i Galleri Bølgen. Ma$arati vandrer en stil ingen andre vandrer. Med ett eksplosivt spontant utrykk maler han følelser og tanker i sin reneste form. Tonen i bildene danser mellom mørkt og lyst hvor temaene spenner seg fra kjærlighet og empati til sinne og ensomhet. I en jungel av abstrakte venner, klær og blomster finner man seg i en forvridd drøm i et blomstrende mareritt. Med denne fryktløse stilen han han bygget seg opp en særegen komposisjon som er blitt skrevet i mange publikasjoner og blitt stilt ut i flere land.

I Ma$aratis verden befinner man seg et sted mellom å dekorere klær til prominente artister til nesten utsolgte utstillinger i millionklassen. Det er trygt å si at han er et fenomen innen kunst.

Etter å ha etablert seg i både Norge og utlandet vender Ma$arati til Larvik Kunstforening for det som blir hans største utstilling i Larvik. Dette blir en storslagen kunstutstilling.

Åpning 1. oktober kl. 13:00-17:00
Kunstneren er til stede under åpningen. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

03. september – 25. september 2022

Arjuna Geir Aasehaug og Tony Roos

Åpning 3. september kl.13.00

Arjuna Geir Aasehaug (f.1967) er en norsk billedkunstner som bor og arbeider utenfor Göteborg. Han er utdannet ved Kunstskolen i Bergen og Oslo Kunstskole.

Arjuna maler figurative bilder; først og fremst med akryl på lerret. Bildene har ett drømmeaktig og gåtefullt uttrykk, med kontraster både i det tekniske og det tematiske, han jobber ofte med motsetninger som lever side om side i livet. Arjuna forsøker på en poetisk måte å si noe om ensomhet, isolasjon og fremmedgjørelse i den menneskelige tilværelsen. Han undersøker også møtet mellom ulike verdener og egenskaper; så som flyktighet og letthet kontra tyngde og det som er bundet til jorden. Tid og bevegelse i rommet er viktige stikkord i Arjunas arbeide; ensomme dyr eller mennesker vandrer ofte gjennom et udefinert landskap; og spor av tid og arbeidsprosess er godt synlig i billedflatene.

Arjuna har hatt en rekke utstillinger i inn og utland, og er innkjøpt av for å nevne noen Finansforbundet, Köpenhamn, Norra Älvsborg Länssjukhus, Landstinget i Värmland.

Tony Roos er utdannet ved Hovedskous Malerskole  i Gøteborg i tillegg til en 3 – årig litografisk utdannelse i Gøteborg. Med sitt kunstnerskap formidler Roos en følelse av virkeligheten, som han kaller for moderne realisme. Den gjenskapes i hans bilder slik han ser den. I mange år har Tony arbeidet med å male og tegne fiskeindustrien på vestkysten og Kattegat som en slags dokumentasjon. Som er en del av hverdagen i et kystnært Det kan ibland oppleves som tradisjonelt, men finns enda i vår nærhet. I hans malerier har lyset, kontraster og ett kraftfullt maleri stor betydelse for helheten i oppbyggingen av motivet.

Ordinære åpningstider
Fredager 17 – 19
Lørdager 13 – 17
Søndager 13 – 17

Ønsker du å stille ut på Galleri Bølgen?

Ta kontakt med:
Tone Johansen
tone@toniton.no • 907 22 736

Christian Lorentzen
ChristianL@bolgenkulturhus.no // 924 99 256

 

Larvik Kunstforening

Larvik kunstforening arrangerer 6-8 utstillinger i Galleri Bølgen i året, samt kunstforedrag og andre arrangement.

Klikk her for informasjon om Larvik Kunstforening og medlemskap.

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →