HØST 2021

Marit Søndersrød
«Tikk Takk – museskritt og sjumilsstøvler»
28. august – 19. september

VÆR HER NÅ
Årets jubileumsutstilling for Vi350.
Kristian Bålsrød
25. september – 24. oktober

Gerd Borchgrevink
«BRUDD – The Beauty of Stoned Core Material»
30. oktober – 14. november

Adventsutstilling
med Heidi Øiseth, Elin Hedberg, Adolph Dennis Horn
20. november – 12. desember

––––––––––––––

VÅR 2022

NICO WIDERBERG
8. januar – 30. januar

––––––––––––––

Ordinære åpningstider
Fredager 17 – 19
Lørdager 13 – 17
Søndager 13 – 17

Om Galleri Bølgen

AKTUELL UTSTILLING

VÆR HER NÅ
Kristian Bålsrød

25. september – 24. oktober // Årets jubileumsutstilling – fotojournalistikk

I samarbeid med Larvik Kunstforening og Vi350.

Åpning lørdag 25. september kl. 13:00
Åpningstider: Fre, 17 – 19 // Lør & Søn 13 – 17

VÆR HER NÅ er en utstilling der vi får oppleve fotojournalist Kristian Bålsrøds blikk på byen han kaller sin egen. Energien. Menneskene. Alt det vi er mest stolte av, og noe av det vi bare må le anerkjennende til. Et nært, vart, rørende, men også morsomt portrett av oss selv, med alle våre særegenheter. En fotojournalistisk utstilling med opplevelser og mennesker Kristian møter sommeren 2021, nøye valgt ut og satt sammen med det beste fra prosjekter som Vi i Larvik, og Omhu. Prosjekter som har gått, og kommer til å gå rett inn i hjerteroten av hva som er Larvik.

Med den fotojournalistiske utstillingen VÆR HER NÅ ønsker Kristian Bålsrød spesielt å minne oss alle på at et godt samfunn – er et samfunn der hvert enkelt menneske føler seg verdifullt, hver enkelt stemme føler seg hørt, og hvor hver person kan få brukt sine evner til fulle. Der drømmer kan bli realisert gjennom tillit til egne evner og samarbeid med andre mennesker. Bålsrød mener at alt det en ønsker for seg selv, eller drømmer om å få til, kan oppnås – her i Larvik. Det tror vi at flere har godt av å vite.

Om Kristian Bålsrød (1982):
Journalist og fotograf bosatt i Farrisbygda i Larvik. Helt siden han flyttet tilbake til hjembyen sin i 2014, har byen og menneskene her vært hans store prosjekt. Bålsrød er kjent for å finne nye måter å bruke journalistikk på, for å nå ut til mennesker og inspirere dem, og spesielt til å inspirere til og ta del i menneskene rundt en, og samfunnet en bor i.

 

KOMMENDE UTSTILLINGER

Gerd Borchgrevink
«BRUDD – The Beauty of Stoned Core Material»

30. okt – 14. nov

Åpning 30. oktober kl. 13.00

Gerd Borchgrevink er født i Connecticut, USA 1960, og er bosatt i Larvik.

Hun er utdannet ved; Westerdals Oslo School of Arts, Communications and Technology, Masterclass Printing – Per Arnfinn Persen og Morten Løberg, Oslo Tegne- og Malerskole: croquis, portrett og oljemaleri, Atelier Nord: webdesign og animasjon. Privat veiledning; Eser Afacan; klassisk oljemaling og tilberedningsteknikker; kull og olje.

Gerd Borchgrevink har hatt en rekke separat- og kollektivutstillinger blant annet i Asker Kunstforening, Drøbak Kunstforening og Galleri A i Oslo. I 2022 vil denne utstillingen vises i Grimstad Kunstforening og Galleri Svalbard. Borchgrevink har også hatt flere utsmykningsoppdrag, blant annet hos Lundhs AS og Nasta AS. Hun er også innkjøpt av private samlere.

Ved denne utstillingen vil Gerd Borchgrevink vise en serie kunstfotografier, med tittel «BRUDD – The Beauty of Stoned Core Material». Verkene avdekker 300 millioner år gamle larvikitt-forkastninger og formasjoner funnet dypt i gruvelandskapene i Tvedalen, Haakestad, Bjørndalen og Klaastad i Vestfold. Verkene viser at eldre kultur- og industrihistorie kombinert med fotografisk kunstnerisk utrykk er stedsdannende og gir ny bevissthet om sted, kunst og kulturhistorie. Fotoserien er en kjærlighetserklæring til Larvik.

Gerd Borchgrevink har holdt på i 2 år med dette unike prosjektet og har fotografert larvikitt, Norges nasjonalbergart på unikt vis. 

Adventsutstilling
med Heidi Øiseth, Elin Hedberg, Adolph Dennis Horn

20. november – 12. desember // Skulptur – Maleri – grafikk og installasjon.

Åpning 20. november kl. 13.00

Ved denne utstillingen viser vi arbeider fra tre dyktige kunstnere med forskjellig uttrykksform.

Heidi Øiseth (1961) bosatt i Oslo har hatt en rekke utstillinger både i inn- og utland, og er også kjøpt inn ved flere kunstsamlinger. I 2009 var hun representert ved høstutstillingen, og i 2008 var jeg både representert ved Østlandsutstillingen og en større mønstring ved Kunsthalle St. Annen i Lübeck, Tyskland.. Heidi Øiseth har vært medlem i Tegnerforbundet siden 2010. Hun jobber ofte i store format på upreparert lerret, og bruker blyant, tusj, kull, pastellkritt, men også ukonvensjonelle materialer som for eksempel kaffe for å utføre verkene sine. Øiseths arbeider består ofte av skraveringer som gjør at noen av verkene ved avstand nesten virker monokrome.

Elin Heiberg (1988) født i Stockholm nå bosatt i Oslo har sin MFA på Kunsthøgskolen i Oslo i 2015 og ble tildelt Norske Kunsthåndverkeres studentpris for sitt eksamensarbeid. Hun har deltatt på utstillinger i Norge og i utlandet, blant annet What Wood Would – fortellinger i tre, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, 2017, Norwegian Contemporary Crafts and Design med Norwegian Crafts, Ventura Lambrate, Milano, 2016 og Collective med Galleri Format, New York 2016.Hun arbeider hovedsakelig med metall og tre med utgangspunkt i former som er gjenkjennelig i hverdagen. De ulike materialene og teknikkene gir objektene ulike taktile kvaliteter som er viktige i opplevelsen av dem.

Adolph Dennis Horn (1933) er kunstmaler, grafiker og tegner født i Larvik i dag bosatt i Oslo. Han er en einstøing i norsk kunst, både i sin uttrykksform og ved sitt sterkt engasjement i sosiale og filosofiske problemstillinger, som ofte preger hans bilder.
Han henter motiver fra nyere og eldre bildekunst, samt naturvitenskapelig erfaringsområder. Horn er representert i Nasjonalgalleriet Horn var i 1971 en av grunnleggerne for det første «grønne» politiske parti i Norge; Natur & Miljø. Han skrev dets politiske program for valgene i 1975.

De tre kunstnerne er alle søkere som har søkt separat, men er satt sammen til en felles utstilling.
Alle har hatt et betydelig antall utstillinger, vunnet priser og utmerkelser og utført flere større utsmykningsoppdrag. Det er tre dyktige og rutinerte kunstnere vi presentere ved denne utstillingen.

Nicolaus Widerberg

VÅR 2022

Nicolaus Widerberg er født i Oslo i 1960. Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, og ved Statens Kunstakademi i Oslo.

Siden debuten i 1984 har han markert seg sterkt på samtidskunstens scene med en rekke separatutstillinger og utsmykningsoppdrag i inn og utland. Nico Widerberg er kjent for sine fremstillinger av menneskekroppen – enten det er kroppens fysiske tilstedeværelse jobbet frem i stenen, eller menneskets fravær i form av utskårede silhuetter. Han tar denne estetikken videre i sin grafikk, der mennesket består, og hvor motivene fremstår ofte i en sterk koloritt.

Nico Widerberg er representert i en rekke kunstsamlinger og er en del av samlingen til blant annet Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Riksgalleriet, Lillehammer kunstmuseum og Johnson Collection i USA for å nevne noe. Han er også kjent for skulpturutstillingen under OL i Athen i 2004 og minnesmerkene etter 22 juli. Widerberg kan også sees i Larvik som Heyerdahl-monument, på Tollerodden, og de vakre skulpturene på Farris bad.

Utstillingen vil vise maleri, grafikk, skulptur og vil henge frem til søn. 18.april.

TIDLIGERE UTSTILLINGER

Marit Søndersrød «Tikk Takk – museskritt og sjumilsstøvler»

Skulptur – installasjon – maleri // 28. august – 19. september

Åpning 28. august kl. 13.00

Marit Søndersrød er maler og tekstilkunstner. De tre siste årene har hun satt søkelys på tekstil som skulpturelt materiale. 
Hun undersøker en spesiell polyesterkvalitet som tradisjonelt blir anvendt i klesindustrien. Her viser hun en leken utforskning av materialets egenskaper og potensiale. 
Samtidig tematiserer hun den problematiske relasjonen mellom menneske og natur.

I utstillingen Tikk Takk – museskritt og sjumilsstøvler vil hun vise nye stedsspesifikke verk montert i dialog med gallerirommet. 
Monumentale arbeider står i kontrast til mer subtile mindre verk.  Utstillingen kan ses som et bilde på naturens kretsløp og viktigheten av å bevare den.

Å tegne med lys

Berg, Forberg, Gunnæs, Raugland // Utstilling

31.7 – 22.8
ÅPNINGSTIDER:
LØRDAGER 13 – 17 // SØNDAGER 13 – 17 // ONSDAGER 17 – 20 // FREDAGER 17- 20

Vi ønsker varmt velkommen til en utstilling som hyller både byen og naturen rundt Larvik.

De fire kunstnerne Åke Berg, Jan Olav Forberg, Pål Gunnæs og Kjell Raugland har alle sin påvirkning fra landskapet i og rundt Larvik. Arbeidene de viser er influert av deres ulike teknikker og temperament. Utstillingen byr på et mangfold av uttrykk og viser subtile så vel som konkrete hint fra livet i byen vår.


Åke Berg

Åke Berg er utdannet ved SHKS og har tatt tilleggsutdannelse ved Statens Kunstakademi. Han har hatt utallige utstillinger i inn- og utland gjennom 40 år, og er en populær kursholder. Åke Berg bor og arbeider på Bjønnes ved Viksfjord, og det er der i kystlandskapet han henter inspirasjon til sine bilder. Han er spesielt opptatt av lyset og havet. Bildene hans er ikke kopier av naturen, men inspirert av den. Dette vises i hans akvareller, egne litografier og malerier hvor han bruker farger på sin helt spesielle måte. Medlem av Norske Billedkunstnere og Norske Grafikere.

https://www.akeberg.no

Jan Olav Forberg

Jan Olav Forberg er utdannet billedkunstner og har i tredve år arbeidet profesjonelt i mange klassiske teknikker samt med street art-relaterte uttrykk med både frihånds- og sjablongarbeider. Han er opptatt av å bruke erfaringen fra tradisjonelle teknikker innen maleri og grafikk og skape nye muligheter når gatekunst møter tradisjon. Jan Olav Forberg  er medlem av Norske Billedkunstnere og har mottatt støtte til sitt arbeid fra blant andre Norsk Kulturråd, NBK, Norske Grafikere og Oslo Kommune. Forberg  har deltatt på en rekke juryerte og separate utstillinger over hele Norge og er innkjøpt til private og offentlige samlinger.

janolavforberg.com

Pål Gunnæs

Pål Gunnæs er maler og grafiker. Han er utdannet ved SH. Gunnæs begynte med silketrykk i 1974 og deltok første gang med silketrykk på Høstutstillingen 1976. Han har trykket silketrykk for Per Kleiva, Willibald Storn, Kåre Tveter, Frans Widerberg, Jacob Weidemann. Pål Gunnæs har undervist i silketrykk ved Asker Kunstskole og ved Granums Malerskole.

Noen separatutstillinger: Galleri Osebro, Søgne gamle prestegård, Sola Kulturhus Galleri Bi-Z
Noen kollektivutstillinger: Høstutstillingen Østlandsutstillingen Nordiske Grafikere, F15
Noen offentlige innkjøp: Nasjonalgalleriet, Oslo Nasjonalgalleriet, Krakow Nasjonalgalleriet, Warzawa Norsk Kulturråd, Oslo Kommunes kunstsamlinger Bergen kommune, Vestfold fylke Borlänge kommun, Larvik kommune Siljan kommune

Siljan kommunes kulturpris 2007 // https://www.gallerigrette.no/pl-gunnes

Kjell Raugland

Siden debuten på Høstutstillingen i 1980 har Raugland deltatt på rundt 110 kollektive og 50 separate utstillinger i inn og utland. Teknikker er oljemalerier, akrylmalerier og silketrykk med motiver hentet fra nærmiljøet i Larvik kommune, i kort gangavstand fra trykkeriet og atelieret hans her. Bildene er figurative, og i grafikken gjerne framstilt i en lett abstrahert naturalistisk form. Raugland er medlem i Norske Billedkunstnere.

www.kjellraugland.com

Å tegne med lys

T A R O T 

Verena Waddell og Anders Buaas // 22 visuelle uttrykk // 22 musikkstykker

—————————————-
Utstilling: 26. juni til 25. juli
Åpning: 26. juni kl. 13.00
Åpningstider i perioden: onsdag og torsdag: 17-20 og lør-søn: 13-17
—————————————-

Billedkunstner Verena Waddell og komponist Anders Buaas har det siste halvannet år jobbet med å sette i sammen en fri tolkning av Tarot-kortene.

En nysgjerrighet på disse kortenes symboler og stemninger, visuelt og musikalsk, har ledet dem gjennom prosjektet. Skisser og demoer har hyppig blitt utvekslet, slik at hele prosjektet har en tydelig gjenkjennelse og en klar sammenheng i uttrykket til de to kunstnerne.

Utstillingen inneholder 22 helt nye malerier og 22 nykomponerte musikkverk, som hver tolker et kort fra Store Arkana i Tarot-kortstokken. Fylt med symbolikk og skjulte betydninger tar maleriene og musikken en med på «The Fools Journey» gjennom livet. Maleriene og musikkstykkene danner denne helthetlige reisen samlet, men er også hver for seg en enestående og stemningsfull reise i seg selv. Symbolbruken viser seg å være av universell karakter og altomspennende når man ser sammenhenger fra mange ulike religioner, retninger, filosofier etc.

Utstillingen vil by på live maleopptreden av Verena Waddell og livekonsert med Anders Buaas m.m. Målet er å bevege betrakter/lytter som tas med på en reise innover med noen pekere i rytmer, farger, toner og symboler. Dette inviterer til egen erkjennelse av hvordan ting henger sammen.

Originalene, Vinyl/CD, trykk av bilder, kortstokk og annen merchandise vil også være til salgs under utstillingen. Vel møtt!

MINIKONSERTER

Verena Waddell og Anders Buaas forteller om sitt samarbeidsprosjekt «TAROT», som omfatter 22 malerier og 22 tilhørende musikkstykker. Anders Buaas spiller noen utvalgte stykker fra prosjektet til live-maling med Verena Waddell. Det blir mulighet for å kjøpe vinyl, CD, trykk, tarot-kort, t-skjorter m.m.

Se når minikonsertene ved å klikke her.

Verena Waddell

Billedkunstner Verena Waddell er født og oppvokst i Sandefjord og tok sin kunstutdannelse ved Emily Carr University og Art and Design i Vancouver, Canada

Verena er representert i utallige private og offentlige samlinger og gjør live male performances i liten og stor skala. Gjenkjennbare figurative uttrykk med hennes signatur strek og unike blikk, kombinerer en direkte tilnærming og detaljert utførelse, gjennom mange lag og farger. Slik åpner hun opp for overraskende opplevelser i sine uttrykk.

Anders Buaas

Anders Buaas (f.1974) er gitarist, komponist og produsent fra Larvik. Han har en lang karriere bak seg i norsk musikkliv, tidligere via band som Gjørmebryterne, Bløff, Absolute Steel og Jernskjegg, og også som turnégitarist for Paul DiAnno (Iron Maiden) og Tim Ripper Owens (Judas Priest). Siden 2015 har han satset mest på sine egne utgivelser. I 2017 ga han ut «The Witches of Finnmark», som var første del i en albumtrilogi. Del 2 og 3 kom i 2018 og 2019. Denne trilogien er inspirert av boka «Ved porten til Helvete» av historiker Rune Blix Hagen, som tar for seg hekseprosessene i Finnmark på 15- og 1600 tallet. Anders Buaas har også gitt ut «Larvik Improvisations», en samling improvisasjoner inspirert av steder i hjembyen Larvik.

Å tegne med lys

Vandreutstilling
– I Thor Heyerdahls aserbajdsjanske fotspor.

01.7 – 30.07 // I Blåboksen ved Sanden Kafé & Bar
Åpningstider: man-lør: 10-21 // Søn: 10-17

Pop-up utstilling i regi av CAN, flerkulturell org fra Oslo. Et brobygger prosjekt som viser vennskapet mellom Thor Heyerdahl og Aserbajdsjan.

En utstilling som er en del av framtidige Odin seminars- no boundaries i regi av The Viking Planet i Oslo og Vestfoldmuseene IKS v/ Thor Heyerdahl-instituttet. Thor Heyerdahls tese om at Odin kan ha vært en konge fra Kaukasus danner utgangspunktet for hans siste ekspedisjon, jakten på Odin. Den var kontroversiell. Det viktigste er ikke om Thor Heyerdahl hadde rett eller ikke men at han stilte spørsmål hele sitt liv.

Å tegne med lys

Erik Skjøldt og Jan Warholm

«Å tegne med lys »

12. juni – 20. juni

Åpning 12. juni kl. 13.00

 

Å fotografere betyr å tegne med lys. Selv om teknikkene er mange og den enkeltes kunstners signatur unik, er selve kjernen i nettopp det å fotografere det samme: å tegne verden med lys. Bølgen Kulturhus inviterer til en spennende utstilling hvor Erik Skjøldt og Jan Warholm, med hvert sitt utrykk viser utvalgte verk. Selv om teknikkene og fagbakgrunnen er ulik er det likevel noe som er samlende og felles for dem begge; blikket som ser og evnen til å formidle verden i lys og skygge.

Erik Skjøldt

Erik Skjøldt er utdannet fotograf med svennebrev og mesterbrev.
Han har hatt eget studio for portrett og reklamefoto i Larvik i 25 år.
Skjøldt er en etterspurt foredragsholder nasjonalt og internasjonalt for profesjonelle fotografer, han er også premiert i mange profesjonelle konkurranser.

Invitert av den Kinesiske stats turistdepartement for å dokumentere delstaten Xinjiang før OL i Beijing

Separatutstillinger:
2007 Den nasjonale dansescene, Budapest, Ungarn
2008 Larvik kunstforening.
2010 Norges fotografforbunds landsmøte Voss

Kollektivutstillinger.
2007 Høstutstillingen i Stavern
2009 Oslo rådhus
2013 – 2020 Fast utstiller i Galleri Steinbrakka, Stavern
Kontaktinfo: erik@fotografen.no//+47 90798544

Jan Warholm

Jan Warholm er selvlært kunstner, og har levd av dette i snart 20 år.
Han har gjort en rekke utsmykkinger for bedrifter og det offentlige.
Den første utsmykkingen var på Mesterfjellet skole, og den største på Østenstad kirke i Asker. Foruten å ha stilt ut på en rekke gallerier i Norge, har han også hatt separatutstillinger i Brugge, New York, Dubai og Stockholm.
Warholm er mest kjent for sine metallarbeider i syrefast stål, men de siste årene har han også begynt å innlemme fotografier i sine metallarbeider.


Ordinære åpningstider
i utstillingsperioder:

Onsdag:
kl. 17.00 – 20.00

Lørdag & søndag:
kl. 13.00 – 17.00

Gratis inngang.

Om Galleri Bølgen

CARL NESJAR

MULTIKUNSTNEREN FRA LARVIK

25.05 – 25.08

Åpning lørdag 25. mai kl. 13.00
Utstillingen åpnes av Julia Ciarlo, Carl Nesjars barnebarn. Musikalsk innslag Rebecca N. Isaksen, fiolin og Dag Øyvind Larsen, klaver. Velkommen!

CARL NESJAR var en av etterkrigstidens mest betydningsfulle norske kunstner Han var en multikunstner som arbeidet med mange forskjellige teknikker og uttrykksformer, i tillegg var han også en dyktig skribent og foredragsholder. Carl Nesjar var også kjent for sitt lange samarbeid med den største kunstneren i det 20 århundre – Pablo Picasso. De to samarbeidet om en rekke utsmykninger i naturbetong, blant annet i Barcelona, Saint Hilaire, Marseille, Stockholm og Chicago. Hans kanskje mest kjente offentlige arbeid er betongrelieffet på Høyblokka og Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo, som han laget i samarbeid med Pablo Picasso i perioden 1956–71.

Sin første utstilling hadde Carl Nesjar i Larvik kunstforening 1936, allerede den gang var det liten tvil om hans talent. Siden den gang som en av Norges mest anerkjente internasjonale kunstnere, har han hatt utstillinger verden over, på prestisjetunge institusjoner. Hans kunst er innkjøpt av Blant annet Nasjonalgalleriet, Louisiana Holmbæk i Danmark, Moderne Museet i Stockholm, Museum of Modern Art, New York for å nevne noen.

Carl Nesjar var også aktiv innen Larvik kunstforening i mange år, og fra 1950 til 1953 var han sekretær i foreningen. Det vil være en ære for oss å kunne ha denne utstillingen i Larvik kunstforening i samarbeid med hans datter Gro Greve Nesjar og Kulturhuset Bølgen. 6. juli 2020 ville Carl Nesjar ha fylt 100 år.

Åpningstider:
Onsdager 17.00 til 20.00
Lørdager og søndager 13.00 til 17.00


––––––––––––––

Sommer 2019

––––––––––––––

Carl Nesjar
Multikunstneren fra Larvik

25. mai til 25. aug.

––––––––––––––

Ordinære åpningstider i utstillingsperioder:

onsdag:
kl. 17.00 – 20.00

lørdag & søndag:
kl. 13.00 – 17.00

Gratis inngang.

Om Galleri Bølgen

19.01 – 17.02

MARTE GUNNUFSEN

Åpning lørdag 19. januar kl. 13.00

Marte Gunnufsen er utdannet både som klassisk pianist og billedkunstner. Hun jobber med tidsbaserte prosjekter som videokunst, performance og auditive installasjoner, der musikk og lyd er vesentlig. Musikk er et gjennomgående grunntema, både som kulturelle referanser og som stemningsskapende element.

Hennes kunstneriske prosjekt er utforsking av individ og kropp, og friksjonen som kan oppstå mellom utfoldelse av individualitet og storsamfunnets normer. Individer med ulik seksuell orientering eller tilnærming står ofte i fokus, særlig med tanke på hvordan seksuelle minoriteter står utenfor mange etablerte fellesskap.

23.02 – 24.03

EN FOTOUSTILLING AV PETER LUKAS 

Åpning lørdag 23. februar kl. 13.00
Peter Lukas var i Syria i 2011 og reiste ut av landet dagen før borgerkrigen brøt ut. Han rakk å ta en fotoserie som viser hverdagslivet til menneskene i Aleppo, Damaskus og Tartus. Fotografiene er mer dagsaktuelle enn noen gang. De viser et Syria som ikke finnes lenger. Et Syria med hverdagsliv, kultur og lekenhet. kulturen, religionen, menneskene. Et tidsbilde av et land som nå er sterkere preget av krig enn noen gang. Fotoserien er et unikt tidsbilde fra et Syria i fred – de siste ukene før borgerkrigen brøt ut. i 2017 og 2018. Fotografiene er vist en rekke steder i Norge – og er støttet av bl.a. fritt ord.

06.04 – 05.05

TORIL BONSAKSEN / RE:COLLECTED II

Åpning lørdag 6. april kl. 13.00

 RE:COLLECTED II ” Jeg samler på gamle, rustne-, patinerte og slitte gjenstander. Disse er mine edelstener; fulle av historier om drømmer,hverdagen, og levde liv”

Toril har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo hvor hun har en master i Metall- og smykkekunst. Hun jobber hovedsakelig med metall; både skulptur, objekter og smykker. Flere av hennes verk er innkjøpt av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, private samlere, kommunale og offentlige institusjoner. De siste årene har hun jobbet mye med kunst i offentlig rom, bestillingsverk og større offentlige utsmykninger. Ved å ha fokus på gamle og gjenbrukte materialer ønsker hun å lage verk som åpner for refleksjon og undring rundt aktuelle temaer som opptar henne.

Hva skjer når gjenstander som er ladede med assosiasjoner fra sitt opprinnelige bruksområde og funksjon blir satt i en ny kontekst? Det håndverksmessige står sentralt og hun er opptatt av å skape varige og estetiske verk som tåler tidens gang.


––––––––––––––

Larvik
Kunstforening
Høst 2018

––––––––––––––

NANTI BRYN HANSEN – PER H. HANSEN – PER HENRY HAUGE OG EDVARD ROSÉN

08.09 – 30.09

––––––––––––––

KARI ELISABETH HAUG OG
LISE STEINGRIM
06.10 – 04.11

––––––––––––––

GRAFIKK FRA EGEN SAMLING
10.11 – 09.12

 

––––––––––––––

Ordinære åpningstider i utstillingsperioder:

onsdag:
kl. 17.00 – 20.00

lørdag – søndag:
kl. 13.00 – 17.00

Gratis inngang.

Om Galleri Bølgen

08.09 – 30.09

NANTI BRYN HANSEN – PER H. HANSEN – PER HENRY HAUGE OG EDVARD ROSÉN

De fire kunstnerne har deltatt i en rekke utstillinger og konkurranser hvor de har fått premier og stipend. Deres bilder er innkjøpt av gallerier og institusjoner. Her snakker vi om kunstnere, med lang kunstnerisk utdannelse og lang fartstid. Alle med hvert sitt helt spesielle uttrykk.

Nanti Bryn Hansen viser akvareller. Bildene er poetiske metaforer som skildrer det nære forhold mellom natur og kultur.

Per H. Hansen arbeider med maleri og akvarell. Det er ofte landskapet som er utgangspunkt for bildene hans.

Per Henry Hauges malerier er fast forankret i et figurativt formspråk, selv om han enkelte ganger nærmer seg en halvabstrakt form.

Edvard Rosén har også referanser fra natur i sine bilder, selv om også han jobber nonfigurativt, gjerne i tresnitt.

06.10 – 04.11

KARI ELISABETH HAUG OG LISE STEINGRIM

 

Kari Elisabeth Haug
Haug arbeider ut fra et intuitivt, eksperimentelt språk hvor tegningen og figuren ligger til grunn som historieforteller. Hun setter fokus på aktuelle samfunnstemaer og er opptatt av at betrakteren skal søke innover for å kunne tolke og forstå.

Med utgangspunkt i sjelelige stemninger trer sårbarheten og det empatiske frem i kontrast til den virkelige verden som fremstår som kjølig og truende. Haugs bilder er vist nasjonalt og internasjonalt. Hun er publisert i internasjonale magasiner og har mottatt flere prestisjetunge priser.

 

Lise Steingrim
«I mitt arbeid som billedkunstner leter jeg etter struktur, lys, farge og systemer. Maleriene i utstillingen er kommet til etter en dyptgående studie av trær og rurale landskap i kombinasjon med inspirasjonen fra encyklopedien. Gjennom abstraksjon og dekonstruksjon av kjente geografiske steder skapes stemning, lys og rytmer. Kontrasten ligger mellom det mørke, harde og faste med naturens lys og farge.»

Lises arbeider er stilt ut både nasjonalt og internasjonalt.

10.11 – 09.12

GRAFIKK FRA EGEN SAMLING

 

Larvik kunstforening åpner utstilling lørdag 10. november hvor vi har valgt å selge grafikk fra egen samling. Vi vil også vise et utvalg bilder som ikke skal selges, men fortsatt vil være en del av kunstforeningens samling. Kunstforeningen håper på å kunne dokumentere når og hvordan bildene har blitt en del av samlingen. Utstillingen vil vise verker av kjente og ukjente grafikere med forskjellige teknikker og utrykk. Her vil det være mulig å sikre seg kvalitetskunst til en overkommelig pris.


Marianne Heske

A DOLL’S HOUSE

05.05 – 27.05

Marianne Heske, (f. 1946). er en av våre nålevende samtidskunstnere som er best kjent i utlandet og har vært aktiv som billedkunstner i mer enn 40 år. Heske har stilt ut på museer over hele verden med video-kunst, skulptur og dukkehoder, og er innkjøpt av alle de store museene og galleriene i Norge og en rekke utenlandske, deriblant Centre Georges Pompidou i Paris og Shanghai City Art Collection i Kina.

Sentralt i Heskes kunstnerskap står skulpturene hun lager av dukkhoder. Dette er et livsprosjekt basert på et antikvarisk 1800-talls dukkehode Heske fant på et marked i Paris i 1971. Dukkehodene har fulgt kunstnerskapet til Heske og er produsert i- og representerer kulturer fra hele verden; laget av materialer fra blant annet Zimbabwe, Kina, India og Norge (Heske bruker lang tid på å bli kjent med stedene der hodene produseres og deres individuelle kultur. Så viser hun det originale dukkehodet fra Paris og ber de lokale håndverkerne lage sine egne tolkninger av disse).

Hodene viser til det unike i hvert menneske – de kan sees alene eller i grupper, og refererer til relasjoner oss mennesker i mellom. Alle har et hode. Vi er alle forskjellige og unike. Dukkehodene representerer menneskeheten og danner en situasjon der man kan møtes og stå sammen.

Tenk selv.

Åpning: lørdag 5/5 kl. 13.00
Onsdager 17.00 – 20.00
Lørdager & søndager 13.00 – 17.00
Siste utstillingsdag: søndag 27/5

SOMMER-UTSTILLINGER PÅ GALLERI BØLGEN

SMALLTOWN GLAMOUR
09.06 – 24.06

ÅKE BERG – VÅRT LARVIK
30.06 – 26.08

––––––––––––––

Ordinære åpningstider i utstillingsperioder:

onsdag:
kl. 17.00 – 20.00

lørdag – søndag:
kl. 13.00 – 17.00

Gratis inngang.

Om Galleri Bølgen

Smalltown Glamour

09.06 – 24.06

Smalltown Glamour er kuratert av kunstner Stine Bø. Hennes egen kunstneriske praksis er utgangspunktet for utstillingen, hvor minner fra oppveksten i Larvik på 1990-tallet, fra Oddane Sand Camping og stemningen i en liten by der tv på dagtid er omdreiningspunktet. I dette tiåret ble også maleriet erklært dødt av kunstkritikere. Videre trekkes linjer til såpeopera, popkultur og John Currins good paintings bad art. Hun ønsker at kunsten skal nå alle, skape samtaler og sosiale møter.

Bø har invitert inn kunstnerne Signe Solberg og Ella Jørgensen til  å reflektere over tematikken Smalltown Glamour. Sammen viser utstillingen gjennom maleri, skulptur og installasjon på Galleri Bølgen fra 09. juni til 24. juni. Se program lengre ned.

 • Stine H. Bø, 1986, Larvik,  har maleri som hovedfokus men jobber og med tegning, skulptur og installasjon. Arbeider selvbiografisk og trekker direkte paralleller til nostalgi, popkultur, såpeopera og egen oppvekst på Campingplass. Hun har en master fra Kunstakademiet i Oslo, og er medlem av NBK (Norske Billedkunstnere) og LNM (Landsforeningen For Norske Malere).
  Instagram: j25larvik
  Hjemmeside: www.stineboe.com
 • Ella Jørgensen: Født 1992 Larvik, utdannet med fagbrev i keramikk og BA ved Kunsthøgskolen i Oslo. Jobber med skulptur og installasjon, med direkte røtter i håndverkstradisjoner som dreiing. Arbeidene er hovedsakelig  i porselensleire og mixed media overflater som vinyl, gummi og silikon med referanser til kroppslig tilstander i et limbo mellom det sykelige og sterile.  Medlem i Norske kunsthåndverkere.
  Instagram: ella_marieberglund
 • Signe Solberg har en MA i kunst fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2011. Hennes siste separatutstilling var ved Bomuldsfabriken Kunsthall, og før det Vigelandsmuseet i Oslo.Solberg har nettopp avsluttet et større utsmykkingsoppdrag ved Kirkenes nye sykehus. Videre har hun mottatt en rekke stipender som bl.a. Anders Jahres Kulturpris for yngre kunstnere,  Aust-Agder fylkeskommunes kunstnerstipend i 2012 og tre-årig arbeidsstipend fra Norske Kunsthåndverkere i 2013. Hun er medlem av NBK (Norske Billedkunstnere), NBF (Norsk Billedhuggerforening) og UKS (Unge Kunstnernes Samfunn)
  Instagram: signe.solberg
  Hjemmeside: signesolberg.no

Vi vil herved takke Sirene for innspill, støtte, og bidrag i tekst. Galleri Bølgen for tillit og samarbeid.

PROGRAM UNDER ÅPNINGEN:

Under åpningen lørdag 09. juni vil Christoffer Danielsson lese tekst og vise et videoverk i galleriet. Under åpningen vil Agatha Wara være Dj og spiller musikk.


Agatha Wara is a Bolivian-American artist living and working in Oslo. She is the editor of the eponymous magazine Agatha. Wara has developed and presented projects for a variety of settings and institutions, in keeping with an expansive practice which includes curating, writing, and publishing.

I løpet av utstillingsperioden vil det bli annonsert musikere og Dj’s, samtaler i galleriet, omvisning med kunstnerne til stedet.

I løpet av utstillingsperioden vil det bli annonsert musikere og Dj’s, samtaler i galleriet, omvisning med kunstnerne til stedet.

ÅPNINGSDATOER

LØR. 09.06
13:00–19:00

SØN. 10.06
12:00–18:00

TOR. 14.06
16:00–20:00

LØR. 16.06
12:00–18:00

SØN. 17.06
12:00–18:00

TOR. 21.06
16:00–20:00

LØR. 23.06
12:00–18:00

SØN. 24.06
12:00–18:00

SOMMER-UTSTILLINGER PÅ GALLERI BØLGEN

ÅKE BERG – VÅRT LARVIK
30.06 – 26.08

––––––––––––––

Ordinære åpningstider i utstillingsperioder:

onsdag:
kl. 17.00 – 20.00

lørdag – søndag:
kl. 13.00 – 17.00

Gratis inngang.

Om Galleri Bølgen

Velkommen til omvisning i «Vårt Larvik» i Galleri Bølgen.

08.08 // 15.08 // 22.08

Kl. 18.00 – 19.00

→ Facebook event her!

Kunstner Åke Berg tar oss med på en fortellende reise igjennom byen vår fra Mølen til Tjølling!

GRATIS – åpent for alle

Åke Berg forteller om sitt prosjekt

Se videoen!

Åke Berg – Vårt Larvik

Utstillingsperiode: 30.06 – 26.08 // Åpning 30.06, kl. 12.43

Tirsdager og onsdager: 17:00 – 21:00
Lørdager og søndager: 13:00 – 17:00

Sommerutstilling på Galleri Bølgen // 30. juni – 26.august 2018

Åke har lenge ønsket å lage en egen utstilling om Larvik, byen han har vokst opp i og fortsatt har som hovedsete. Så derav kom ideen om å lage utstillingen ”Vårt Larvik”. Det hele startet med maleriet «Larvik» som illustrerer Tollerodden og Larvik kirke. Så kom ideen om å lage store bilder fra Tjølling, Brunlanes/Stavern og Lågendalen.

I et  helt år har Åke dedikert arbeidet med å male bilder fra distriktet og steder, hendelser og personer knyttet opp til Larvik. Ting som har vært, er, eller kan bli. Tiden og «det korrekte» har ikke vært viktig for Åke. Han har heller latt fantasien flyte mellom fortid, nåtid og fremtid i fargerike og kjærlige streker på små og store lerreter.

Velkommen til Galleri Bølgen!


Nansetgutten Åke Berg er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og har tilleggsutdannelse som grafiker ved SHKS og Akademiet med Dag Hofseth og Svein Johansen som lærere. Åke Berg har mottatt Tjølling Kommunes kulturstipend og han er medlem av Norske Billedkunstnere og Norske Grafikere, samtidig som han har innehatt flere styreverv i Vestfold Bildende Kunstnere. Åke har lang og solid bakgrunn som billedkunstner både som utøvende og lærer for andre.

Galleri Bølgen

Galleriet har varierte utstillinger i tett samarbeid med Larvik Kunstforening. Utstillingene varierer mellom å være av lokale, nasjonale og internasjonale kunstnere.

Ønsker du å stille ut på Galleri Bølgen?

Ta kontakt med:
Tone Johansen  tone@toniton.no // 907 22 736
Andreas Gilhuus andreas@bolgenkulturhus.no // 924 99 256

Larvik Kunstforening
Larvik kunstforening arrangerer 6-8 utstillinger i Galleri Bølgen i året, samt kunstforedrag og andre arrangement.
Klikk her for informasjon om Larvik Kunstforening og medlemskap.

Ordinære åpningstider
Fredager 17 – 19
Lørdager 13 – 17
Søndager 13 – 17