The Thor Heyerdahl International Day 2024 - OUR THIRSTY PLANET II - WATER

The Thor Heyerdahl International Day 2024 – OUR THIRSTY PLANET II – WATER

Verdenshistorie – vannets makt
Hva vil skje med jorden og menneskets fremtid hvis vi går tom for vann?

Thor Heyerdahl International Day 2024 arrangeres i år på Bølgen Kulturhus med foredrag om vann, fjord og hav. Our Thirsty Planet II – Water byr på blant annet på foredrag av den anerkjente professoren Terje Tvedt, og andre dyktige foredragsholdere.

Det er hav, vannet og vår alles fremtid det handler om.

Kampen om vannressursene vil hardne til fordi kunnskapen om vannets helt avgjørende betydning er i ferd med å slå rot. Tvedt har besøkt 25 land, og vil fortelle om nye, overraskende og dramatiske historier om verdens fremtid. Hva som skjer med vannet vil bestemme skjebnen til kontinenter, land og storbyer, og påvirke globale maktforhold, krig og fred. Og ingen, absolutt ingen, kan unnslippe følgene.

 

Terje Tvedt

Terje Tvedt er professor ved institutt for geografi ved Universitetet i Bergen og professor II ved institutt for arkeologi, konservering og historie ved Universitet i Oslo. Et sentralt område i den historiske forskningen til Tvedt er den rollen som ferskvannet har spilt for samfunnsutforming, utvikling og konflikter (Kilde: Store norske leksikon). Tvedt er blant annet kjent for dokumentarserien “Kampen om Nilen” og TV-serien «En reise i vannets historie» som ble solgt til 40 land og som vant flere priser. Han er også forfatter av flere bøker med samme tematikk.

Thor Heyerdahl er født i Larvik i 1914, og vokste opp i Larvik. I år er det 110-års jubileum og flere begivenheter skal skje for å hedre han i hjembyen. I juni kommer hans urne til Larvik fra Andora, Italia. Den skal plasseres ved Larvik kirke.

The Thor Heyerdahl International Day 2024
Konferansen som bærer hans navn, The Thor Heyerdahl International Day 2024, arrangeres 5. juni på Bølgen Kulturhus. Konferansen har bla. som målsetting å hedre Heyerdahl sin kulturarv, videreutvikle hans forsknings- og utviklingsidealer. Årets konferanse, OUR THIRSTY PLANET II/WATER, er en konferanse med et globalt tema om fjord, hav og vann, miljøutfordringer og framtidshåp.

The Thor Heyerdahl International Day konferansen har vært arrangert siden 2006 ved flere steder, Oslo, i samarbeid med norske og utenlandske universitet, Kon-Tiki museet, forvaltningsnivåer og organisasjoner. Årets konferanse sammenfaller med jubileumet og tilbakeføringen av urnen hans.

Velkommen til et spenstig arrangement!

Last ned PDF av bildet her.

ONSDAG 05.0618.00SANDEN SCENE

PRIS: 50,- TIL 205,-

Praktisk informasjon

Varighet: 3t. inkl. pause Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Sanden Scene Stå/ Sitte: Sitteplasser, unumm. Arrangør: Vestfoldmuseene, Thor Heyerdahl-institutt

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før flesteparten av våre konserter/ forestillinger. I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →