Event_27253

MONICA – Alltid litt modig, alltid litt redd

Helkveld med Monica + support: Circuit!

24. november slapp Monica sin første, norskspråklige skive «Alltid litt modig, alltid litt redd». 

Skiva er produsert sammen med nylig Spellemann-nominerte Tobias Flottorp Heltzer og mikset av Grammy- og Spellemann-meritterte Andreas Eide Larsen. Tidligere har Monica gitt ut låter under artistnavnene Miss Harmonica og Minnie-Oh. Mange husker henne fra MGP i 2012. Da Monica spilte for et fullstappet Blå i januar, stilte mange seg spørsmålet: “Har Norge fått sin egen Veronica Maggio?”

Singlene, Da hele himmelen var en Munch, Dit musikken aldri stopper opp, 23, Mørket i den lyseste natta og Alvins sang, er alle listet på Spotify ´s New Music Friday og løftet i musikkprogrammer som Musikksjefen og Stjernepose på NRK P13, samt i en rekke Spotify, Apple- og Tidal-spillelister, og hos 730.no. 23 fikk også en sterk anmeldelse av Mode Steinkjer i Dagsavisen, som skriver: “noe sjeldent i norsk pop”, “står muligens foran et nytt karrieregjennombrudd” og “sammenligningen med svenske favoritter som Håkan Hellstro¨m og Veronica Maggio er ikke feilslått”.

å være redd går i arv. å ikke orke å snakke om det som er vanskelig går i arv. Ensomhet går i arv. Det preger alle relasjoner, selvtillit og selvfølelse. Man går nummen gjennom et helt liv. Helt til det smeller. Da Monica ble mamma i 2020, fikk hun fødselsdepresjon. Denne ærligheten var utgangspunktet for skriveprosessen, og målet med plata har vært å finne ut hvordan hun havnet der, og forsøke å finne ut hvem hun egentlig er. “Alltid litt modig, alltid litt redd” har en tydelig rød tråd som åpnes og avsluttes med stemmen til Monicas sønn på 3 år. åpningssporet “Alvins sang” speiler avslutningssporet “Monicas sang”, men viser to vidt forskjellige barndommer.

“Jeg skal ta deg med til da jeg satt og rista i angst på akutten etter å ha født mitt første barn. Jeg skal ta deg med til den gangen jeg var 9 år og gråt ned i puta, så ingen skulle høre meg. Til angstanfallet på scenen på by:Larm. Til kirken der vi tok farvel med han jeg var så glad i, som ikke ville leve lenger. Til alle gangene jeg flykta inn i Oslos barer og soloppganger, inn fremmede armer, for å slippe å føle. Men også til varmen fra en liten gutt på to år som myknet opp alt det fastlåste. Du vil se hvordan alle historiene går på kryss og tvers gjennom livet mitt, som små stier som fører frem til den jeg er i dag. Med «Alltid litt modig, alltid litt redd» bryter jeg mønsteret. Arven skal stoppe med meg – ungen min skal få et annet liv. Albumet er mitt frigjøringsprosjekt.»

Nå følger hun opp det omfattende undergrunnsfenomenet, The Salvation, fra 2020. Det selvbiografiske verket besto av 10 låter, 10 musikkvideoer og 10 romankapitler. Prosjektet er sett av drøyt 45 000 følgere, med blant annet meritterte Herbert Nordrum (Verdens verste menneske) som rolleinnehaver.


Circuit

Larviksbandet Circuit spiller dreamy poprock med inspirasjon fra 90-tallets repeterende og klangfylte sound. Pulserende bassganger, eteriske vokaler og moody gitarer over melodiske temaer. Bandet har eksistert siden 2013 og har gitt ut ep´n «Motherboard». Medlemmer er Anne Marte Danielsen Espeseth, Hanne Jungreuthmayer Østerhus, Cecilie Verde, Iselinn Schou Standal og Therese Lunde.

FREDAG 10.0520.00BLåBOKSEN

PRIS: 275,-

Praktisk informasjon

Varighet: 2t. inkl. pause Aldergrense: 18 år, absolutt Sal: Blåboksen Stå/ Sitte: Ståplasser Arrangør: Bølgen Kulturhus

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før flesteparten av våre konserter/ forestillinger. I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →