Event_25248

El Cuero

El Cuero, med røtter i Kristiansund og den rocka delen av Americana, er inne i sitt 18. år som band. Så langt har det blitt 7 plateutgivelser, 1 EP, og hundrevis av konserter på landets festivaler og klubbscener.

Bandet har gang på gang mottatt stående ovasjoner og fantastiske kritikker for sine album, og har i årevis vært anerkjent som et av landets aller beste liveband. Etter noen år med stillhet, hvor bandets medlemmer har gjort seg bemerket i store norske band som Kvelertak, Spidergawd og The Dogs, deler El Cuero nå nyheten om at de endelig er tilbake med nytt album og nye konserter.

El Cuero sitt 8. album har fått tittelen “… are we done yet?”, og slippes 16.februar 2024.

“… are we done yet?” er innspilt av Per Borten (Spidergawd) i hans Sørgården Studio under Korona pandemien våren 2021. Albumet er nok en gang et godt eksempel på El Cueros unike evne til å blande klassisk, hard rock med iørefallende popmelodier og hooks. Bortens helt egenartede destillat av det beste fra både amerikansk og engelsk pop og rock har bidratt til et mangefasettert og fargerikt album, med stor musikalsk mangfoldighet og dybde.

Albumet inneholder 9 låter signert 3 av El Cueros medlemmer. Som vanlig er det Brynjar Takle Ohr som står bak de fleste av disse, hvor hans signatur er å finne på 6 av låtene. En låt er signert trommeslager Håvard, og brødrene Takle Ohr har også skrevet en låt sammen. 3 låter er signert Vegard Strand Holthe, som også står for vokalen på sine bidrag. Vegard sitt avtrykk på albumet er betydelige oppfriskende, noe som gjør at dette også er en verdig avslutning for alle årene hans i El Cuero. Av personlige årsaker valgte Vegard å trekke seg etter at mixingen av albumet var ferdig våren 2022.

At albumet har bidrag fra 3 forskjellige låtskrivere gir større spennvidde og substans, og gjør at albumet oppleves variert, friskt og slitesterkt.

Tekstene til flere av låtene tar oss med inn til det mest personlige. Betroelser fra levd liv, familiære misforhold hvor familier brytes opp fra innsiden. Vi får også et innsyn i tankene rundt nåtiden og en gryende misnøye med tingenes tilstand, noe tittelen på skiva også spiller på. Er vi vitne til menneskehetens absolutte bunnotering? Det kan isåfall enkelt gi følelsen av å leve i en dystopisk virkelighet. Skjer dette virkelig? Hvor mye håp er det egentlig grunn til å ha? Når skal vi slutte å fucke det til?

Betingelsesløst elsket av de tre gjenværende originale medlemmene, skal bandet selvsagt reise på turné i Norge. Når El Cuero igjen legger ut på veien i 2024, er det med et rykende ferskt album og en svært solid låtkatalog i bagasjen. Etter noen års fravær er bandet uhyre sultent på å nok en gang gjøre absolutt alt for at publikum igjen skal få oppleve rock slik det skal være – betingelsesløst, farlig, uforutsigbart og jævlig bra!

El Cuero er:
Brynjar Takle Ohr (gitar/vokal) Håvard Takle Ohr (trommer/vokal) Tommy Reite (bass)

LøRDAG 04.0521.00SANDEN SCENE

PRIS: 325,- TIL 325,-

Praktisk informasjon

Varighet: 75-90min. uten pause Aldergrense: 18 år, absolutt Sal: Sanden Scene Stå/ Sitte: Ståplasser Arrangør: Bølgen Kulturhus & Polar Artist

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før flesteparten av våre konserter/ forestillinger. I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →