Event_25487

En natt med West Coast, Soul & Funk: Ole Børud • F&M Project

Ta del i en musikalsk eksplosjon av sjel og energi!

Fredag 19. april inviterer vi deg til en unik aften fylt med de banebrytende vibbene fra West Coast, den sjelfulle magien av Soul og den uimotståelige energien til Funk.

Storsalen: Ole Børud og hans fantastiske liveband inntar scenen for å levere en opplevelse du sent vil glemme! Med noen av landets beste soulmusikere vil Storsalen rigges med flatt gulv og runde bord, skaper den perfekte rammen for en intenst engasjerende musikalsk reise.

Sanden Scene: F&M Project vil avslutte kvelden på en strålende måte! Med dansegulvet klart, vil de sørge for at du danser gjennom natten med deres egen musikk og de mest pulserende coverlåtene.

Dette blir en aften full av lidenskap, magi og musikk som vil få deg til å svinge og swaye hele veien. Billettene forsvinner raskere enn en funkrytme, så grip sjansen nå og sikre deg din plass på denne uforglemmelige West Coast, Soul & Funk-aftenen!

Program

20.00 – Ole Børud
Velkommen til konsert i Storsalen med runde bord og sitteplasser! Dørene åpner kl. 19:30 og det vil være bar i lokalet. Varighet ca. 1t. 30min. Billetten inkluderer konsert på Sanden Scene etterpå! Les mer under.

22.00 – F&M Project / Sanden Scene
Kun de med billett til Ole Børud i Storsalen kommer inn. Begrenset med antall sitteplasser. Varighet ca. 1t. 40min inkl. pause.


Ole Børud med band

Ole tok seg til finalen i Stjernekamp i 2018 og dro deretter ut på en omfattende turnè gjennom 2019 hvor det ble rullet høye terningkast både i inn- og utland. Nå er han klar for å turnere og fremføre låter fra sitt femte album – Soul Letters.

Vi lever i en tid hvor den sjelfulle, funky siden av svunne tiårs westcoastpop (tenk Steely Dan, Michael McDonald og Doobie Brothers) har fått en voldsom renessanse blant hipstere og andre trendbevisste unge musikkfans, i en ironisk innpakning under banneret «yacht rock». Men pussig nok ser få av disse ut til å ha registrert at en av verdens fremste utøvere av denne musikkformen i samtiden, er norsk. Kanskje er det fordi ironi er et fullstendig fremmed begrep om man skal beskrive musikken til Ole Børud. Og gudskjelov for det!

Albumet «Stepping Up» som kom i 2014 tar opp tråden der «Keep Movin» (2011) slapp. Låter som tittelkuttet eller «Driving» er skolebokeksempler på sømløs låtskriving i Becker/Fagen-tradisjonen. I kjølvannet av Stjernekamp kom albumet “Outside The Limit”(2019) som ivaretar arven, men dreies noen hakk mot pop.

Det skyhøye nivået på de musikalske prestasjonene blir mer forståelig om man ser på bakgrunnen til Ole Børud. Som andre- generasjonsmedlem i Børud-familien, en musikalsk institusjon i seg selv, har han vært profesjonell musiker siden han var 16, men i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben.

I februar 2022 er han klar sitt femte soloalbum “Soul Letters” hvor han har gjort en etterlengtet musikalsk dreining mot old school soul – med sterke innslag av rhythm and blues.

Soul Letters er et album som både puster og har mer hvilepuls samtidig som den byr på Ole’s evne til å lage musikk skreddersydd til fest. Vokalen får mer plass I det nye lydbildet og han briljerer så det formelig gnistrer. Gitarspillet har et markant røffere preg enn tidligere med tydelig hint i retning av blues-estetikken. Albumet favner musikalsk bredere, det er mer catchy og allsangvennlige refrenger.

Tekstuniverset ligger nærmere sjelen, med personlige betraktninger av både livets utfordringer, menneskehetens håndtering av makt og møte med seg selv i døra. Ole er en kjærlighetens apostel. Han synger om at verden trenger kjærlighet, den dype kjærligheten som kan endre kurs i menneskers liv.

Livebandet til Ole Børud er drivende godt, bestående av noen av de beste soulmusikerne landet har fostret.

Trommer: Ruben Dalen, Bass: Lars-Erik Dahle, Gitar: Markus Lillehaug Johnsen, Tangenter: Frode Mangen


F&M Project

Det blir funk, Soul og rock med full blåserrekke når The F&M Project spiller opp på Sanden scene. Bandet har holdt på noen år og vil spille en god blanding av egen musikk og cover. Bandet består av Martin Simensen (vokal), Fredrik Hem-Andersen bass). Morten Hansen (gitar.), Rune Moland Sørensen (keyboard og kor), Gaute Eldøy (Trommer og kor), Håkan Salomonsson (Trompet), Arve Karlsen (Sax), Knut Erik Rusten (Trombone og arr) Foto: Torstein Flåm

FREDAG 19.0419.30STORSALEN

PRIS: 440,- TIL 490,-

Praktisk informasjon

Varighet: Se i tekst Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Storsalen Stå/ Sitte: Arrangør: Bølgen Kulturhus

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før flesteparten av våre konserter/ forestillinger. I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →