Tilbake til bølgen.no

Bølgen logo

Det beste av det beste på besøk i Larvik

Opplev verdenskjente musikkstykker fra landets fremste musikere på Bølgen!

Opplev verdenskjente musikkstykker og dans fra landets fremste utøvere hjemme i Larvik!

Det er med stor entusiasme vi presenterer vår nye serie Klassiske Bølger i samarbeid med tre av de største kulturinstitusjoner innen klassisk musikk, opera og dans i Norge. I denne serien får du opplevelser av ypperste kunstneriske kvalitet fra de fremste utøverne i landet i sin sjanger.

I konsertene kan du oppleve noen av de største og mest kjente verkene innenfor den klassiske sjangeren, men også nye oppdagelser gjennom mindre kjente verk. I serien presenterer vi opplevelser både for deg som allerede elsker klassisk, og for deg som har lyst til å utforske og utfordre deg selv på noe nytt.

Program
Vi ønsker å presentere et variert program i samarbeid med våre flotte samarbeidspartnere! Følg med på denne siden framover for videre program!

I samarbeid med

Les mer om samarbeidspartnerne våre lenger ned på siden, her.

Hvordan bli medlem?

I vårt fordelsprogram så kan du oppleve å få rabatter, ekslusiv adgang til forsnakker og andre tilbud. Dette binder deg ikke til noe annet enn at du får en epost i ny og ne.

  1. Logg inn eller registrer deg som bruker på Tixly (Bølgens billettsystem). Hvis du har kjøpt billetter av oss før så har du mest sannsynligvis en konto hos oss. Hvis ikke så er det enkelt å registrere seg. Har du glemt passord, klikk på linken “Glemt passord“, enten her eller i Tixly.
  2. Kjøp medlemskap” – medlemskap i klubben er gratis
  3. Logget inn og medlem? Da kan har du tilgang på framtidige tilbud i billettsystemet vårt. 
  4. Hvis alt dette blir litt komplisert så er det greit! Da kan du besøke oss i skranken i Bølgens åpningstider så skal vi hjelpe deg!

Program

Nasjonalballetten

Nasjonalballetten UNG på turné

Storsalen • Fredag 12. april 2024

Møt morgendagens store dansere! En ny generasjon dansere blir til i Nasjonalballetten UNG. Nå står de klare til å vise hva ballettframtiden har å by på, i en forestilling med tre klassikere på plakaten.

Har du aldri sett ballett før?
Da er dette forestillingen for deg! Og om du har sett, og liker det, passer den desto bedre. Nasjonalballetten UNG henter fram perler fra det moderne og neoklassiske ballettrepertoaret – signert verdenskjente koreografer som Nacho Duato, León & Lightfoot og George Balanchine.

Les mer på event-siden her.

Om Bølgens samarbeidspartnere

Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. Operahuset i Bjørvika er hovedarenaen for kunsten, kompaniene opptrer også andre steder, både nasjonalt og internasjonalt. Bølgen Kulturhus er i samarbeid med Nasjonalballetten og Nasjonalballetten UNG. I Nasjonalballetten UNG blir en ny generasjon dansere til. De største norske og internasjonale talentene er samlet i ett kompani med felles mål: Å ta pusten fra publikum med sitt dansetalent.

Oslo-Filharmonien

Oslo-filharmonien er et internasjonalt anerkjent symfoniorkester med over 100 musikere og en over 100 år lang historie. Oslo-filharmonien spiller årlig ca. 60-70 konserter i Oslo, hovedsakelig i Oslo Konserthus, men også på en rekke andre andre arenaer i byen. Orkestret spiller musikk innenfor et bredt repertoar, ofte med internasjonalt kjente solister og dirigenter, og drar også på turneer i inn- og utland. Klaus Mäkelä er sjefsdirigent for orkesteret og har på rekordtid blitt en av de fremste stjernene i den klassiske musikkverdenen.

Det Norske Kammerorkester

Det Norske Kammerorkester er et nyskapende musikerkollektiv bestående av noen av de fremste nordiske strykere. Som et av de ledende kammerorkestre på den internasjonale konsertarena utvikler orkesteret hele tiden sin særegne spillestil og orkesterkultur, og de siste årene har orkesteret jobbet med nye formidlingsmetoder der fremførelser gjennom utenatspilling har stått sentralt. Dette har bidratt til å styrke orkesterets posisjon som en internasjonalt viktig aktør som fornyer av den klassiske musikktradisjonen. Fiolinist, dirigent og komponist Pekka Kuusisto er kunstnerisk leder for Det Norske Kammerorkester. Han er en entusiastisk talsmann for samtidsmusikk og en begavet improvisator som ofte samarbeider med mennesker på tvers av det kunstneriske spekteret.

Tidligere i Klassiske Bølger

Oslo-Filharmonien

Stormen av Tsjaikovskij & Scheherazade av Rimskij-Korsakov

Storsalen • Lørdag 20. januar 2024

Pjotr Tsjajkovskij kjenner mange som komponisten bak ballettene Svanesjøen, Tornerose og Nøtteknekkeren. Men Oslo-filharmonien tar oss med i mer opprørt hav i sin konsert hvor de spiller Tsjajkovskij sitt verk Stormen fra 1873, som ble skrevet til William Shakespeares skuespill. Nikolaj Rimskij-Korsakov jobbet i mange år i Den russiske marinen, og på 1860-tallet seilte han jorden rundt i tre år. Hans orkesterverk Scheherazade er fra 1888 og kretser rundt fortellinger fra samlingen av arabiske eventyr i Tusen og én natt.

Les mer på event-siden her

Det Norske Kammerorkester

De fire årstider av Antonio Vivaldi

Storsalen • Torsdag 19. oktober

Antonio Vivaldis mesterverk De fire årstider er fra 1723 og et av den klassiske musikkens mest elskede musikkstykker. Skal du oppleve en klassisk orkesterkonsert for første gang, er dette verket perfekt å starte med. Denne konserten har fått tittelen “Paradis” og inneholder flere utdrag fra ulike verk, blant annet høydepunktene i Edvard Griegs romansekunst Våren. Dirigert av Kammerorkesterets kunstneriske leder, Pekka Kuusisto. 

Les mer på event-siden her

Bli medlem av Klassiske Bølger og få 20% rabatt!

Det Norske Kammerorkester

Julekonsert med Tine Thing Helseth med gjest Dennis Storhøi

Storsalen • Torsdag 7. desember

Til jul presenterer Det Norske Kammerorkester nydelig musikk i en egen julekonsert med Tine Thing Helseth. Under konserten vil du i tillegg til trompetisten, også bli kjent med sangeren Tine som har med seg Dennis Storhøi som medvirker på sang. Kunstnerisk leder er en av Norges fremste fiolinister, Terje Tønnesen.

Les mer på event-siden her

Bli medlem av Klassiske Bølger og få 20% rabatt!

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →