Event_23808

Klassiske Bølger: Det Norske Kammerorkester med De fire årstider

Antonio Vivaldis mesterverk De fire årstider er fra 1723 og et av den klassiske musikkens mest elskede musikkstykker. Skal du oppleve en klassisk orkesterkonsert for første gang, er dette verket perfekt å starte med.

Du trenger ikke ha mye erfaring med klassisk musikk for å kunne like denne konserten. Musikken vekker følelser fra spenning til romantikk. Len deg tilbake og la deg forføre av Det Norske Kammerorkester som introduserer deg for Vivaldi.

Komponisten er i dag en av de mest spilte komponistene overhodet, og innenfor hans enorme produksjon er det særlig fiolinkonsertene kjent under navnet De fire årstider, som har banet vei for hans popularitet. Verket tar deg med på en levende musikalsk reise gjennom årstidene, med detaljert skildring av naturens gang. Hver av de fire konsertene innledes med en sonett (versform), trolig skrevet av komponisten selv, som maler et nesten realistisk bilde av årstid og stemning

Denne konserten har fått tittelen “Paradis” og inneholder flere utdrag fra ulike verk, blant annet høydepunktene i Edvard Griegs romansekunst Våren, og den svenske komponisten Andrea Tarrodis fortryllende Paradisfåglar, et impresjonistisk verk som bygges opp til høydepunktet som er en fargerik verden av fuglesang som åpner seg.

Konserten dirigeres av Kammerorkesterets kunstneriske leder, Pekka Kuusisto. Han har tatt med seg sin finske musikerkollega og komponist Milla Viljamaa – kjent både som folkemusiker, kammermusiker og som en mester av finsk tango – til å være med oss denne kvelden. Her blandes alt i en sømløs musikalsk fortelling, der det folkemusikalske er den røde tråden og som åpner opp for stor frihet i uttrykket.

Program for kvelden:
Komponist: Andrea Tarrodi, verk: Paradisfåglar
Komponist: Iannis Xenakis, verk: Utdrag fra Aroura
Komponist: Edvard Grieg, verk: Våren
Komponist: Dmitri Sjostakovitsj, verk: 2. sats fra klaverkonsert nr. 2 (arr. av Øystein Sonstad)
Komponist: Antonio Vivaldi, verk: De fire årstider

Medvirkende
Det Norske Kammerorkester
Pekka Kuusisto, kunstnerisk leder / fiolin
Milla Viljamaa, harmonium

Hva er Klassiske Bølger?

Opplev verdenskjente musikkstykker fra landets fremste musikere hjemme i Larvik!

Det er med stor entusiasme vi presenterer vår nye serie Klassiske Bølger i samarbeid med tre av de største kulturinstitusjoner innen klassisk musikk, opera og dans i Norge. I denne serien får du opplevelser av ypperste kunstneriske kvalitet fra de fremste utøverne i landet i sin sjanger. 

I konsertene kan du oppleve noen av de største og mest kjente verkene innenfor den klassiske sjangeren, men også nye oppdagelser gjennom mindre kjente verk. I serien presenterer vi opplevelser både for deg som allerede elsker klassisk, og for deg som har lyst til å utforske og utfordre deg selv på noe nytt. 

Besøk landingssidene våre hvor du kan bli medlem og få et strålende introtilbud!

TORSDAG 19.1019.00STORSALEN

PRIS: 450,-

Praktisk informasjon

Varighet: 75 min. uten pause Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Storsalen Stå/ Sitte: Sitteplasser, nummerert Arrangør: Bølgen Kulturhus & Det Norske Kammerorkester

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før flesteparten av våre konserter/ forestillinger.
I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →