Event_25937

Klassiske Bølger: Nasjonalballetten UNG på turné

Møt morgendagens store dansere!
En ny generasjon dansere blir til i Nasjonalballetten UNG. Nå står de klare til å vise hva ballettframtiden har å by på, i en forestilling med tre klassikere på plakaten.

Har du aldri sett ballett før?
Da er dette forestillingen for deg! Og om du har sett, og liker det, passer den desto bedre. Nasjonalballetten UNG henter fram perler fra det moderne og neoklassiske ballettrepertoaret – signert verdenskjente koreografer som Nacho Duato, León & Lightfoot og George Balanchine.

Moderne mestere
Med humor, slående scenebilder og innovative trinn har koreografene Sol León og Paul Lightfoot trollbundet det norske publikummet gjennom flere tiår. Step Lightly er det aller første verket duoen skapte sammen. Å trå varsomt er noe du gjør når isen er tynn, men du fremdeles er nødt til å krysse den – og León/Lightfoot vet å oversette denne følelsen til dans, på sitt umiskjennelige spontane og emosjonelle vis.

Når spanske Nacho Duato koreograferer, er resultatet alltid overraskende – og alltid mesterlig. Remanso kan oversettes til «virvel» eller «flyt», og verket er blitt kalt «en moderne gjenoppfinnelse av valsen», satt til Enrique Granados’ romantiske klavermusikk.

George Balanchine kalles ofte «den neoklassiske ballettens far». Hans Allegro Brillante er satt til Tsjajkovskijs aller siste musikkstykke – og ifølge Balanchine inneholder verket «alt jeg visste om klassisk ballett, på 13 minutter». Dette blir melodisk, musikalsk og en ekte styrkeprøve for danserne!


Nasjonalballetten UNG
På scenen får du se danserne som utgjør Nasjonalballetten UNG. De 14 talentene er mellom 18 og 21 år og kommer fra åtte forskjellige land. Helt siden oppstarten i 2015 har kompaniet bygget morgendagens dansestjerner og vært rekrutteringskilde for Nasjonalballetten.

Da Nasjonalballetten UNG danset sin første forestilling våren 2016, ble den nominert til Kritikerprisen. I tillegg til egne forestillinger og turnévirksomhet medvirker kompaniet i Nasjonalballettens produksjoner.

 

Hva er Klassiske Bølger?

Opplev verdenskjente musikkstykker og dans fra landets fremste utøvere hjemme i Larvik!

Det er med stor entusiasme vi presenterer vår nye serie Klassiske Bølger i samarbeid med tre av de største kulturinstitusjoner innen klassisk musikk, opera og dans i Norge. I denne serien får du opplevelser av ypperste kunstneriske kvalitet fra de fremste utøverne i landet i sin sjanger. 

I konsertene kan du oppleve noen av de største og mest kjente verkene innenfor den klassiske sjangeren, men også nye oppdagelser gjennom mindre kjente verk. I serien presenterer vi opplevelser både for deg som allerede elsker klassisk, og for deg som har lyst til å utforske og utfordre deg selv på noe nytt. 

FREDAG 12.0418.00STORSALEN

PRIS: 200,- TIL 450,-

Praktisk informasjon

Varighet: 1t 15min Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Storsalen Stå/ Sitte: Sitteplasser, nummerert Arrangør: Bølgen Kulturhus & Nasjonalballetten

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før flesteparten av våre konserter/ forestillinger. I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →