Event_24024

Klassiske Bølger: Oslo-filharmonien med Stormen og Scheherazade

Har du aldri opplevd trøkket i salen når scenegulvet er dekket av profesjonelle musikere, og et fullt orkester setter i gang sitt storslagne spill? Eller intensiteten og nerven i rommet når tonene fra et eneste instrument kan fylle en sal så stille at publikum nærmest holder pusten? Da er denne lørdagskvelden du bør skaffe deg billett til for å sikre en stor kulturell opplevelse.

Vi gleder oss over å endelig kunne invitere tilbake Oslo-filharmonien til Bølgen. Denne gangen med fremadstormende sjefdirigent Klaus Mäkelä i spissen foran sitt orkester på nærmere 100 musikere, som inntar Storsalen denne kvelden.

Klaus Mäkelä har på rekordtid blitt en av de fremste stjernene i den klassiske musikkverdenen. Det gjør at Oslo-filharmonien nå får en stor internasjonal interesse, og skal bare denne sesongen spille i verdens mest kjente og prestisjefylte konserthus i ni land. Utenom Oslo, og få andre steder i Norge legger Oslo-filharmonien turen til Larvik.

På programmet denne kvelden står musikkstykkene Stormen og Scheherazade.

Pjotr Tsjajkovskij kjenner mange som komponisten bak ballettene Svanesjøen, Tornerose og Nøtteknekkeren. Men Oslo-filharmonien tar oss med i et mer opprørt hav i sin konsert hvor de spiller Tsjajkovskij sitt verk Stormen fra 1873.

Stormen er et av William Shakespeares mest særegne skuespill. Pjotr Tsjajkovskij (1840–1893) begynte å skrive musikk til historien i 1873 etter et forslag fra sin mentor Vladimir Stasov – siden skrev han musikk også til Romeo og Julie og Hamlet. “Må det være en storm i Stormen?” spurte komponisten Stasov i et brev – han var mer opptatt av kjærlighetshistorien mellom Miranda og Ferdinand. Konklusjonen ble ja, men Tsjaikovskijs orkesterverk hadde plass til både storm og kjærlighet, og til både stille og urolig hav.

Nikolaj Rimskij-Korsakov (1844–1908) jobbet i mange år i Den russiske marinen, og på 1860-tallet seilte han jorden rundt i tre år. Hans orkesterverk Scheherazade fra 1888 begynner med en storslått beskrivelse av havet i satsen Havet og Sinbads skip. Sinbad sjøfareren er helten i mange av fortellingene i 1001 natt. Rimskij-Korsakovs musikk beskriver ikke konkrete historier fra samlingen, men kretser rundt rammefortellingen, der den unge kvinnen Scheherazade hver natt forteller historier til den onde kongen for å ikke bli drept.

Program:
Kompinist: Pjotr Tsjaikovskij, Verk: Stormen
Komponist: Nikolaj Rimskij-Korsakov, Verk: Scheherazade

Medvirkende:
Dirigent og kunstnerisk leder: Klaus Mäkelä
Oslo-filharmonien

Hva er Klassiske Bølger?

Opplev verdenskjente musikkstykker fra landets fremste musikere hjemme i Larvik!

Det er med stor entusiasme vi presenterer vår nye serie Klassiske Bølger i samarbeid med tre av de største kulturinstitusjoner innen klassisk musikk, opera og dans i Norge. I denne serien får du opplevelser av ypperste kunstneriske kvalitet fra de fremste utøverne i landet i sin sjanger. 

I konsertene kan du oppleve noen av de største og mest kjente verkene innenfor den klassiske sjangeren, men også nye oppdagelser gjennom mindre kjente verk. I serien presenterer vi opplevelser både for deg som allerede elsker klassisk, og for deg som har lyst til å utforske og utfordre deg selv på noe nytt. 

Besøk landingssidene våre hvor du kan bli medlem og få et strålende introtilbud!

LøRDAG 20.0119.00STORSALEN

PRIS: 550,-

Praktisk informasjon

Varighet: 60 min. uten pause Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Storsalen Stå/ Sitte: Sitteplasser, nummerert Arrangør: Bølgen Kulturhus & Oslo-filharmonien

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før flesteparten av våre konserter/ forestillinger.
I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →