Event_31137

Thomas Dybdahl duo

Thomas Dybdahl er en av våre beste og mest profilerte musikere. Han har med sine nydelige album befestet sin stilling som en av Norges store artister og låtskrivere.

For 20 år siden satt Thomas Dybdahl med sitt første soloalbum “…That Great October Sound” mellom hendene. Albumet ble et vendepunkt i karrieren med svært gode kritikker, Spellemannspris og Edvard-pris.

VG skrev i anmeldelsen av debutalbumet «Dybdahl alene er en aldri så liten åpenbaring med såre, vakre sanger fremført med den samme, nesten hviskende intensiteten som gjorde Jeff Buckley til allemannseie – hør bare åpningssporet «From Grace»!».

En solo konsert med Thomas Dybdahl er en sjanse til å høre låtene hans slik de ble til opprinnelig. I tillegg til å presentere klassikere fra en lang karriere spiller han også nyutgitt og nyskrevet materiale på sine solo konserter.

«For ti år siden tok jeg en avgjørelse om rulle i gang en slags evig soloturne og bli så god på det at det aldri ville føles som en budsjettversjon av en konsert med band. Jeg ville prøve og heller spille på styrkene en slik kveld kunne ha, båndet man kunne få med publikum, stedene en kunne spille og friheten man kunne gi seg selv når man spilte sangene helt solo. Siden den gang har jeg spilt så og si overalt i landet, alt fra Operaen i Oslo til Trevarefabrikken i Henningsvær, Lofoten, til Nidarosdomen, Trondheim. Jeg har blitt utrolig glad i å spille disse solokonsertene og gleder meg masse til å fortsette turneen. Nå har jeg et betydelig antall sanger å velge imellom og hver kveld er forskjellig fra den andre, noe som holder det spennende for både publikum og meg. Håper vi ses!»

I duoformat har Thomas med seg Vegard Lien Bjerkan på piano/flygel. Han har vært fast medlem i Dybdahls band de siste 5 årene, men det er først det siste året at de har begynt å spille duokonserter sammen etter noen veldig godt mottatte konserter i Utstein Kloster og Baroniet Rosendal sist høst. Vegard gikk jazzlinja på konservatoriet i Trondheim og ble på kort tid en av landets mest etterspurte organister og pianister. Han spiller fast med sine egne prosjekter WIZRD, Soft Ffog og Karl Bjorå samtidig som han er med både Kurt Nilsen, Morten Abel og Sigvart Dagsland i deres band.

FREDAG 15.1119.00STORSALEN

PRIS: 470,-

Praktisk informasjon

Varighet: 70min. uten pause Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Storsalen Stå/ Sitte: Sitteplasser, nummerert Arrangør: Bølgen Kulturhus & TimeOut Agency & Concerts

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før flesteparten av våre konserter/ forestillinger. I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →