Event_21379

Teater Ibsen: Gjengangere

Bli med når Teater Ibsen setter opp Gjengangere hos oss! Dette tragiske dramaet om enken og alenemorens oppgjør med sin egen fortid hvor Ibsen utforsker temaer som arv, miljø, moral og ansvar.

Det har gått ti år siden Kammerherre Alving gikk bort, igjen står Helene Alving med minnene, arven og alle gjengangere. Hun ser tilbake på et liv der den borgerlige fasaden hun har opprettholdt skjuler et liv preget av alkoholisme, utroskap, overgrep og vold. Dette har hun holdt skjult for Osvald, barnet sitt som hun også har sendt bort i ung alder og hun har skjønnmalt historien om hans far.

Da Osvald kommer hjem fra et lengre opphold i det frilynte Europa for å være med på åpningen av Kammerherre Alvings Barnehjem innhenter fortidens synder Helene Alving i hennes forsøk på å frigjøre seg fra dem i nåtiden.

Kan gamle synder gjøres godt igjen ved å uttale dem? Eller er skaden uopprettelig?

«Denne bog er trods sin eminente betydning ikke det fuldkomneste Drama, han har skrevet, men den er den nobleste Handling i hans literære Liv» -Georg Brandes om Gengangere, Morgenbladet i København 28. desember 1881.

Teater Ibsens egen teatersjef, Bo Anders Sundstedt, har regi og med seg har han Christina Lovery som scenograf og kostymedesigner. Maren Elle (KORK) har komponert musikken og sammen med skuespillerne Dagrunn Anholt, Mees Borgman, Hadle Reisæter, Hanne Amalie Smedstad og Åsmund- Brede Eike skal de skape en intim og nær fortelling om en families fasade i oppløsning, der Ibsen retrospektive grep blir satt på spissen og tekstens kvalitet ivaretatt.

«Digterens egen Mening faar søges i kompositionen og jeg tænker, at i den fejrer ikke Usædeligheden nogen synderlig stor Triumf.»
– Bjørnstjerne Bjørnson

SøNDAG 01.1019.00STORSALEN

PRIS: 265,- TIL 500,-

Praktisk informasjon

Varighet: 90min. uten pause Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Storsalen Stå/ Sitte: Sitteplasser, nummerert Arrangør: Teater Ibsen

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før alle konserter/ forestillinger.
I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →