Event_17731

Relikvier – Dialogkveld: Hvordan redde naturen sammen?

Jorda myldrer av liv. Her lever millioner av arter i samspill med hverandre. Og hver art med sitt unike levevis og skjønnhet.

Men noe er i ferd med å skje: Aldri i menneskets historie har mengden dyreliv, fugler, fisk og insekter gått så sterkt tilbake. Forskere regner med at livet på jorda kan ha gått tilbake med så mye som 70 prosent de siste 50 årene. Bare her i Norge regnes hele 2752 av artene som truede. Dette kalles naturkrisen.

Hvordan stoppe utviklingen? Og hvordan kan vi mennesker la være å krangle, men heller dra i samme retning for å redde vår fantastiske natur? Vi har invitert noen av landets fremste stemmer innen natur og miljøvern til en dialogsamtale:

Ole Mathismoen (60) journalist i Aftenposten gjennom 39 år.
Trude Myhre (43) er skribent og skogbiolog i WWF.
Dag Hareide (73) tidligere generalsekretær i Naturvernforbundet, Kirkens Bymisjon og Regnskogfondet, m.m.
Arne Johan Vetlesen (61), professor i filosofi ved Universitet i Oslo, forfatter av 30 bøker.

Ole Mathismoen (60) journalist i Aftenposten gjennom 39 år. Har skrevet om klima, miljø og natur siden 1987 – og de siste årene kun om dette temaet. Sammen med tegneren Jenny Jordahl lager han tegneserien “Grønne Greier” i Aftenposten Junior. De to har også gitt ut en rekke bøker basert på tegneseriene. Mathismoen har også gitt ut flere voksenbøker – bl.a “Hva er greia med klima”, “Varm is – når verden tiner og alt forandres”.

Trude Myhre (43) er skribent og skogbiolog, fra den lille bygda Høyjord i Sandefjord. Hun er har en mastergrad i supersjeldne lavarter på eldgamle asketrær, og er seniorrådgiver i WWF Verdens naturfond. Hun jobber særlig med skogvern i Norge, og er bl. kjent fra skogdokumentaren i NRK-serien «Min natur»

Dag Hareide (73) har bl.a. vært generalsekretær i Naturvernforbundet, Kirkens Bymisjon og Regnskogfondet, rektor på Nansenskolen, Norsk Humanistisk Akademi og rehabiliteringskoordinator for FN under hungersnøden i Etiopia. Forfatter av flere bøker – senest med boka «Mennesket og teknomakten»

Arne Johan Vetlesen (61), professor i filosofi ved Universitet i Oslo, samfunnsdebattant og forfatter av nærmere 30 bøker innen etikk og miljøfilosofi. Bl.a disse: «Hva skal vi svare våre barn?» (m/. R. Willig) «Det går til helvete. Eller?» (m/K.I. Bjørlykhaug) og «Smerte i vår tid».

Om arrangørene:

Torgeir W. Skancke (53) har arbeidet i 25 år som journalist og fotograf i tidsskrift, på nett og i radio – bl.a som mangeårig reporter i bladet Jakt & Fiske.
Han har tidligere vunnet Fagpressens journalistpris, og er fire ganger nominert til den samme
prisen.
Som fotograf har han holdt ni separat- og kollektivutstillinger. Han er også en aktiv foredragsholder.

Arild Marum Knutsen (59) bosatt i Larvik. Han er utdannet sosialarbeider og har drevet med naturfotografering siden ungdomsårene. I perioden 2010 til 2017 jobbet han frilans som filmfotograf, på flere naturdokumentarserier, vist på NRK. I tillegg har han publisert artikler og bilder, med natur som tema, i lokalpresse og Harvest magazine.

ONSDAG 24.0821.00GALLERI BøLGEN

Praktisk informasjon

Varighet: 2t Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Galleri Bølgen Stå/ Sitte: Stå- og sitteplasser Arrangør: Bølgen Kulturhus

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før alle konserter/ forestillinger.
I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →