Event_18954

One Night at the Movies – Forsvarets stabsmusikkorps

Da Vinci Code, Top Gun, Mulan, Star Wars, Man of Steel, Schindler’s List, The Truman Show, E.T. Harry Potter, The God Bad And the Ugly, Kill Bill

Dirigent: Ingar Bergby

Vi har plukket fram den beste musikken fra de beste filmene opp igjennom tidene, og byr på musikk fra klassiske westernfilmer, legendariske eventyrfilmer, fra Harry Potter universet og storslåtte krigsfilmene. Det blir et gjenhør med de vakreste melodiene og de storslåtte legendariske filmmusikk-stykkene, og vi kan love en aften med gåsehudfaktor og bakoversveis. Flere av stykkene har vi fått arrangert spesielt for anledningen for orkesteret.

Forsvarets stabsmusikkorps er på en miniturné og det er et topptrent orkester med glimrende solister fra egne rekker som inntar scenen på forskjellige kulturhusene. Til å lede det hele har vi med oss en av landets mest anerkjente dirigenter, som er kjent for sitt energiske engasjement og behersker et stort spenn av musikksjangere. Sette deg godt tilbake i setet og vær med oss på denne fantastiske musikalske reisen gjennom filmmusikkens verden.

Torsdag 9.mars kl 1900 kommer vi til Bølgen kulturhus

Ingar Bergby er en av Norges mest anerkjente orkesterdirigenter, med stor produksjon innenfor klassisk musikk, opera, samtids- og crossovermusikk. Han har markert seg som en kunstner med klart formende kraft og stort engasjement i sitt arbeid.

Ingar Heine Bergby ble født 4. februar 1964 i Sarpsborg, og hans musikalske familie bragte ham inn i korpsbevegelsen. Han er utdannet klarinettist med professor Richard Kjelstrup ved Norges musikkhøgskole. Senere studerte han orkesterdireksjon med professor Karsten Andersen samme sted, og ved Sibeliusakademiet med Jorma Panula. Han tok diplomeksamen i orkesterdireksjon i 1991.

Forsvarets stabsmusikkorps er et av Forsvarets fem profesjonelle musikkorps og Norges største profesjonelle blåseorkester. Korpset ble etablert i 1818 og er med sine over 200 år Oslos eldste musikkinstitusjon. Korpset har tilholdssted og eget konsertlokale, Ridehuset scene, på Akershus festning.

Korpsets hovedoppdrag er å representere Forsvaret nasjonalt og internasjonalt ved merkedager, seremonier og konstitusjonelle oppdrag. Stabsmusikken bidrar musikalsk ved statsbesøk, nasjonaldagen og Frigjørings- og veterandagen. Videre medvirker de ved medaljeseremonier, kransnedleggelsen og de tradisjonsrike vaktparadene i hovedstaden. Utover dette har korpset en utstrakt konsertvirksomhet over hele Østlandet, og deltar også på internasjonale musikkfestivaler og militære tattooer.

TORSDAG 09.0319.00STORSALEN

PRIS: 150,- TIL 400,-

Praktisk informasjon

Varighet: 2t inkl. pause 20min. Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Storsalen Stå/ Sitte: Sitteplasser, nummerert Arrangør: Forsvarets Stabsmusikk

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før alle konserter/ forestillinger.
I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →