Event_31838

“Mer enn meg” – Fargespill Larvik møter Marinemusikken

Forestillingene “Fargespill Larvik med Marinemusikken” og “Sammen” ble fremført i 2018 og 2019 med stor suksess.

I vår nye forestilling, «Mer enn meg», gjør vi plass til flere, og igjen kan vi garantere et fyrverkeri av en konsert når sprudlende musikk og dans møter det ypperste av musikalsk profesjonalitet – alt på samme scene!
«Mer enn meg» handler om møter mellom mennesker, om identitet og tilhørighet. Den forteller historien om oss, hvem vi er og hvor vi kommer fra, hvilke muligheter som ligger der når mennesker møtes og hva vi sammen kan skape. «Mer enn meg» er et nært møte med unge menneskers historie, om hvem de er og hvor de kommer fra, avdekket gjennom musikk og dans.
På scenen møter du 120 aktører – barn og unge fra hele verden i møte med Marinemusikkens profesjonelle musikere.

Om Fargespill Larvik:
Fargespill Larvik består av 80 barn og unge som lager scenekunst om møter mellom mennesker på tvers av bakgrunn, alder, historie, kultur og identitet. Forestillingene tar utgangspunkt i hva hver enkelt har med seg – og i seg – av kulturelle skatter.
Vårt mål er å skape respekt og forståelse for internasjonale stemmer og strømninger i Larvik, og å forebygge ved hjelp av et felles språk vi alle forstår; kunst.
Men Fargespill er ikke bare et kunstprosjekt, det er også en metode. Ved å lage forestillinger av møter mellom mennesker fra hele verden bygges det broer, kunnskap og forståelse mellom ulike kulturelle verdener. Filosofien vår handler ganske enkelt om å se hvert menneske som en ressurs, og vi spør «Hva kan du?» i stedet for «Hva kan du ikke?» eller «Hva mangler du?»
Fargespill Larvik er etter modell og sertifisering fra Fargespill i Bergen, som debuterte under Festspillene i 2004. Tilsvarende Fargespill-prosjekter drives i en rekke byer i Norge.

Fargespill er langt mer enn en forestilling. Det er snarere en overbevisning om at vi mennesker kan møtes som likeverdige, selv om vi kommer fra svært forskjellige kulturer.

Kongelige Norske Marines Musikkorps – Kulturbærer i Forsvaret siden 1820!
Kongelige Norske Marines Musikkorps, populært kalt Marinemusikken, er et av fem norske profesjonelle militærkorps. Korpset er et unikt og populært ensemble, og består i dag av 27 musikere.

Marinemusikken utfører hvert år en rekke viktige oppdrag for Forsvaret, regjeringen og Kongehuset. Gjennom konserter og andre oppdrag i forbindelse med statsbesøk, nasjonale merkedager og offisielle seremonier, i og utenfor Forsvaret, bidrar korpset til økt synlighet og fokus på den viktige funksjonen Forsvaret har i samfunnet. Korpset har årlig tett oppunder 150 opptredener og oppdrag.

Høsten 2020 ble korpsets 200-årsjubileum markert i flere ulike sammenhenger og i mai 2022 urfremførte korpset et unik og fantastisk nyskrevet verk som heder Krigsseilerne, Krigsseilerrekviem av Morten Christophersen.

Marinemusikken har gjennom sine konserter opparbeidet seg et ry som et av verdens ledende blåseorkestre og har representert Forsvaret og nasjonen Norge pa° oppdrag i blant annet USA, Frankrike, Russland, Kina og Spania. Ved flere anledninger har korpset vært i Afghanistan for å spille norske og utenlandske tropper. Korpset har også deltatt på Norsk Militær Tattoo ved en rekke anledninger gjennom showets historie. Jose´ Carreras, Lise Davidsen, Sissel Kyrkjebø, Maria Mena, Bjørn Eidsva°g, Jan Eggum, Halvdan Sivertsen, Barbara Hendricks, Solveig Kringlebotn, Ingebjørg Bratland og Ole Edvard Antonsen er bare noen av artistene Marinemusikken har samarbeidet med opp gjennom a°rene. Samarbeidet med Erik Bye resulterte i CD-utgivelsen I Dur og Brott som i 2003 ble belønnet med en Spellemannpris. Høsten 2017 mottok korpset “YAMawards 2017 Best Large ensemble” for skoleforestillingen “Planetene”.

LøRDAG 21.0915.00STORSALEN
LøRDAG 21.0918.00STORSALEN

PRIS: 125,- TIL 250,-

Praktisk informasjon

Varighet: 60min. uten pause Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Storsalen Stå/ Sitte: Sitteplasser, nummerert Arrangør: Larvik Kommune Kultur

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før flesteparten av våre konserter/ forestillinger. I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →