Event_31961

Lørdagsopera i Galleriet – Stina Steingrim Levvel og Trond Gudevold

Stina Steingrim Levvel, sopran
Trond Gudevold, bassbaryton
Stefan Ibsen Zlatanos, klaver

Stina Levvel
Stina Levvel er født og oppvokst i Fredrikstad og startet sin musikkutdannelse ved Musikkonservatoriet i Kristiansand. Hun har en mastergrad i utøvende musikk fra Norges musikkhøgskole og en master i opera fra Hochschule für Musik und Theater i Leipzig, Tyskland.

Stina har tolket mange store og små roller både i Tyskland og her hjemme, blant annet Lady Billows i Albert Herring av Britten, Rosalinde i Flaggermusen av J. Strauss, Wellgunde i Wagners Rhingullet, Første Dame og Andre Dame i Mozarts Tryllefløyten, Verily i The life to Come av Louis Mander og Stephen Fry, Nedda i Leoncavallos Pagliacci og Lisa i Spardame av Tjaikovskij. I tillegg har hun vært med og produsert flere populære barneoperaforestillinger og er mye brukt som konsertsolist.

Trond Gudevold
Trond Gudevold (bass), er utdannet ved Barratt Due musikkinstitutt som klarinettist, og ved Statens Operahøgskole. Etter endt utdanning var han i flere år bass-solist i Tyskland ved operahusene i Münster og Kiel. Han har vært engasjert som gjestesolist ved Nasjonaloperaen en rekke ganger. Gudevold har i Norge samarbeidet med regissører som Ronald Rørvik, Stein Winge og Svein Sturla Hungnes m.fl.

Repertoaret spenner fra barokk til musikal og crossover. Fra Jupiter i Platée (Rameau) til Kaiphas i Jesus Christ Superstar. Han synger jevnlig kirkemusikk som Messias (Händel) , Juleoratoriet (Bach) pasjoner m.m. Han har sunget med de fleste profesjonelle symfoniorkestre i Norge, som f.eks. Oslo-Filharmonien, symfoniorkestrene i Stavanger, Kristiansand, Tromsø og Bergen.
I sesongen 24/25 er han bl.a. å høre som Dr. Grenvil i La Traviata, Sciarrone i Tosca, Tormod Kolbrunarskald i Spelet om Heilag Olav på Stiklestad, Dr. Bartolo i Figaros Bryllup, og i Mozarts Requiem med Kristiansand Symfoniorkester. 2025 begynner med engasjement ved Värmlandsoperaen som fyrst Gremin i Tsjaikovskijs Eugene Onegin.

Gudevold er også å se som karakteren «Roger» i TV2-serien «Kids in Crime».
Klarinetten er aldri langt unna, og er et fast innslag i repertoaret, gjerne tango/klezmer.

Stefan Ibsen Zlatanos
Stefans allsidighet spenner fra klassisk, jazz, pop, samtidsmusikk og folkemusikk fra Hellas og Norge. Musikken har tatt ham til Hellas, Spania, Italia, Aserbajdsjan, Tyskland, Polen, Tyrkia, Nederland, Ungarn, Ukraina, Litauen, Latvia, Sverige og USA
Han arbeider jevnlig med flere av Norges fremste operasangere og andre artister. Som solist har han bl.a. spilt med Trondheim Symfoniorkester og Follo Kammerorkester. Han er repetitør for Cæciliaforeningen og Oslo Domkor, og har både akkompagnert og dirigert flere barnekor. Videre har han vært kapellmester for Rudrevyen og Nissenrevyen, og skrevet musikk til mindre prosjekter. Han har jobbet ved talentprogrammet på Norges musikkhøgskole siden 2012.
Stefan har solistmaster i klaver fra Norges musikkhøgskole under Liv Glaser og Einar Henning Smebye, med utveksling til Hanns Eisler Hochschule für Musik Berlin under Galina Hillenhagen-Iwansowa. Han tar jevnlig sangtimer og undervisning i jazzpiano.
Stefan har urfremført flere av Marcus Paus’ verk. Blant annet «Læreren som ikke ble» og «Requiem» med tekst av Ole Paus 2014.
Han instrumenterte/arrangerte Ketil Bjørnstads opera «Flagstad The opera» 2021 og var musikalsk leder, og han var kapellmester på urfremføringen av Bjørnstads nye oratorium «Jag etter vind» som ble fremført februar 2024.
Han var med som repetitør under produksjonen av Opera Trondheim sin La Boheme produksjon 2024 under dirigenten Massimo Zanetti.

LøRDAG 24.0817.00GALLERI BøLGEN

PRIS: 150,-

Praktisk informasjon

Varighet: 60-90min. inkl. små pauser Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Galleri Bølgen Stå/ Sitte: Sitteplasser, unumm. Arrangør: Bølgen Kulturhus & MISK

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før flesteparten av våre konserter/ forestillinger. I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →