Event_26536

Lørdagsopera i Galleriet – Silvia Moi og Hege Høisæter

Silvia Moi, sopran
Hege Høisæter, mezzosopran
Svein Rustad, klaver

Silvia Moi, sopran, er en norsk sanger som har opptrådt på en rekke europeiske operascener siden 2005. Moi er utdannet ved Norges musikkhøgskole, Operahögskolan i Stockholm og Royal College of Music i London. Allerede under sine studier debuterte hun på den store operascenen i Stockholm. Hun har siden gjort seg særlig bemerket i en rekke Mozart-roller, som Susanna i Figaros bryllup, Nanetta i La finta semplice ved Festspillene i Salzburg og Servilia i Titus ved Den Norske Opera & Ballett. Mellom operaroller er Moi også aktiv som solist og har opptrådt med alle de store norske orkestrene, spilt rollen som Solveig på Peer Gynt festivalen i Gålå og Papagena i Kenneth Branaghs filmproduksjon av Mozarts Tryllefløyten. Av TV-opptredener bør Nobelbanketten i Stockholm i 2004 og åpningsgallaen i Operaen i Bjørvika i 2008 nevnes.

Mezzosopranen Hege Høisæter vokste opp i Bergen og studerte deretter ved The Royal Northern College of Music i Manchester og på Operahøgskolen i Oslo. Hun var en del av solistensemblet ved Den Norske Opera & Ballett i perioden 2002–2016 og sang der i et stort spenn av roller, bl.a. Sesto i Mozarts La clemenza di Tito, tittelrollen i?Carmen, Ottavia i?Poppeas kroning – og Mescalina i?Le Grand Macabre av Ligeti. Høsten 2018 kom hun tilbake som frilanser, i den kritikerroste rollen som Grevinnen i Tsjajkovskijs opera Spar Dame.

Høisæter er også en aktiv utøver av samtidsmusikk, og har fått spesialskrevet verker til seg av norske komponister som Gisle Kverndokk, Glenn-Erik Haugland og Rolf Wallin. I 2017 sang hun rollen som Edith i urpremieren på Synne Skouens Ballerina ved Den Norske Opera & Ballett. Fra 2018 ble hun en del av GöteborgsOperans Wagner-prosjekt, med tre ulike roller i Ringen: Høsten 2018 sang hun jordgudinnen Erda i Rhingullet og høsten 2019 Schwertleite i Valkyrien. I 2019 gav hun også ut CD-en Jordlys, med sanger av norske komponister. Våren 2021 sang hun igjen Erda da Siegfried ble vist i digital versjon pga. koronasituasjonen. I Ringens siste del Götterdämmerung (Ragnarok) 2021/22 tolket hun Første norne.

I 2022 turnerte hun i rollen som Judith i en kammerversjon av Bartóks enakter Ridder Blåskjeggs borg, og før hun kom til Bergen som Ježibaba våren 2023 spilte hun Mrs. Grose i Benjamin Brittens Turn of the Screw på Folkoperan i Stockholm. I september 2023 hadde hun rollen som Amelie i urfremførelsen av Synne Skouens nye kammeropera Fram.

Svein Rustad er utdannet ved Norges musikkhøgskole, kirkemusikk (1982) og diplom i korledelse (1984). Han var domkantor i Oslo domkirke (1982–84), Tønsberg domkirke (1986–90) og Nidaros domkirke (1990–98). Fra 1998 har han hatt sitt virke i Sandefjord kunst- og kulturkirke, hvor han nå er kulturkirkekantor, kunstnerisk leder for Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) og dirigent for Sandefjord kammerkor og Vestfold oratoriekor.

 

LøRDAG 27.0417.00GALLERI BøLGEN

PRIS: 150,-

Praktisk informasjon

Varighet: 60 min. pluss pauser Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Galleri Bølgen Stå/ Sitte: Sitteplasser, unumm. Arrangør: Bølgen Kulturhus

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før flesteparten av våre konserter/ forestillinger. I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →