Event_19846

Lørdagsopera i Galleriet: Lydia Hoen Tjore, Olivera Ticevic, Svein Rustad

Olivera Ticevic, sopran

Lydia Hoen Tjore, sopran

Svein Rustad, klaver

Olivera Ticevics internasjonale karriere har blitt initiert av to priser hun har fått fra Austria Barock Academie – Wien i 2011 og 2013. Hun har deretter blitt engasjert som sanger i prosjektet Queen Christina of Sweden, the European. Dette prosjektet har gitt henne mulighet til å utvikle seg som kunstner og fremføre konserter for et stort publikum internasjonalt (fra Wien til Tokyo).

Noen av operarollene som hun har fremført er: Pamina i oppsetningen av Mozarts Tryllefløyten i Zurich Opera House 2016–2017; Musetta i Puccinis La Boheme, som hun har fremført flere ganger ved Kunstakademiet i Beograd, på Oslo Opera festivalen/Opera til folket, og deretter i Podgorica (Montenegro) i en samproduksjon mellom Festival Puccini Torre del Lago og Montenegrinsk Nationaltheater; og Violetta i Verdis La Traviata på Oslo Opera festival høsten 2021.

Høsten 2018 debuterte hun ved Konzert Theater Bern i Sveits som Morgana i Händels Alcina, og i mai 2021 sang hun igjen rollen som Morgana, da Die Freitagsakademie fra Bern gjestet Wiener Konzerthaus. Som en del av hennes Solist Diplom ved Hochschule der Künste Bern har hun i 2019 fremført Ligetis Misteries of the Macabre, og for denne fremføringen vunnet den prestisjetunge Tschumi-prisen og blitt valgt til høgskolens beste student det året. I tillegg har hun en mastergrad fra Norges musikkhøgskole.

Sopranen Lydia Hoen Tjore er født og oppvokst på Radøy ved Bergen. Hun startet sine studier ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium allerede som 17-åring. Ved Opera-akademiet, også i København, fullførte hun studiene i 2018 som en av de yngste noen gang. Lydia har vært solistpraktikant ved Den Norske Opera i to sesonger, hvor hun blant annet sang roller som Adina, Zerlina, Første dame og Micaela.

I 2021 var Lydia finalist i to internasjonale musikkonkurranser, Vinceró World Singing Competition og Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. I sistnevnte vant hun Ingrid Bjoner-prisen. Lydia Hoen Tjore arbeider nå som frilans og var nylig å se som Violetta i La Traviata ved Opera Nordfjord, og Micaela i Carmen ved Opera Rogaland.

Svein Rustad er utdannet ved Norges musikkhøgskole, kirkemusikk (1982) og diplom i korledelse (1984). Han var domkantor i Oslo domkirke (1982–84), Tønsberg domkirke (1986–90) og Nidaros domkirke (1990–98). Fra 1998 har han hatt sitt virke som kantor i Sandefjord kunst- og kulturkirke, hvor han er kunstnerisk leder for Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) og dirigent for Sandefjord kammerkor og Vestfold oratoriekor.

Opera på Bølgen!

Våren 2023 presenterer vi både opera på kino, samt operakafé på utvalgte lørdager i Galleri Bølgen. Vi ser frem til å presentere et variert vårprogram av høy kvalitet.
Varmt velkommen!

Se alt som skjer her!

LøRDAG 25.0217.00GALLERI BøLGEN

PRIS: 150,-

Praktisk informasjon

Varighet: 60 min. Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Galleri Bølgen Stå/ Sitte: Sitteplasser, unumm. Arrangør: Bølgen Kulturhus

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før alle konserter/ forestillinger.
I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →