web-lordagsopera-i-galleriet-nummer-5

Lørdagsopera i Galleriet: Jørgen Backer, Mathilde Marjavara, Stefan Ibsen Zlatanos

Mathilde Marjavara, sopran

Jørgen Backer, baryton

Stefan Ibsen Zlatanos, klaver

Mathilde Salmi Marjavara bor i Oslo, har finske røtter og er oppvokst i Tromsø. Mathilde er uteksaminert fra Operahøgskolen i Oslo (KHiO), Barratt Due musikkinstitutt og Norges musikkhøgskole. Hun har sin mastergrad fra Operahøgskolen i Oslo under sanglærer Toril Carlsen.

Mathilde er en allsidig sanger og er å se i operaproduksjoner, sceniske oppsetninger, musikkspill og konserter. Hun har gjort roller som Solveig i en tysk oppsetning av Peer Gynt, Amor i Orfeus og Eurydike, Despina i Cosí fan tutte på scene 2 ved Den Norske Opera & Ballett, Grete i Hans og Grete, for å nevne noen. Hun har også utmerket seg som konsertsolist.

Høsten 2019 var Mathilde på turné sammen med Arktisk Filharmoni, som solist i operaproduksjonen Carmen av Bizet, og samme tid året etter, gjorde hun The Telephone med regi av Jostein Kirkeby-Garstad. I 2021 var hun å se i rollen som Zerlina i Don Giovanni i regi av Opera Østfold.

Jørgen Backer er en av Skandinavias mest allsidige og mest brukte unge barytoner. Han studerte ved Norges musikkhøgskole og tok sin mastergrad ved Operahøgskolen i Oslo i 2012. Backer har hatt oppdrag ved Den Norske Opera & Ballett, Riksteatret, Trondheim Symfoniorkester, Arktisk Filharmoni, Kilden Opera, Opera i Kristiansund, Opera Rogaland, Opera Nordfjord, Opera Østfold, Ringsakeroperaen og OscarsborgOperaen mm.

Backer debuterte ved Den Norske Opera & Ballett i 2013 som Dr. Falke i Flaggermusen da han var praktikant der, og har siden jobbet som operasanger og konsertsanger rundt om i Norge, og med over 40 roller på sitt repertoar.

Backers roller har variert fra tittelrollen i Macbeth og Alberich i Das Rheingold til Escamillo i Carmen, Schaunard og Marcello i La bohème, Tonio i Pagliacci, Ping i Turandot til Greven i Figaros bryllup, og gjorde seg senest bemerket som Horacio i Regimentets datter på Oscarsborg i august 2021.

I november 2021 gjorde han Caspar i Der Freischütz på RingsakerOperaen, og i februar 2022 var han i Kristiansund for å gjøre Scarpia i Tosca. Høsten 2022 medvirker han i konserten Wonderful Bernstein! ved Den Norske Opera & Ballett.

Stefan Ibsen Zlatanos har alltid vært fascinert av instrumenter og den fantastiske måten forskjellige sjangere kan kombineres til nye musikkuttrykk. Han vokste opp i en musikalsk familie med en norsk far og en gresk mor. Sang og musikk var en stor del av hverdagen, og da hans mor allerede hadde en strålende karriere som sanger ble Stefan tidlig instruert i akkompagnement og samspill med den menneskelige stemme.

Senere tok han en master i utøvende musikk med fordypning i klassisk klaver fra Norges musikkhøgskole (NMH) under Liv Glaser og Einar Henning Smebye. Han har utvekslet til Hanns Eisler Hochschule für Musik Berlin under Galina Hillenhagen Iwansowa, hvor han også fant inspirasjon i de klassiske tyske klaverkomponistene.

Stefan har fulgt jazzundervisning hos Ole Henrik Gjørtz og Freddy Hoel Nilsen, noe som har bidratt til at han kan kombinere flere sjangere på en spennende og allsidig måte. Han har tatt undervisning i direksjon på NMH og tar jevnlig sangtimer og undervisning i jazzpiano, hammerklaver og cembalo. Engasjerte studier og allsidig arbeidserfaring har ført til at Stefan Ibsen Zlatanos i dag fremstår som en meget allsidig musiker med et variert repertoar og sjangere han kan bidra i. Kollegaer beskriver Stefan som allsidig, uttrykksfull og intuitiv.

Opera på Bølgen!

Våren 2023 presenterer vi både opera på kino, samt operakafé på utvalgte lørdager i Galleri Bølgen. Vi ser frem til å presentere et variert vårprogram av høy kvalitet.
Varmt velkommen!

Se alt som skjer her!

LøRDAG 03.0617.00GALLERI BøLGEN

PRIS: 150,-

Praktisk informasjon

Varighet: 60 min. Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Galleri Bølgen Stå/ Sitte: Sitteplasser, unumm. Arrangør: Bølgen Kulturhus

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før alle konserter/ forestillinger.
I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →