Event_23215

Lørdagsopera i Galleriet – Hovland Holtbakk og Fredriksen Tranvåg

Denne lørdagen får vi oppleve operasangerne:

  • Frøy Hovland Holtbakk, sopran
  • Sakarias Fredriksen Tranvåg, baryton
  • Sangerne akkompagneres av Svein Rustad på klaver.

Frøy Hovland Holtbakk er en norsk lyrisk sopran som kommer fra Skurdalen i øvre Hallingdal. Hun er ansatt som solistpraktikant i Den Norske Opera & Ballett sesongene 21/22 og 22/23, og hun hadde sin debut på huset høsten 2021 som Lauretta i Gianni Schicchi. Frøy ble i 2019 ferdigutdannet fra Operaakademiet i København, med Susanna Eken som lærer, og har tidligere en bachelor i klassisk sang fra Barratt Due musikkinstitutt i Oslo.

I 2017 debuterte hun som Papagena i Tryllefløyten ved Den Kongelige Opera i København, der hun senere ble engasjert i roller som Ida i Flaggermusen , En blomsterpike i Parsifal og Frasquita i Carmen. Frasquita ble også hennes debut i Tyskland i 2020 på Oper Frankfurt. Vinteren 2021 sang hun Servilia i La Clemenza di Tito med Bergen Nasjonale Opera.

Frøy Hovland Holtbakk har et mangfoldig repertoar og er også en ettertraktet konsertsanger.

Sakarias Fredriksen Tranvåg begynte sine sangstudier ved Barratt Due musikkinstitutt i 2016, der han studerte hos Torgun Birkeland. Våren 2022 ble han uteksaminert fra Operaakademiet i København, der han studerte hos Anne Margrethe Dahl og Susanna Eken. I sesongen 21/22 gjorde han sin debut ved Den Kongelige Opera i København i rollen som Kristian i Maskeballet av Verdi. Der sang han også Sciarrone i Puccinis Tosca samme sesong. I sesongen 22/23 gjorde han sin debut ved Den Norske Opera & Ballett i rollen som Robert Baker i Wonderful Town, der han senere har gjort roller som Fiorello i Barberen i Sevilla, Feri von Kerekes i Czardasfyrstinnen, Kristian i Maskeballet og Sciarrone i Tosca.

Gjennom studietiden har han gjort roller som Leporello i Don Giovanni og Greven i Figaros bryllup. Sistnevnte ble hans avsluttende eksamen på Operaakademiet. Han har også arbeidet med roller som Don Giovanni (Don Giovanni), Papageno (Tryllefløyten), Guglielmo (Così fan tutte), Figaro (Figaros bryllup), Argante (Rinaldo) og Belcore (Elskovsdrikken).

I sesongen 22/23 og 23/24 er han ansatt som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett.

Svein Rustad er utdannet ved Norges musikkhøgskole, kirkemusikk (1982) og diplom i korledelse (1984). Han var domkantor i Oslo domkirke (1982–84), Tønsberg domkirke (1986–90) og Nidaros domkirke (1990–98). Fra 1998 har han hatt sitt virke som kantor i Sandefjord kunst- og kulturkirke, hvor han er kunstnerisk leder for Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) og dirigent for Sandefjord kammerkor og Vestfold oratoriekor.

Konserten er støttet av Anders Jahres Humanitære Stiftelse

LøRDAG 30.0917.00GALLERI BøLGEN

PRIS: 150,-

Praktisk informasjon

Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Galleri Bølgen Stå/ Sitte: Sitteplasser, unumm. Arrangør: Bølgen Kulturhus

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før flesteparten av våre konserter/ forestillinger.
I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →