Event_19850

Lørdagsopera i Galleriet: Caroline Wettergreen, Aleksander Nohr, Svein Rustad

Caroline Wettergreen, sopran

Aleksander Nohr, baryton

Svein Rustad, klaver

Caroline Wettergreen er en av Norges mest ettertraktede sangere. Hun debuterte ved Den Norske Opera & Ballett i 2010, og jobber regelmessig ved operahus i Europa. De siste årene har hun debutert ved Komische Oper Berlin, Bayerische Staatsoper München, Opera de Paris, Royal Opera House Covent Garden og Glyndebourne Opera Festival.

Caroline har studert ved Norges musikkhøgskole i Oslo og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. I 2018 mottok hun det pretisjetunge Equinor Klassisk Musikkstipend.

Barytonen Aleksander Nohr har studert i Trondheim med Kåre Bjørkøy, i København med Professor Kirsten Buhl Møller og har deltatt i mesterklasser med bl.a. Bo Skovhus, Anne Lise Berntsen, Mikael Eliasen, Fiona MacSherry og Ouri Bronchti. Han har mottatt flere legater og stipendier både i Norge og Danmark.

Etter endt utdannelse på Operaakademiet i København ble Aleksander Nohr engasjert som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett, hvor han gjorde seg bemerket i mindre roller i Don Giovanni, Carmen, La traviata, Madama Butterfly og Viva la mamma.

I 2015 sang han Escamillo i Carmen ved Ringsakeroperaen. Denne rollen gjorde han senere ved Malmø Opera i 2019, og senere ved Arktisk Filharmoni i Bodø. I 2016 sang han Dandini i La Cenerentola ved Den Jyske Opera i Danmark med stor suksess – en rolle han vendte tilbake til Bjørvika med i 2017. I Operaen har han også medvirket som Schaunard i Herheims La bohème og som Mr. Redburn i Billy Budd. Våren 2022 var han tilbake i Operaen som Starek i Jenufa, og høsten 2022 medvirket han i konserten Wonderful Bernstein!

Svein Rustad er utdannet ved Norges musikkhøgskole, kirkemusikk (1982) og diplom i korledelse (1984). Han var domkantor i Oslo domkirke (1982–84), Tønsberg domkirke (1986–90) og Nidaros domkirke (1990–98). Fra 1998 har han hatt sitt virke som kantor i Sandefjord kunst- og kulturkirke, hvor han er kunstnerisk leder for Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) og dirigent for Sandefjord kammerkor og Vestfold oratoriekor.

Opera på Bølgen!

Våren 2023 presenterer vi både opera på kino, samt operakafé på utvalgte lørdager i Galleri Bølgen. Vi ser frem til å presentere et variert vårprogram av høy kvalitet.
Varmt velkommen!

Se alt som skjer her!

LøRDAG 29.0417.00GALLERI BøLGEN

PRIS: 150,-

Praktisk informasjon

Varighet: 60 min. Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Galleri Bølgen Stå/ Sitte: Sitteplasser, unumm. Arrangør: Bølgen Kulturhus

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før alle konserter/ forestillinger.
I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →