Event_23216

Lørdagsopera i Galleriet – Bruce og Cervoni

Denne lørdagen får vi oppleve operasangerne:

  • Gunda-Marie Bruce, sopran
  • Lucia Cervoni, mezzosopran
  • Sangerne akkompagneres av Svein Rustad på klaver.

Gunda-Marie Bruce, sopran, har sin utdannelse fra Operahögskolan i Stockholm, Barratt Due musikkinstitutt og Norges musikkhøgskole.

Gunda-Marie har mottatt en rekke stipender og utmerkelser for sin stemmeprakt.
Hun har blant annet mottatt det prestisjetunge Anders Walls sangstipend i Stockholm og ble utnevnt til stipendiat ved Drottningholm Slottsteater etter sin rolletolkning av Arminda i Mozarts opera La finta giardiniera. Nylig ble hun tildelt Rotarys internasjonale hedersbevisning Paul Harris Fellow for sin innsats i lokalsamfunnet.

Hun har bred erfaring som solist både i inn- og utland og har sunget på scener som Den Kungliga Opera i Stockholm, Drottningholm Slottsteater, Vadstena slott, Bergen Nasjonale Opera, Den Norske Opera , Opera Nordfjordeid, Opera Trøndelag og Ringsakeroperaen.

Gunda-Marie er en ettertraktet konsertsanger og brukes ofte som solist med kor, korps og orkestre, samt innen event-bransjen. Hun er også en flittig brukt sopransolist ved fremførelser av kirkemusikalske verk. Gunda-Marie har medvirket på flere innspillinger, blant annet med Cæciliaforeningen i Oslo og innspilling av romanser av komponist Trygve Madsen.

Gunda-Marie har de siste årene sunget roller som Musetta i La Boheme, Grete i Humperdincks Hans og Grete, Adina i Elskovsdrikken, Mor Sol i Bronsebukkene, Belinda i Dido og Aeneas, Leila i Perlefiskerne, Nedda i Bajazzo, Lauretta i Gianni Schicchi, enken i Den Glade Enke av Lèhar og Agathe i Der Freischütz og Fru Ford i De lystige koner i Windsor.

Gunda-Marie har også medvirket i flere musikaloppsetninger, blant annet Which Witch, The Phantom of the Opera og senest The Sound of Music ved Opera Trøndelag.

Den kanadiske mezzosopranen Lucia Cervoni, bosatt i Sandefjord, studerte ved Manhattan School of Music, hvor hun mottok en rekke priser og stipender, inkludert Hugh Ross Award og Anna Case Mackay Grant fra Santa Fe Opera.

I ni år var Lucia fast ansatt i Theater Magdeburg, hvor hun bl.a. sang roller som Octavian i Rosenkavaleren, Charlotte i Werther, tittelrollen i Carmen, Hans i Hans og Grete, Eboli i Don Carlos, Suzuki i Madama Butterfly, Hermia i En midtsommernattsdrøm, Amneris i Aida og Niklaus i Hoffmanns eventyr.

Cervoni er også en ettertraktet konsertsanger, og har hatt solistoppdrag på en rekke arenaer i Europa, Kanada, USA og Asia, bl.a. i Händels Messias, Mozarts Missa Solemnis, Bachs Johannespasjonen, Mahlers Rückert Lieder, Verdis Requiem (som vi også hørte henne i under MiSKs kirkefestdager i fjor) og i Beethovens 9. symfoni.

Svein Rustad er utdannet ved Norges musikkhøgskole, kirkemusikk (1982) og diplom i korledelse (1984). Han var domkantor i Oslo domkirke (1982–84), Tønsberg domkirke (1986–90) og Nidaros domkirke (1990–98). Fra 1998 har han hatt sitt virke som kantor i Sandefjord kunst- og kulturkirke, hvor han er kunstnerisk leder for Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) og dirigent for Sandefjord kammerkor og Vestfold oratoriekor.

Konserten er støttet av Anders Jahres Humanitære Stiftelse

LøRDAG 28.1017.00GALLERI BøLGEN

PRIS: 150,-

Praktisk informasjon

Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Galleri Bølgen Stå/ Sitte: Sitteplasser, unumm. Arrangør: Bølgen Kulturhus

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før flesteparten av våre konserter/ forestillinger.
I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →