Event_26490

Korps og Kor In Love – i kjærlighetens tegn!

Stavern Agnes Musikkorps og Rakkestuten Blandakor inviterer til en konsert med hoved tema «LOVE» – ikke bare i form av sanger som inneholder LOVE men også at vi alle er i modus for at vi «ELSKER MUSIKK»

Rakkestuten Blandakor
“Rakkestuten” er navnet på ei lys- og lydbøye som markerer det sydøstre hjørnet av Rakkelandet, et farlig gruntvannsområde rett syd av Stavern. Bøya har fått det velklingende navnet Rakkestuten fordi den avga en rautende lyd frembrakt ved bølgebevegelsen som presset luft opp gjennom et rør inne i bøya og ut gjennom et signalhorn. Når høst og vinterstormene raste inn over Rakkelandet kunne vi om natten høre hvordan Rakkestuten buret i vilt raseri der ute i det mørke kavet…»

Stavern Agnes Musikkorps
I 1906 kom syv herrer sammen og startet Agnes Musikkforening. Musikkforeningen eller “hornmusikken” var med på det som var av sosiale aktiviteter på Agnes. Av Agnes Fabrikker fikk korpset låne 400 kroner til instrumenter og utstyr. Lånet ble tilbakebetalt med 1 krone pr medlem pr uke. I 1942 byttet “hornmusikken” navn til Agnes Musikkorps og de fikk sitt første styre.

30 år etter fant en gjeng unge gutter ut at de ville stifte et musikkorps i Stavern, og i januar 1936 startet Stavern Ungdomskorps. 17. mai samme år spilte de offentlig for første gang. Dagen etter fant guttene ut at de måtte organisere seg som en forening og velge styre. Allerede i 1944 var sammenslåing av korpsene et tema, fordi flere spilte i begge korpsene og dirigenten var felles. Til 17. mai feiringen i 1945 slo komiteen på Agnes og i Stavern seg sammen til en felles feiring av dagen. Det var 6 år siden siste feiring, så her måtte det virkelig feires.

13. mai hadde Agnes Musikkorps og Stavern Ungdomskorp sin første felles øvelse, og 17. mai spilte de i toget. Utover våren arbeidet en komite med lover for det nye korpset og den 5. juni 1945 var det felles ekstraordinær generalforsamling og Stavern-Agnes Ungdomskorps ble stiftet. Da hadde korpset 25 medlemmer. I 1952 byttet korpset navn til Stavern-Agnes Musikkorps. Samme året fikk korpset sine første grønne uniformer. Stavern-Agnes Musikkorps har hatt sine opp- og nedturer men totalt har det gått oppover. Det er et veltrimmet korps i dag på rundt 40 musikanter i dag.

LøRDAG 09.0317.00STORSALEN

PRIS: 250,-

Praktisk informasjon

Varighet: 1t.45min. uten pause Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Storsalen Stå/ Sitte: Sitteplasser, nummerert Arrangør: Stavern-Agnes Musikkorps & Rakkestuten Blandakor

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før flesteparten av våre konserter/ forestillinger. I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →