Event_24443

Kimen: Møte med Kim Leine og Sven Henriksen

Festivalforfatter Kim Leine er oppvokst i Seljord, men har bodd i Danmark og på Grønland siden han flyttet hjemmefra som 17-åring. 

I debutromanen Kalak fra 2007 ga han leserne innblikk i sin egen trøblete historie, med oppveksten i Jehovas vitner, med oppveksten i Jehovas vitner, seksuelt misbruk fra din egen far, og om rusmisbruk. Leine er en av Skandinavias mest anerkjente forfattere, og i 2013 fikk han Nordisk Råds litteraturpris for romanen Profetene i Evighetsfjorden, første bok i Grønlandstrilogien. Romanen Kalak er filmatisert, og har premiere våren 2024.
Sven Henriksen er skuespiller og dramatiker, og har hatt flere sentrale roller i norsk film og ved kjente teaterscener gjennom en årrekke. I år debuterte han som skjønnlitterær forfatter med den selvbiografiske romanen Pappas lille gutt, om egen oppvekst i et religiøst miljø der han ikke ble godtatt som den han var, og om en voldelig far.
To sterke forfatterstemmer møter Fartein Horgar til samtale om litteraturens kraft og om viktigheten av å sette ord på det vonde og vanskelige.

TORSDAG 09.1118.00SANDEN SCENE

Praktisk informasjon

Varighet: 1 time Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Sanden Scene Stå/ Sitte: Sitteplasser, unumm. Arrangør: Bølgen Kulturhus og Kimen Litteraturfestival

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før flesteparten av våre konserter/ forestillinger.
I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →