Event_18293

Det Norske Kammerorkester i Festiviteten

Åtte av de fremste strykerne i Det norske kammerorkester kommer til vakre Festiviteten med to av romantikkens virkelige perler for kammerbesetning.

Schönbergs uendelig vakre og høyromantiske verk Verklärte Nacht var inspirert av et dikt av Richard Dehmel som beskriver to forelskede som går gjennom en stjerneklar natt, bare opplyst av månen. Hun innrømmer at hun er med barn med en annen mann, og frykter kjærestens avvisning. Men kjærligheten og nattens magi får mannen til å tilgi og ta barnet til seg som sitt eget.

Mendelssohn var bare 16 år gammel da han i 1825 skrev oktett for strykere som skapte en ny kammermusikksjanger. Anmelder Conrad Wilson oppsummerer: “Den ungdommelige entusiasme, briljans og perfeksjon gjør verket til et av de musikalske miraklene i det nittende århundre.” En mer livsbejaende og oppløftende musikk skal man lete lenge etter!

TORSDAG 24.1119.00FESTSALEN På FESTIVITETEN

PRIS: 385,-

Praktisk informasjon

Varighet: Ca 90 min inkl pause Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Festsalen på Festiviteten Stå/ Sitte: Stå- og sitteplasser Arrangør: Akonserter

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →