Event_21085

Bibalo i 101

Det er en glede å få presentere Larviks æresborger Antonio Bibalo, i kjølvannet av hans 100-års jubileum. Programmet Bibalo i 101 setter fokus på musikk fra hele Antonio Bibalos karriere, bundet sammen av pianisten Anders Brunsvik, som var en nær venn av komponisten samt en av hans mest aktive tolkere. Her medvirker også Vegard Lund på gitar og Haldor Mæland på klaver. Mæland hadde også et nært samarbeid med Bibalo. Programmet presenterer et stort spekter av Bibalos musikk i tillegg til musikk av Bibalos store inspirasjonskilder: Bartok, Debussy og de Falla.

Antonio Bibalos musikk er høyst personlig, gjennomsyret med en styrke som kun er hans egen. Med frihet rundt genrerammer som et nøkkelaspekt ved hans musikk, bygger hans musikk på inspirasjoner som Schönbergs frie tonalitet, impresjonistenes tonespråk, Bachs polyfoni, rytmer og skalaer fra Balkan, og til og med jazz. Født i Trieste i 1922, vokste Bibalo opp i en kulturell smeltedigel og en musikalsk familie, noe som utvilsomt har hatt en påvirkning på hans musikk, i tillegg til komponister som Bach, Beethoven, Liszt, Brahms, Chopin, Debussy og Bartok

Anders Brunsvik har et omfattende repertoar både som solist og som kammermusikker, og har turnert i Norge, Østerrike, tidligere Jugoslavia og Marokko. Han har gjort nærmere 250 konsertopptredener under norsk statsstøtte for nasjonal promotering av musikk og ga i 1993 en rekke konserter i forbindelse med 150-års jubileet for Edvard Griegs fødselsdag. Brunsvik har opptrådt både på radio og TV og har gjort en rekke innspillinger av samtidsmusikk, både som solist og kammermusikalsk.

Vegard Lund er utøver på lutt, gitar og er en av landets mest aktive musikere innen tidlig musikk. Hans solodebut i St John‘s Smith Square, London, fikk strålende presseomtaler og førte til engasjementer for både BBC radio og fjernsyn. I løpet av de siste årene har han deltatt på en rekke festivaler, blant annet: Stavanger Kammermusikkfestival, Oslo Kammermusikkfestival, Musikkfestuke i Nordland og Stockholm tidligmusikkfestival. Med sin egen gruppe, Ensemble Freithoff, fremfører han alt fra  verk i kammermusikkformat til kor og orkesterverk. Han har også jobbet som utøver og musikalsk leder i en lang rekke teater- og operaproduksjoner, og ikke minst som et sentralt element i lydbildet til flere spillefilmer som Kinamann og  Tordenskiold,, begge  i regi av Henrik Rubens Genz. Vegard Lund har deltatt på flere ti-talls CD-innspillinger som solist, akkompagnatør og kammermusiker.

Haldor Andreas Mæland er en norsk pianist, solist og akkompagnatør. Han debuterte i Universitetets Aula i 1987 og underviser ved Norges Musikkhøgskole. Mæland har studert ved Rogaland musikkonservatorium, Hochschule für Musik und Theater Hannover og Norges musikkhøyskole hvor han hadde sin diplomeksamen i 1986.

SøNDAG 03.0918.00STORSALEN

PRIS: 100,- TIL 250,-

Praktisk informasjon

Varighet: 90min. uten pause Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Storsalen Stå/ Sitte: Sitteplasser, nummerert Arrangør: Bølgen Kulturhus & Vegard Lund

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før alle konserter/ forestillinger.
I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →