Event_25424

Anita Skorgan – Bare en Mamma • Foredragskonsert

Om smerte, prøvelser og uventede gleder. For 26 år siden ble Anita Skorgan mamma til tvillingjenter med cerebral parese.

Nå åpner den kjente kjære artisten opp for å fortelle om sitt utfordrende mammaliv. I konsertforedraget «Bare en mamma» formidler Skorgan sin smerte, sine prøvelser og uventende glede.

Beskyttet.
Anita er en artist og låtskriver vi har hatt gleden av å kjenne gjennom svært mange år. Til tross for at hun har levd i offentligheten, har hun samtidig klart å beskytte sin familie mot eksponering. Derfor var det sterkt – og for mange overraskende å få ta del i noen av hennes livserfaringer da hun var gjest hos Lindmo i 2019.

Kjempet.
På hjemmebane har hun gjennom alle disse årene kjempet store kamper på vegne av sine funksjonshemmende barn.

De to tvillingjentene fikk diagnosen Cerebral parese etter en for tidlig fødsel. Begge bruker rullestol og begge bodde hjemme til de var 18 år gamle. Nå som Anita har fått tilbake kreftene, føler hun et behov for å dele disse sterke opplevelsene.

Avhengig av hjelp.
Det har nærmest blitt en klisje at kampen mot systemet er en hardere prøvelse enn det å være forelder til barn med tunge omsorgsbehov.

Like fullt er det slik hun opplever det når hun blir fullstendig avhengig av hjelp og støtte utenfra for å klare omsorgen for de multifunksjonshemmede tvillingene og for å mestre sitt nye liv.

I foredraget skildres dette og vi er med på fortellingen om hvordan det gikk til i den første, avgjørende tiden da livet ble snudd helt rundt.

Man redder barn til et liv som funksjonshemmet. Men hva slags liv redder man dem til? Hva slags holdninger møter barna?

Hva skjer med familien og de relasjonene som eksisterte forut for dette? Og hvordan overlever man et sjokk og en sorg av disse dimensjoner?

Ærlig og rått.
Midt opp i alt dette krevende skildres også den uventede glede, kjærligheten og styrken som dukker opp og som byr på utvikling og nye horisonter

Underveis får vi høre Anitas personlige musikkinnslag som emosjonelt utdyper og farger det hele.

TORSDAG 14.0319.00STORSALEN

PRIS: 425,- TIL 425,-

Praktisk informasjon

Varighet: 80min. uten pause Aldergrense: Tillatt for alle Sal: Storsalen Stå/ Sitte: Sitteplasser, nummerert Arrangør: Bølgen Kulturhus & Aronsen Booking

Mat og drikke informasjon

Utenom våre ordinære åpningstider åpner baren minimum 1 time før flesteparten av våre konserter/ forestillinger. I arrangementsbaren får du kjøpt drikke og enkel snacks.

Les mer om Sanden og finn åpningstider her.

Jul på Bølgen!

Skap gode minner med de du er glad i, sammen med oss!

Kanskje du også liker…

Kultur rett i innboksen?

Få med deg alt som skjer på Bølgen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få spesialtilbud og siste nytt.

Innhold

Snarveier

Praktisk informasjon her

Hva er åpningstidene?

Jeg vil arrangere noe!

Jeg ønsker å leie lokale!

Siste nytt fra Bølgen →