Gratis!

Søndag 31. juli
Galleri Bølgen
kl. 13:00
Gratis!

13 forestillinger
3. jul - 31. jul


Arrangør:
Bølgen, Larvik Kunstforening og Sørlandsutstillingen

Sørlandsutstillingen 2022

Sørlandsutstillingen er en stiftelse som i 53 år har hatt som formål å vise samtidskunst produsert i regionen. 

Sørlandsutstillingen har i 53 år stått for fri innsendelse og fagfellevurdering. Dette betyr at alle kan sende inn, det stilles ingen formelle krav til kunstnerisk utdanning osv. De innsendte bidragene vurderes så anonymt av en jury bestående av profesjonelle kunstnere. Juryen avgjør hvem og hva som deltar i årets-utstilling. Årets jury består av Ole Brodersen, Astrid Mørland og Stine Gonsholt.

Som en tilpasning til fylkessammenslåingen av Vestfold og Telemark åpnet Sørlandsutstillingen i 2020 for at også de med tilknytning til Vestfold kunne søke om deltakelse. Derfor kunne vi også se på muligheten av å vise Sørlandsutstillingen  i Vestfold. Takket være Bølgen og Larvik kunstforening fikk vi til dette. Siden fylkeskommunen igjen skal deles blir dette både første og (dessverre) siste gang Sørlandsutstillingen vises i Vestfold.

Vi mottok over 500 bidrag og juryen har herfra plukket ut 26 deltakere til årets utstilling. Selv om nåløyet er trangt favner likevel utstillingen vidt i utrykk og teknikk og har et stort spenn i alder blant de antatte kunstnerne. Sørlandsutstillingen er rett og slett et viktig bindeledd mellom kunstlivet og publikum i regionen. Denne forbindelsen er svekket ved at det omtrent ikke lenger produseres lokal kunstkritikk fra Holmestrand til Kristiansand.

Vi har derfor en langsiktig satsing på å fremme kunstsamtalen ved å gjeninnføre kunstkritikken gjennom et samarbeid mellom skribenter og presse.

Sørlandsutstillingen retter seg også mot et nasjonalt publikum, gjennom en årlig profilering av arrangementer og tverrfaglig samarbeid under Arendalsuka.

Ordinære åpningstider i utstillingsperioden
Fredager 17 – 19
Lørdager 13 – 17
Søndager 13 – 17

Se mer på Galleri Bølgen


Deltakere Sørlandsutstillingen 2022:

Bjørn Fiskvatn, Anette Rosenberg, Lars Galdal, Arne Svalastog, Eirik Moldestad Halvorsen, Hans Buch-Iversen, Erik Laukvik, Ellen Henriette Suhrke, Solfrid Olette Mortensen, Kari Anne Helleberg Bahri, Mette Lilletvedt, Øyunn Hustveit, Simen Kjellin, Ketil Olav Sand, Ylve Thon, Eirik Gjedrem, Morten Nyhus, Eva Britt Rasmussen, Kaisa Augusta Hansen-Suckow, Amale Larsen, Mathias Wischuf, Siv Philipsen, Siri Sandersen, Marit Silsand, Inger Saltaag, Tomas Kominis Endresen

Forestillingsdager

Søndag 3. jul
kl. 13:00

Gratis!

Fredag 8. jul
kl. 17:00

Gratis!

Lørdag 9. jul
kl. 13:00

Gratis!

Søndag 10. jul
kl. 13:00

Gratis!

Fredag 15. jul
kl. 17:00

Gratis!

Lørdag 16. jul
kl. 13:00

Gratis!

Søndag 17. jul
kl. 13:00

Gratis!

Fredag 22. jul
kl. 17:00

Gratis!

Lørdag 23. jul
kl. 13:00

Gratis!

Søndag 24. jul
kl. 13:00

Gratis!

Fredag 29. jul
kl. 17:00

Gratis!

Lørdag 30. jul
kl. 13:00

Gratis!

Søndag 31. jul
kl. 13:00

Gratis!

Lignende arrangementer


Svanesjøen - Kyiv National Ballet

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett

Pulse of Floyd

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett

Nøtteknekkeren

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett