Kjøp billett

Lørdag 3. september
Storsalen
kl. 19:00
Pris fra 100,- til 350,-

2 forestillinger
3. sep - 4. sep


Varighet:
Ca 60 min uten pause

Arrangør:
Bølgen Kulturhus

Skjebnetråder

– Sagnet om Hagbart og Signe

2 forestillinger:
03. sept., kl 19.00
04. sept., kl. 14.00.

En sterk historieformidling av vår tidlige vikinghistorie opplever du i Tone Krohn sin oppsetning «Skjebnetråder». Forestillingen er en teater- konsert med film som scenografi, og har sin urpremiere på Bølgen.

Bakgrunnen for forestillingen er den skipsformete steinsettingen under det store eiketreet på Agnes, Stavern. Steinsettingen kalles på folkemunne for «Hagbarts grav» og stammer fra tidlig jernalderen. Et viking-sagn og en gammel balladetekst fra Vestfold er knyttet nettopp til denne steinsettingen. Nå løftes sagnet, vikinghistorien vi alle er omgitt av og lever livene våre tett ved, inn i denne magiske, sterke forestillingen.

Handling
Hun er modig, ung og viljesterk. Hun sloss mot farens rå lederstil som er i ferd med å true samfunnet og hennes egen framtid. Dette er historien om Signe kongsdatter.
Nå står Signe foran et vanskelig valg. Et valg hun vet faren ikke vil like.
Hennes store kjærlighet settes også på en skjebnesvanger prøve. Tre norner følger dramaet. Disse mektige gudinnene spår i både fortid, nåtid og framtid og spinner skjebnetråder som får konsekvenser for dem alle. Fortellingens magi forsterkes gjennom musikken og rommer natur, mystikk og norrøn gudetro.

Medvirkende
Tone Krohn jobber som skapende kunstner og artist.
Hun har en master i musikk og skriver for både teater og konsert-scener og har skrevet flere bestillingsverk for Vestfoldfestspillene. Krohn er Grammy-nominert to ganger, har mottatt Prøysenprisen, Sandefjords kulturpris og Statens kunstnerstipend.

Liv Neslowe er mezzosopran og skuespiller godt kjent i Larvik via både Spillelista og teatergruppen Tre på rad.

Geirr Johnson har vært tilknyttet Thesbi-teateret i Tønsberg (1983-2018) som han også har ledet. Med roller i såvel klassiske Shakespeare-oppsettinger som i Bjørneboes samtids-teater eller Brechts bittersøte verfremdungs-teater er Geirr Johnson en ettertraktet karakter-skuespiller. Geirr skriver egne teaterstykker. «Polfarere» er et bestillingsverk han skrev for Vestfoldfestspillene 2002 i samarbeid med Odd Børretzen.

Her kan du lese mer: www.tonekrohn.no

Forestillingsdager

Lørdag 3. sep
kl. 19:00

Pris fra 100,- til 350,-

Søndag 4. sep
kl. 14:00

Pris fra 100,- til 350,-

Lignende arrangementer


The Residents

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett

Riksteatret: Detektivbyrå nr. 2

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett

Moddi

Sanden Scene
Les mer...

Kjøp billett