Kjøp billett

Søndag 16. oktober
Storsalen
kl. 19:00
Pris fra 175,- til 375,-

Varighet:
80min u pause

Arrangør:
Bølgen Kulturhus

Roraima

RORAIMA ble skrevet som et bestillingsverk for Oslo World i 2020, og ble urfremført i Kulturkirken Jakob under festivalen. Verket setter fokus på temaer som naturmangfold og økologisk sårbarhet, og henter inspirasjon blant annet fra lyden av regnskogen i Amazonas og Yanomami-folkets mytologi. Musikken inneholder feltopptak fra regnskogen av den amerikanske lydbildeøkologen Bernie Krause. Med seg til å spille grønne toner på platen og konserten er et knippe spennende musikere og som ikke det var nok, løftes kvelden av en flott visuell produksjon av Jan Erik Holto.

RORAIMA ble sluppet på plate i vinter, og har allerede fått overveldende mottakelser både i Norge og i utlandet. Albumet fikk en veldig god kritikk i The New York Times, og låten The Presentation Dance gikk rett i på avisens THE PLAYLIST for uke 7. Her hjemme har albumet fått sterke anmeldelser i medier som Aftenposten og Dag og Tid. I tillegg ble albumet nylig tildelt den prestisjetunge tyske kritikerprisen «German Record Critics’ Award».

Dette er stille, men kraftfull musikk, og løftet med ekstra lyd- og bildeproduksjon kan vi love deg en fantastisk opplevelse!

PÅ SCENEN
Trygve Seim (saksofoner)
Frode Haltli (akkordeon)
Helga Myhr (hardingfele/vokal)
Tanja Orning (cello)
Håkon Aase (fiolin)
Knut Kvifte Nesheim (perkusjon)
Sigurd Hole (kontrabass)

Lyd: Audun Strype
Lys / video: Jan Erik Holto

PRESSEN OM RORAIMA

NY Times «Sonically expansive, thoughtfully paced music.»
Aftenposten «Sterkt budskap – bevegende musikk. Paradoksalt vakkert.»
Klassekampen: «Med sine mange toner av grønt, blir samtidas dommedagsmotiv i løpet av verkets gang vendt til håp, og tro på at det fortsatt finnes muligheter.»
Jazznytt «Usedvanlig vakkert og stemningsfullt. Dette er musikk som mange vil bli påvirket av å høre, og den anbefales kraftig.»
AllAboutJazz «At a time when the Amazon is headed towards a catastrophic tipping point, increasingly unable to rebound from destruction, it has become easy to despair in the face of impending disaster. Instead, Roraima presents a clarion call for hope and reorientation toward the natural world. In Hole’s vision, the Amazon is vast, rich with its own characters and customs, at some times fearsome and at others joyful, and ultimately invaluable. »

Lignende arrangementer


The Residents

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett

Moddi

Sanden Scene
Les mer...

Kjøp billett

COVER ME - a Tribute to Bruce Springsteen

Sanden Scene
Les mer...

Kjøp billett