Kjøp billett

Torsdag 13. oktober
Storsalen
kl. 19:00
Pris fra 190,- til 435,-

Varighet:
1t 40min u pause

Arrangør:
Riksteatret

Riksteatret: Jeanne d'Arc

Hva er vi villige til å kjempe for i dag?

Høstens storsatsning på Riksteatret er historien om den unge jenta som gikk i døden for en sak hun trodde på. Hvem var Jeanne d’Arc, og hvor kom motet hennes fra? Hva er det med skjebnen hennes som fortsatt berører oss – seks hundre år etter at hun ble brent på bålet, og gjort til helgen?

Historien om Jeanne d’Arc angår oss. Også i dag ser vi at mange er villige til å ofre livet for noe de opplever som større enn dem selv. Kan hennes kamp sammenliknes med det?

Regien er ved Eline Arbo. Når Arbo lager teater om historiske skikkelser, ser hun dem med vår tids øyne. – Jeanne d’Arc passet ikke inn i samfunnet, sier hun. Hun kjempet alene og måtte gå i døden for sin overbevisning.

Om du møter Jeanne d’Arc for første gang eller kjenner historien fra før, er du hjertelig velkommen i teatret. Slik verden nå er blitt, føles det ekstra meningsfylt å lage forestillinger som kan vekke engasjement for en bedre verden.

På scenen
Monica Dybwad, Mats Moe, Eirik Langås Jørgensen, Oscar Jean, Elias Moussaoui Anseth og Gorm Grømer

Team
Regissør: Eline Arbo, Scenograf: Olav Myrtvedt, Kostymedesigner: Alva Walderhaug Brosten, Komponist: Thijs van Vuure, Lysdesigner: Øyvind Wangensteen, Dramaturg: Oda Radoor og Produsent: Silje Vigerust Vinjar

Av Lucas Svensson. Oversatt av Oda Fiskum.

Forestillingslengde: 1 time 40 minutter (ingen pause).

Lignende arrangementer


Riksteatret: Detektivbyrå nr. 2

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett

Linda Eide har ei høne å plukka med Herborg Kråkevik

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett

Pippi feirer jul

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett