Lørdag 13. august

Relikvier

– jordas juveler

En fotografi-utstilling av Torgeir W. Skancke og Arild Knutsen

Jorda myldrer av liv. Vitenskapen har beskrevet 1,7 millioner arter, men antallet antas å kunne være så høyt som 30 millioner. Hver av dem har unik egenart, levevis og skjønnhet.

Men nå er noe i ferd med å skje: Aldri i menneskets historie har utryddelsen av artene på jorda foregått så raskt. Og aldri i menneskets historie har mengden dyreliv, fugler, fisk og insekter gått så sterkt tilbake. Forskere regner med at livet på jorda kan ha gått tilbake med så mye som 70 prosent de siste 50 årene.

Dette kalles naturkrisen.

Her i Norge regnes hele 2752 av artene som truede. Dette er en økning på 400 arter bare siden 2015.

Dette er fakta:
Mengden norske sjøfugler er redusert med 50 prosent på bare 40 år.
De norske blomsterengene har gått tilbake med så mye som 90 prosent.
Og mengden fugler i det norske kulturlandskapet er redusert med 40 prosent på bare 20 år.

Med prosjektet RELIKVIER – jordas juveler – ønsker de to Larviks-fotografene Torgeir W. Skancke og Arild M. Knutsen å vise fram noe av det fantastiske naturmangfoldet som omgir oss – før det er for sent.

Det er i august 2022 det skjer. Galleri Bølgen fylles med svart-hvitt-fotografier, faktainformasjon og videofilm.

Dette blir mystisk, vakkert og sterkt.

Kommer du?

Om fotografene:

Torgeir Wittersø Skancke (53) bosatt i Larvik. Han er utdannet fotograf og har arbeidet i 25 år som journalist og fotograf i tidsskrift, på nett og i radio. Han har tidligere vunnet Fagpressens journalistpris, og er fire ganger nominert til den samme prisen.

Som fotograf har han holdt åtte separat- og kollektivutstillinger. Han er også en aktiv foredragsholder. Se CV, produksjon og medieomtaler på Skancke hjemmeside sterkestreker.no.

Arild Marum Knutsen, (59) bosatt i Larvik. Han er utdannet sosialarbeider og har drevet med naturfoto siden ungdomsårene. I perioden 2010 til 2017 jobbet han frilans som filmfotograf, på flere naturdokumentarserier, vist på NRK. I tillegg har han publisert artikler og bilder, med natur som tema, i lokalpresse og Harvest magazine.

Forestillingsdager

Lørdag 6. aug