Gratis!

Onsdag 24. august
Galleri Bølgen
kl. 19:00
Gratis!

Varighet:
2t

Arrangør:
Bølgen Kulturhus

Relikvier - Dialogkveld: Hvordan redde naturen sammen?

Jorda myldrer av liv. Her lever millioner av arter i samspill med hverandre. Og hver art med sitt unike levevis og skjønnhet.
Men noe er i ferd med å skje: Aldri i menneskets historie har mengden dyreliv, fugler, fisk og insekter gått så sterkt tilbake. Forskere regner med at livet på jorda kan ha gått tilbake med så mye som 70 prosent de siste 50 årene. Bare her i Norge regnes hele 2752 av artene som truede. Dette kalles naturkrisen.

Hvordan stoppe utviklingen? Og hvordan kan vi mennesker la være å krangle, men heller dra i samme retning for å redde vår fantastiske natur? Vi har invitert noen av landets fremste stemmer innen natur og miljøvern til en dialogsamtale:

Ole Mathismoen (60) journalist i Aftenposten gjennom 39 år.
Trude Myhre (43) er skribent og skogbiolog i WWF.
Dag Hareide (73) tidligere generalsekretær i Naturvernforbundet, Kirkens Bymisjon og Regnskogfondet, m.m.
Arne Johan Vetlesen (61), professor i filosofi ved Universitet i Oslo, forfatter av 30 bøker.

Ole Mathismoen (60) journalist i Aftenposten gjennom 39 år. Har skrevet om klima, miljø og natur siden 1987 – og de siste årene kun om dette temaet. Sammen med tegneren Jenny Jordahl lager han tegneserien «Grønne Greier» i Aftenposten Junior. De to har også gitt ut en rekke bøker basert på tegneseriene. Mathismoen har også gitt ut flere voksenbøker – bl.a «Hva er greia med klima», «Varm is – når verden tiner og alt forandres».

Trude Myhre (43) er skribent og skogbiolog, fra den lille bygda Høyjord i Sandefjord. Hun er har en mastergrad i supersjeldne lavarter på eldgamle asketrær, og er seniorrådgiver i WWF Verdens naturfond. Hun jobber særlig med skogvern i Norge, og er bl. kjent fra skogdokumentaren i NRK-serien «Min natur»

Dag Hareide (73) har bl.a. vært generalsekretær i Naturvernforbundet, Kirkens Bymisjon og Regnskogfondet, rektor på Nansenskolen, Norsk Humanistisk Akademi og rehabiliteringskoordinator for FN under hungersnøden i Etiopia. Forfatter av flere bøker – senest med boka «Mennesket og teknomakten»

Arne Johan Vetlesen (61), professor i filosofi ved Universitet i Oslo, samfunnsdebattant og forfatter av nærmere 30 bøker innen etikk og miljøfilosofi. Bl.a disse: «Hva skal vi svare våre barn?» (m/. R. Willig) «Det går til helvete. Eller?» (m/K.I. Bjørlykhaug) og «Smerte i vår tid».

Om arrangørene:

Torgeir Wittersø Skancke (53) bosatt i Larvik. Han er utdannet fotograf og har arbeidet i 25 år som journalist og fotograf i tidsskrift, på nett og i radio. Han har tidligere vunnet Fagpressens journalistpris, og er fire ganger nominert til den samme prisen. Som fotograf har han holdt åtte separat- og kollektivutstillinger. Han er også en aktiv foredragsholder.

Arild Marum Knutsen, (59) bosatt i Larvik. Han er utdannet sosialarbeider og har drevet med naturfoto siden ungdomsårene. I perioden 2010 til 2017 jobbet han frilans som filmfotograf, på flere naturdokumentarserier, vist på NRK. I tillegg har han publisert artikler og bilder, med natur som tema, i lokalpresse og Harvest magazine.

Lignende arrangementer


Relikvier

Galleri Bølgen
Les mer...

Gratis!