Kjøp billett

Torsdag 25. oktober
Sanden Scene
kl. 21:00
325.00 - 375.00 kr

Varighet:
Ca 75min.

Arrangør:
Bølgen Kulturhus & Larvik Vinylklubb

Anbefales hvis du liker:
energi, instrumental, jazz

Ola Kvernbergs STEAMDOME

Ola Kvernbergs Steamdome, som ble til som et samarbeidsprosjekt med Moldejazz og Trondheim Jazzfestival i 2016, har i løpet av det siste året utviklet seg til å bli et fullverdig band. Det Spellemannsnominerte første albumet ble sluppet på Grappa Musikkforlag 1.desember, og sjeldent har et instrumentalt album som dette fått like bred anerkjennelse fra musikkpressen. Steamdome gjør seg nå klar for å innta de store konsertscenene i 2018.

Steamdome er rendyrket perkussiv musikk. Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spaghetti-westerns. Steamdome damper av visuell energi. Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser.


«Bedre blir det ikke.» – Dagsavisen

«En kan absolutt assosiere Steamdome med en svimlende reise på et damplokomotiv, jagende over prærien gjennom støvete western-landskap i svart/hvitt; det rister godt og tidvis kan en tro det er på vei til å spore av – før en merker at det går trygt på skinner.» – Aftenposten

 

Se en smakebit fra da de spilte live på MoldeJazz i 2016:

Ola Kvernberg har håndplukket et hardtslående maskineri av musikere til Steamdome. Lokomotivet drives framover av trommisene Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird), Børge Fjordheim (Morten Abel, Sivert Høyem, Monica Heldal) og Hans Hulbækmo (Broen, Atomic, Moskus) sammen med bassist Nikolai Hængsle Eilertsen (BigBang, Elephant9, Band of Gold). Foruten Ola Kvernberg selv på fele, bratsj m.m. sørger gitaristen og altmuligmannen Øyvind Blomstrøm (El Cuero, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella), den nytenkende organisten Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester, Kobert, Formo Tre & Metall), lydmann Tor Breivik og lysdesigner Ingrid Skanke Høsøien for at alt går på skinner.

 

Fri aldersgrense!

Lignende arrangementer


Pulse of Floyd

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett

Christmas with Nordic Tenors

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett

MGPjr Juleturne 2018

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett