Kjøp billett

Lørdag 7. september
Larvik kirke
kl. 19:00
Pris ,-

Arrangør:
Larvik Barokk

Anbefales hvis du liker:
klassisk, kunst, larvik barokk

Larvik Barokk: Peregrinus. Kunst i kirken

Åpning av prosjektet ”Kunst i kirken” og ”Peregrinus-prosjektet”.

Husker dere det stjålne maleriet av Lucas Cranach som ble stjålet i Larvik kirke? Nå fylles kirken opp med nye unike malerier.

Larvik Kirke er den første av fem kirker i Vestfold som i samarbeid med Haugar Vestfold Kunstmuseum skal vise frem noen av nåtidens fremste samtidskunstnere. To malerier av italienske Nicola Verlato vil bli avduket, og stilles ut i Larvik kirke helt frem til desember.

Siden renessansen har kirken bestilt kunstverk av høy kvalitet. Før reformasjonen var kirkekunsten ikke bare inspirerende og meditativ, men også et utgangspunkt for å lære bibelhistorier for dem som ikke kunne lese. Tanken bak utstillingen er å opprette en dialog mellom samtidskunsten og kirkens arkitektur og historie for å undersøke hvordan metafysiske spørsmål kommer til uttrykk i samtidens kulturforståelse. Dette prosjektet har kommet til i samarbeid med Haugar Kunstmuseums høstutstilling ”Metafysica”, som har til intensjon å belyse hvordan ulike typer religiøse og metafysiske perspektiver kan reflekteres i temaer som aktualiserer eksistensielle, humanistiske eller politiske problemstillinger.

Åpning ved biskop Jan Otto Myrseth. Videre vil det bli introduksjon av bildene, historien og prosjektet. Seansen avrundes med et diskusjonspanel der viktige spørsmål stilles: Hvor finner vi kunsten i våre liv i dag? Hvor går grensen mellom religiøs og sekulær kunst? Hvordan forteller kunsten den menneskelige troshistorien?

Aina Aske (Larvik Museum) leder denne livlige diskusjon med Tone Lyngstad Nyaas (Haugar kunstmuseum), Tore Dvergastein (Tunsberg Bispedømme) og Nicola Verlato (maleren).

Se mer på www.larvikbarokk.no

HVOR
LARVIK KIRKE

NÅR
07. SEPT. KL. 19.00 – 19.45

PRIS
100,-

Lignende arrangementer


Larvik Barokk: FolkBarokk

Sanden Scene
Les mer...

Kjøp billett

Larvik Barokk: Monteverdis Messa a 4 voci

Larvik kirke
Les mer...

Gratis!

Larvik Barokk: De fire årstider: Fra sommer til høst. Antonio Vivaldi

Larvik kirke
Les mer...

Kjøp billett