Kjøp billett

Torsdag 30. januar
Sanden Scene
kl. 18:00
Pris 250,-

Varighet:
2t inkl pause

Arrangør:
Per Bjønnes Kristiansen og Kostreform

Anbefales hvis du liker:
informasjon om kreft, Livsstil, sterke historier

Kreft – kan man gjøre noe selv?

Vi møter tre menn som nylig har vært rammet av kreft. Lege Øyvind Torp, filmprodusenten Terje Toftenes og larviksmannen Per Bjønnes Kristiansen. Hva har de gjort for å takle sykdommen? Hvilke livsstilsendringer har de gjort for å bedre sine prognoser? Vi får også se litt av filmen «Fri fra kreft» av Terje Toftenes. Den tar for seg forskning med en ny forståelse av årsakene til kreft. Og konkluderer med at det er svært mye å hente ved riktige livsstilsendringer. Meld deg på for en interessant kveld!

Lege Øyvind Torp:
Sommeren 2016 sitter fastlegen Øyvind Torp på kontoret og ser på sitt eget MR-bilde. Ute på gangen venter nye pasienter, men han klarer ikke samle tankene. MR-bildet viser kreftsvulster. Med ett blir legen pasient. Overlevelsesinstinktet våkner: Finnes det noe han kan gjøre for å bedre sjansene sine når uflaksen først har rammet?

Etter operasjoner og undersøkelser, smerte og morfin våkner kroppen sakte til liv, og viljen til å kjempe tilbake vokser. I forskningen finner han en rekke små og store tiltak som hver for seg og til sammen kan ha effekt mot kreft, i tillegg til den medisinske behandlingen han mottar. Ett år etter operasjonene står han på startstreken i Berlin maraton. Det er glede og lettelse i hvert steg.

Øyvind vil i tillegg til fortellingen om sin helsereise nevne praktiske tips og råd til de som er kreftsyke eller ønsker å gjøre det du kan for å holde deg frisk. For det er mye man kan gjøre selv! Øyvind Torp har nylig gitt ut boka «Selvforsvar mot kreft».

Filmskaper Terje Toftenes:
Som den første i Norge ble Terje helt frisk fra en «uhelbredelig» lymfekreftsykdom. Det tok 8 måneder. Han brukte komplementær behandling i tillegg til standard sykehusbehandling. Ved også å ta tak i det som var den underliggende årsaken til kreften, den dårlige tilstanden i tarm og cellemiljø, klarte kroppen selv å reversere sykdommen. Noe hjelp fikk Terje også fra sykehuset. I filmen «Fri fra kreft», som han har laget, fortelles historien om hvordan det gikk til, og hvorfor han mener det er så viktig for kreftpasienter å ta egne grep i tillegg til standard behandling. I utdraget fra filmen møter vi vitenskap og forskere som presenterer en ny forståelser av kreftens bakenforliggende årsaker.

Larviksmannen Per Bjønnes Kristiansen:
For ca ett år siden fikk Per diagnosen kreft. Brått ble tilværeslsen snudd på hodet. Fra et aktivt og spennende liv sa plutselig kroppen stopp. Per mente han levde sunt og var nøye med kosthold og fysisk aktivitet. Likevel fikk noen kreftseller vilkår slik at de utviklet seg til en svulst. Hvordan kunne dette skje, tenkte Per. Ett sikkert svar finnes ikke. Men han har en teori som han har fått fra noen leger. Denne kvelden vil Per dele mulige forklaringer på hvorfor kroppen hans ikke klarte stå i mot kreftcellene. Og ikke minst om hvordan han valgte å takle sykdommen og tok sine egne grep.

Svulsten til Per ble operert bort av kirurger på Rikshospitalet i Oslo. Han har nylig avsluttet en 6 måneder lang cellegiftkur og kommer i stadig bedre form. Foreløpig er ikke Per erklært frisk. Men han gjør alt han klarer med egne tiltak for en best mulig prognose.

 

Lignende arrangementer


Vinsmaking med Sigurd Wongraven

Sanden Scene
Les mer...

Kjøp billett

Til Paris med Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan

Sanden Scene
Les mer...

Kjøp billett

Helsekonferansen 2020

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett