Gratis!

Gode opplevelser i
trygge omgivelser

Korona-informasjon
Les mer


Torsdag 11. november
Seljord bibliotek
kl. 18:00
Gratis!

Varighet:
Ca 60 min uten pause

Arrangør:
Bølgen & Kimen Litteraturfestival

Kimen: På heimebane - Kim Leine & Helga Flatland

Helga Flatland og Kim Leine har begge vakse opp i Seljord, og begge har dei gjort litteraturen til sin veg her i livet. Kva har denne bakgrunnen å seie for vegvalg og referanse når nye bøker vert til? Kim Leine har sidan tenåra budd i Danmark og på Grønland. Det store gjennombrotet som forfattar kom med romanen Profetene i Evighetsfjorden, som han fekk Nordisk råds litteraturpris for i 2013. Den seinaste tittelen på Leines bibliografi er Etter åndemaneren, som kjem denne hausten. Leine fekk Vestfold og Telemarks litteraturpris for 2020 for sitt samla forfattarskap.
Helga Flatland har hausta mange lovord for sine romanar. Ho har sidan debuten motteke ein rekke priser, blant dei Tarjei Vesaas’ debutantpris og Bokhandlarprisen. Flatland reknast blant dei framste av dei unge norske forfattarane. Ho har fått eit stort publikum for måten ho skildrar menneskelege prosessar som sorg, tilknytting og oppbrot på. Hennes seinaste roman, Et liv forbi, kom hausten 2020.

Forfattarane i samtale med Anne Spånem.
I samarbeid med Seljord bibliotek.

Adr: Nyveg 16, 3840 Seljord

Hent gratis-billett her.Kimen Litteraturfestival er Vestfold og Telemarks største litteraturfestival. Tidligere het festivalen Litteraturuka i Vestfold. Etter fylkessammenslåinga fikk vi nytt navn og har nå Bølgen som vår hovedarena. Festivalen eies og drives av Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Lignende arrangementer


The Johnny Cash Roadshow

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett

Kimen: Girlskate

Larvik skatehall
Les mer...

Gratis!

Kimen: Ila Auto

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett