Kjøp billett

Tirsdag 1. oktober
Storsalen
kl. 19:00
Pris fra 50,- til 200,-

Varighet:
2 timer(2 avdelinger og 15min. pause)

Arrangør:
Bølgen Kulturhus

Anbefales hvis du liker:
chopin, klassisk, piano

Grzegorz Niemczuk: Polen til Norge – en musikalsk reise

Den polske stjernepianisten Greg Niemczuk holdt en fantastisk Chopin-konsert i Bølgen kulturhus i oktober 2018. Konserten ble en stor suksess og et entusiastisk publikum nærmest krevde å få ham tilbake. Og nå er han her igjen! Greg var på sin side spesielt begeistret for det fantastiske kulturhuset i Larvik og det lydhøre og varme publikummet som møtte ham.

Greg Niemczuk er født i Polen i 1985 og gikk ut fra musikkakademiet i Katowice med høyeste utmerkelse. Han har vunnet mange nasjonale og internasjonale musikkonkurranser: bl.a. førsteprisen i den nasjonale Chopin-konkurransen i Warszawa i 2010 og førsteprisen i den internasjonale debutantkonkurransen i Carnegie Hall i New York i 2014. Hans seneste utmerkelse var en spesialpris ved Den internasjonale musikkfestivalen i Busan Maru i Sør-Korea i oktober 2016.

Greg Niemczuk har nå hele verden som sin arena og har spilt i de fleste landene i Europa og i tillegg i Asia, Australia, Amerika og Afrika. Han er spesielt ettertraktet i Japan og er på flere turnéer der hvert år. Men aller mest elsker han å spille i Norge og å møte sitt entusiastiske norske publikum. Han var på turné i Norge i mai i år og holdt 9 konserter. Og var engasjert til å spille under årets Grieg-festival i Bergen. Så Greg får mer og mer fotfeste i Norge. Under denne høstturnéen i Norge skal han holde konserter i 7 byer.

Programmet i Bølgen har han gitt tittelen «Fra Polen til Norge – en musikalsk reise». Her har han valgt ut et knippe av de vakreste musikkstykkene fra de to landene som betyr mest for ham: Polen og Norge. Vi får høre «Kjempeviseslåtten» og «Rondo amoroso» av Harald Sæverud, «Frülingsrauschen» av Christian Sinding og mange av de vakreste og mest lyriske stykkene av Edvard Grieg.

Fra Polen får vi høre den berømte valsen av Paderewski og naturligvis Chopin – bl.a. et par av musikkstykkene som ble brukt i filmen «Pianisten» – og ikke minst den berømte «Grand Polonese Brillant»!

Lignende arrangementer


Riksteatret: Jungelboken

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett

JanOve

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett

Henning Kvitnes og Poul Krebs

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett