Kjøp billett

Gode opplevelser i
trygge omgivelser

Korona-informasjon
Les mer


Søndag 7. november
Bølgen 1
kl. 16:00
Pris 200,-

Varighet:
2 timer

Arrangør:
Bølgen Kulturhus & Larvik Kunstforening

Dokumentarfilm: «Botticelli, Florence and The Medici» med miniforedrag ved Tommy Sørbø

Dokumentarfilm: «Botticelli, Florence and The Medici» med miniforedrag ved Tommy Sørbø.

Om dokumentaren «Botticelli, Florence and the Medici»
Skjønnhet, kreativitet og geni. Den italienske renessansen blomstret i Firenze under Medici-familiens styre. Lorenzo de’ Medici blir ofte kalt «den største beskytter av litteratur og kunst noensinne» og bærer tilnavnet «Den prektige».

I en by som var kjent for sin skjønnhet levde nettopp skjønnheten side om side med de mørkere aspektene av byen; maktkamp, intriger og brutal vold.

Sandro Botticelli (1445-1510) var den kunstneren som best klarte å fange byens sjel og dens kontraster i sine kunstverk. I hans kunst gjenopplever vi Firenze via dens kunstsjapper, gjennom Botticellis liv, samarbeid, utfordringer og suksesser.

Botticelli var beskyttet under Medici-familiens vinger og anså seg selv som en oppfinner av ekte skjønnhet og uttrykte dette i verk som «Venus Fødsel» og «Våren». «Lorenzo den prektiges dødsfall», «De apokalyptiske prekenene» fra Girolamo Savonarola markerer starten på nedgangen for den florentinske mesteren som ble glemt i tre århundrer.

Prerafaelittene gjenoppdaget Botticelli og utløste en genuin interesse for hans kunstverk som har vart fra 1800-tallet til den dag i dag.

Filmen har både italiensk og engelsk tale, men er tekstet på engelsk.

Tommy Sørbø er forfatter, kunsthistoriker, og dramatiker. Han har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet, skrevet for en rekke norske institusjonsteater, blant annet Agder Teater, Teater Ibsen, Den Nationale Scene, Riksteatret og Sogn og Fjordane Teater. Han har skrevet for radioprogrammet «Hallo i uken» og er aktiv kulturformidler og -ekspert, og samfunnsdebattant.

Program:
16.00-16.30: Foredrag ved Tommy Sørbø
16.30-18.00: Filmvisning

Arrangør: Larvik Kunstforening & Bølgen Kino

Lignende arrangementer


Store gutter gråter ikke – Ørjan Burøe

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett

Cirkus Blunck

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett

Gla`sang og bedehusklang

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett