Kjøp billett

Lørdag 19. oktober
Blåboksen
kl. 14:00
Pris fra 50,- til 80,-

Varighet:
ca 1t

Arrangør:
Bølgen Kulturhus

Anbefales hvis du liker:
barnekonsert, viser

Barnebølgen: I huset til Kjell

Utdrag fra Kjell Lund sitt sangunivers
Med Tinken Laurantzon, Lars Fredrik Beckstrøm og Trygve Beddari

Kjell Lund og hans univers
Kjell Lund var en svært allsidig mann , i tillegg til å være arkitekt i Lund & Slaatto   sto han bak flere serier i Barnetimen for de minste i NRK, fra 1958 til 1962, der han også skrev mange av de kjente, kjære visene for barn, deriblant Her kommer guttemusikken og Den store sinte svarte katta til fru Haugen. ” I barnetimehuset ” het programmene.

I 1961 utga han også «Her kommer guttemusikken og tretten andre viser fra barnetimen». Sangene hans er utgitt med noter i en rekke sangbøker, og for mange har nok navnet hans gått litt ufortjent i glemmeboka. Men for alle dem som vokste opp før vi fikk så mange kanaler, og husker disse visene kan dette kanskje være en kjærkommen påminnelse….I denne konserten vil vi få et gjenhør med blant annet Godmorgenvise, Røverspråket, Kan du spille på slurva, Vi er to små fine damer, Hobbyvisa, Jeg heter Rars, Spurvelurven , Jungelsangen, og Den store sinte svarte katta til fru Haugen.

I Kjell Lund sine tekster  blir vi presentert for et mangfoldig univers. Her er det mye varme og humor og surrealisme, men også dramatikk og humanistisk livsfilosofi.

Alle tekstene har fengende melodier.


Tinken Laurantzon
Utdannet figurteaterkunstner og skuespiller og cand. mag. med blant annet folkloristikk og litteratur i fagkretsen. For øvrig freelance redaktør, regissør, produsent og teaterpedagog. Hun hadde regi på ”Den lille Prinsen” ved Teater Ibsen i Skien i 2012. Hun har  blant annet  vært redaktør for Barnas store rim -og reglebok (Kagge forlag) og er utøver og produsent for forestillingen ” Det er sant at jeg fant” som har turnert med over 100 forestillinger.

Lars Fredrik Beckstrøm
Komponist, tekstforfatter, plateartist, musiker. Studert Musikkvitenskap ved Universitetet, Oslo. Utgitt 16 plater med de Lillos, samt 4 egne soloalbum og 2 med Beckstrøm kvartett . Omfattende turnevirksomhet. Komponert musikk for Det Åpne Teater, samt for dokumentarfilm . Var med i forestillingen ”Livet er en liten dings” på Nasjonalteatret og siste teaterproduksjon med Stella Polaris i forestillingen Footprint project. Spilt over 100 forestillinger av rim-og regle forestillingen   ” Det er sant at jeg fant, hvor han er komponist og arrangør.

Trygve Beddari:
Komponist, multiinstrumentalist. Har medvirket på en rekke plateinnspillinger. Turnert for Den kulturelle skolesekken med barnekonserter. Har jobbet med flere produksjoner for Samovarteateret i Norge og Russland. Kapellmester i flere revyer med Kirkenes Revy- og Teaterlag og Russerevyer i Kirkenes. Jobbet som musikalsk ansvarlig ved interkulturelt ungdomsteater i Oslo i regi av Røde kors.

Lignende arrangementer


Riksteatret: Jungelboken

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett

Wilmershow – Jakten på superkraften

Storsalen, unummerert
Les mer...

Kjøp billett

Jul i Blåfjell

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett