Kjøp billett

Fredag 2. september
Blåboksen
kl. 19:00
Pris fra 245,- til 295,-

Varighet:
2t 30min inkl pause

Arrangør:
Bølgen Kulturhus & Trond Aarstad Jr.

Arild Andersen & Trond – Med bassen i hjertet

Konsert og samtale med Arild Andersen. 

Når Arild Andersen entrer scenen er det som ditt koseligste NRK-minne tilbake i tid. Varme, vittighet og nærhet – en jazzmusikkens Erik Bye.

Så kommer sceneskiftet: Kontrabassen kommer fram og du blir raskt klar over at du opplever toner som tilhører musikkens ypperste sfære på denne planeten. Alder blir irrelevant, og musikken blir tidløs. Den snakker til alle.

Gutten fra Strømmen ble fort et hett navn i Oslos musikkmiljø, for deretter å bli et navn jazzverdenen har satt høyt i femti år. Allerede i 1970 var han med i Jan Garbarek Quartet, som med «Afric Pepperbird» (ECM) skapte norsk og internasjonal musikkhistorie. Dette er fortsatt en uunnværlig utgivelse for musikkhoder i hele verden.

Etter dette har det kommet rundt 70 egne utgivelser og samarbeider – alltid årvåkent, sultent, lekent og relevant.

Jazzgudfaren Arild Andersen kunne alene vært kontrabassens «Hall of Fame» i Norge. Hans musikk og samspill skaper fortsatt lydspor for deler av hjertet som er ukjent for deg. Opplevelsen er musikalsk hjertemedisin på Andersens resept.

Livet til Arild Andersen er proppfullt av historier, anekdoter, plateutgivelser, konserter og andre livshøydepunkter – enten det skjedde med Mingus, Miles Davis, Manfred Eicher, Radka Toneff, Jan Erik Vold, Ketil Bjørnstad, Masqualero, Paolo Vinaccia, kona Hege Schøyen, eller horden av nye og eminente norske jazzmusikere.

«Arild &Trond»: Et livsbad av Arild Andersen – med Trond Aarstad Jr. som bademester. Arild har med bassen og vil tonesette hele kvelden.

Lignende arrangementer


Svanesjøen - Kyiv National Ballet

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett

Pulse of Floyd

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett

Nøtteknekkeren

Storsalen
Les mer...

Kjøp billett